GTA Vice City 10 Year Anniversary Türkçe Yama v1.3

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Z@gor

Z@gor

Üye
    Konu Sahibi
GTA Vice City 10 Year Anniversary Türkçe Yama v1.3
Oyun Adı: GTA Vice City 10 Year Anniversary
Menü ve Arayüz: %100
Diyaloglar: %100

Proje Koordinatörü: Tayfun Kumaş (TayfunKey)
Çevirmenler: Oğuz Gürsel (OzzTheWizZzaRD)
Tester: Sedat Bozkurt (Z@gor TurkLAND) Tayfun Kumaş (TayfunKey)
Test Cihazları: Samsung Galaxy Tab 7.7, Samsung Galaxy S III


Yakın zamanda mobil platform için çıkışını yapan GTA Vice City’nin mobil için de çevirisi hazır. TayfunKey’in gecesini gündüzüne katıp hazırladığı yamayı indirip oyundan daha fazla keyif alabilirsiniz. Klasik çevirilere benzemeyen ve gündemde olan bir çok espiriyide yazmayı unutmamış.

Yeniden Merhaba Vice City

Ah ah yıllar oldu, seneler geçti, çocukluğum, ergenliğim ve gençliğim özellikle hayatımın bir parçası haline gelen, hayatımda anlam ifade eden bir oyundu; Grand Theft Auto Vice City.

Daha dün piyasaya geldiğini hatırlarken, aradan tamamen 10 sene geçtiğini anladık; 10 Year Anniversary ile ve şu an bu yazıyı yazarken bile kulaklarımda yankılanan Uniting Nations - Out Of Touch nakaratı, ussuz bucaksız güzelliği ile Miami sahilleri, Vice Point, Washington ve Haiti bölgesi...

Capcanlı güneşe sahip cennet, büyüleyici havası, plajları, renkli caddeleri ve lolitaları ile serinin en karizmatik karakteri Tommy Vercetti ve 80’li yılların müthiş yükselişi. Yaşadığım yeri bu harita kadar ezbere bilmem. Oyun piyasaya çıktığı zamanlar insanı etkileyen o müthiş dokusu ve bilgisayar kullanımının lüks olduğu zamanda internet kafelerin, Counter Strike sonrası vazgeçilmez fenomeniydi: Grand Theft Auto Vice City.

Grand Theft Auto V’in beklendiği bu günlerde, aradan 10 yıl geçse bile halen ilk günkü tadını, heyecanını koruyan Vice City, bir de Oğuz Gürsel’in efsanevi Türkçe yaması ve araya eklenen Türk işi espriler ile oyuna kattığı zevkin tadı paha biçilemezdi…

Madem 10 yıl geçmiş, GTA Vice City cebimize girecek kadar teknoloji ilerlemiş derken Oğuz Gürsel ile ilk duyurudan sonra bizde 10 yıllık efsane Türkçe yamayı mobil için tekrardan düzenleyelim dedik.

Daha birkaç ay önce PC’deki GTA III yamasını direk mobile olduğu gibi atmıştık ama bunda ise zamanında kalan hataları, sözleri, bazı esprileri günümüze taşıyarak yepyeni bir hal almasını sağladık. Oyun mobil için piyasaya geldiği günden beri iki gece iki gün sadece bununla ilgilendim. Aral’dan da ayrılmama sebep olan üniversite hayatımı es geçip, derslere girmeyip, iki gün boyunca sadece bu yamayı hazır etmek istedim. Eh tabii böyle bir oyunun keyfine de bu yama olmadan bakmak istemedim, istemem de…

‘’Cebinize alo demek için TAB tuşuna basınız’’ ilerleyen teknoloji ile bu efsane yamadaki cümle bile ‘’Cebinize alo demek için () kısmına dokunun’’ olarak değiştirmek için bile Oğuz Gürsel ile saatlerce telefonda birbirimize alo diyerek konuştuk, düzenledik. Test aşamasında ise oyunu Sedat Bozkurt yani Z@gor test ederek büyük katkıları bulundu. Yoğun sosyal hayatını bir süreliğine erteleyip, yardımcı olmaktan hiç çekinmedi sonuna kadar teşekkür ederim kendisine…

Grand Theft Auto Vice City, ceplerimize girmiş olabilir ama bizim sadece kalbimizde.

- Tayfun Kumaş (TayfunKey)

Oğuz Gürsel’in 10.yıla Özel Yorumu

Tommy! Uzun zaman oldu! Yanar döner gömleğini özledim!

Bundan 10 sene önce Vice City’nin renkli fotolarını görünce çok heyecanlanmıştık. GTA III Türkçe yamasıyla tecrübe kazandıktan sonra oyunun çıkış tarihini dört gözle bekledim…PC versiyonu çıktığı gün oyunun keyfini çıkarmak yerine Türkçe yamasını bitirmeyi kafaya koymuştum ve tam 6 günümü gece gündüz klavye tuşlarına basarak geçirdim. Tabi bu uzun saatler bazen beyin mancıklaması geçirip aşırıya kaçan esprilerle, bazen de sinirlenip görevi tamamlayamayan beceriksizlere laf sokarak geçti. :) 6 gün 120 saat çeviri yapmak kolay değil, beni affedin!

Oyunun Türkçe yaması Level dergisinde ve birçok sitede yayınlandı, 6. gün internette yayınlayınca doğal olarak birçok kişi şaşırdı, hatta ön yargılı davranıp sadece ana menünün çevrildiğini sananlar oldu. Ama bu yama %100 Türkçe yamaydı ve resmi bir yama değildi. Resmi yama olmamasının bilincinde olmayanlar benden biraz şikâyetçi oldular ama beni savunanların sayısı ağır basınca internetteki tartışmalara müdahale etmeme gerek kalmadı. :) "N'ayır"a gelen tepkiyi Yeşilçamcılar savundu, ne çok küfrediyor diyenlere cevabı diğer İngilizce bilen GTA’cılar cevap verdi. Evet oyun çok argo içeriyordu, GTA III’ten daha edepsizdi ve dümdüz gidilen küfürlerde yan çizmek olmazdı. :) Ben de bizim edepsiz küfür kültürümüzü biraz yumuşatarak yansıttım.

Senelerce internet cafelerin demirbaşı olan oyunu şimdi cepte taşıyabilmek çok güzel. Gerçi benim tablet anca apış arasına sığar ama olsun. :)

Yolladığınız yüzlerce tebrik maili için tekrar teşekkürler.

- Lanet olsun dostum, bu bir Hollywood filmi değil, kahretsin! :)

Karşınıza çıkan tüm yollar açık olsun,
Oğuz Gürsel, Kanal D Haber, Vice.

10. Yıl Kurulumu

Arşiv içindeki GTA Vice City 10 Year Anniversary Türkçe v1.2.apk dosyasını Android işletim sisteminize atınız ve bilinen kurulumu tamamlayınız. Oyun Türkçe olacaktır.
İyi eğlenceler.

Ayrıca kurulum sırasında hata alırsanız, SD kısmında oyunu silmeyin sadece uygulamalardan kaldırın ve bunu kurun. Şimdilik tüm sistemlerde çalışıyor…


10. Yıl Çevirisi…

Gerçekten iki gün boyunca ağır gelen bir çeviriydi. Aslında ne kadar kopyala yapıştır yapıp düzenlesekte hatalara karşı olan korku yedi bitirdi beni. Bir yanda PC’e ait olan yamadaki sözlere bakıyorum, bir yandan ise mobile hatasız olarak yazıyordum cümleleri tek tek. Nerden baksan 5.000 cümle dile kolay… Tabii bunu yaparken Credits kısmını es geçtim ve bazı yerleri hata riskine karşı orijinal halinde İngilizce bıraktım. Tabii bazı sözleri ise düzenledik yeniden. PC’de aynı yamayı kullananlar farkı anlayacaktır…

Şimdi soracak olacaksınız oyunda; ‘’piskopat’’ değil de neden ‘’pizkopat’’, ‘’değil mi?’’ değil de ‘’dimi’’, ‘’öldü’’ değil de ‘’geberdi, geberik’’ gibi kısımlar, yada çeviriye tam uymuyor gibi eklenmiş Türk işi espriler… Kısaca tüm bunlar bu yamaya özel, bu oyunun kalitesine, mizahına özel bilinçli bir şekilde yapılan çalışmadır. Yani senaryodaki diyalogları ciddi bir şekilde etkilemiyor, İngilizcesi olan bunu hemen fark edecektir. Ayrıca ‘’Vice Şehri’’ kısımlarını oyunun adına göre ‘’Vice City’’, ‘’gebertme’’ diye yazılınca hızlı okuyanlar tarafından hemen fark edilmesi için ‘’gebertME’’ sözü gibi öğeler eklendi.

Kendini Türk Dil Kurumunda sananlara duyurulur,
‘’Ben Türküm dilimi koruyacağım, bla.. bla.. blaa..’’

Ayrıca çevirilerden örnekler;
Anlama göre eklenen espriler ve oyunu daha zevkli yapan öğeler…

Orjinal: The distance bar in the upper right of the screen gives you an indication to how close you are to your target do not let it fill or he will see you.
Çeviri: Sağ üstteki gösterge hedefle arandaki mesafeyi gösteriyor. Tamamen dolarsa hedef senin ne kadar yakışıklı olduğunu fark eder. Sakın görmesin seni.

Orjinal: Oh, wonderful. Incredible. Tommy, incredible. No wimps, Tommy, just real men, and the beautiful women!
Çeviri: Ooo, süper süper. Tommy, mükemmel. Dallamalar yok, Tommy, taş fırın erkekleri ve tas gibi lolitalar dolu!

Son olarak not alın bu müzikleri, Oyundaki en sevdiğim Tracklistler;

- Cutting Crew – Died in Your Arms
- Whitesnake - Here I Go Again
- Fat Larry's Band - Act Like You Know
- Uniting Nations - Out Of Touch
- Laura Branigan - Self Control
- Michael Jackson - Billie Jean

Birkaç tane daha vardı adı aklıma gelmiyor. Bunlardan biri çaldığı zaman görevi etkilemeyecek bir yere çekerdim arabayı dinlerdim. Ah Vice City AH!

Son olarak bir an önce yamayı hazır edebilmek için oyunda Türkçe karakterler kullanamadık yine ama zamanla buna alışıyorsunuz, ayrıca Türkçe karakter için uğraşsaydık bu iş cidden inanılmaz derecede bıkkınlık verirdi. Resmi yama değil sonuçta.
Umarım beğenirsiniz, iyi eğlenceler…

Bir de belirtmek istediklerinizi bana buradan sorabilirsiniz;

– Tayfun Kumaş (TayfunKey)
15 Aralık 2012 (Kıyamete 6 gün kala :))


Çevirideki farkı bu resimden görebilirsiniz…


Oyuniçi Ekran Görüntüleri















14.1 MB Boyutundadır indirmek için


Kurulum: Oyun daha önce cihazınızda kurulu ise öncelikle orj. dosyaları bilgisayarınıza kopyalayın. Sonrasında Türkçe Apk yı yükleyin ve bilgisayarınıza kopyalamış olduğunuz sd dosyaları tekrardan cihaza geri kopyalayın. Oyunu ilk defa yükleyecekseniz apk yı kurun ve ANIL arkadaşımızın açmış olduğu BU konuda yer alan sd dosyaları indirip (com.rockstargames.gtavc)sdcard/android/obb içine kopyalayın. İyi oyunlar.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK, 03ramazan, sayithan1905 ve 10 diğerleri


ANIL

ANIL

Admin
Teşekkürler :oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: Z@gor

batuhanyeg

Üye
v1.02 yi baz almışsınız ilk sürüm yüklüydü bende o yüzden açılmadı herhalde yarın hemen 1.02 datasını çekip tekrar deniyecem
 

cliolar

Üye
Elinize kolunuza saglik,gercekden emeginize diyecek yok.Birilerinin maddi karsilik beklemeden milletim icin boyle seyler yaptigini gormek gogsumu kabartiyo:)
Tabiki kendi sahsima ne taniyorum nede zerre kadar emwgim war ama olsun:)
 
  • Beğen
Tepkiler: Z@gor

yasinzz

Üye
hic bir uygulama bu islemi gerceklestiremez diyor apk degilmi bu cozum nedir ?
 
Remember Me

Remember Me

Üye
Gerçekten eline sağlık teşekkürler kardeş,
bu yama 1.0 da çalışma imkanı var mı?
 
PME 4L

PME 4L

Üye
Zag@r hocam Gine döktürmüzsünüz
 
  • Beğen
Tepkiler: Z@gor
BatuhanOzalp77

BatuhanOzalp77

Üye
Teşekürler hemen deniyorum :)
 

yasinzz

Üye
soruna cevap veren yok:ağlarım:
 
OsmanTuncer

OsmanTuncer

Üye
:tşk:
 
BehzatÇ.

BehzatÇ.

Üye
hemen yüklüyorum inşallah sorun çıkarmaz
 
lazye

lazye

Üye
:tşk:
 

batuhanyeg

Üye
kayıtlı oyununuzu kurtarmak isterseniz sdcard/android/data/com.rockstargames.gtavc klasörünü de yükleme yapmadan önce alın
 
  • Beğen
Tepkiler: Z@gor

Jaunus

Üye
Valla müthiş bir emek ürünü.Binlerce cümleyi çevirmek düzenlemek yazmak öyle kolay bir iş değil.Ben S2 de sorunsuz bir şekilde oynuyorum.1.0.2 sürümünü kurdum..
 
  • Beğen
Tepkiler: Z@gor

oqlahoma

Üye
Hocam bende v1.0 datasi var ben bunu yukesem calisirmi?
 

yasinzz

Üye
kardesim acmaya basiyorum hicbir uygulama bu islemi gerceklestiremez diyor napmaliyim telim samsung galaxy s2
 

nokiae6

Üye
Teşekkürler
 

E_yedi

Üye
kardesim acmaya basiyorum hicbir uygulama bu islemi gerceklestiremez diyor napmaliyim telim samsung galaxy s2

karses telefona x plore dosya yoneticisini indir ordan ac orginal dosya yoneticisi acmaz zip uzantili dosyalari

- - - Eklendi - - -

diger sitedeki butun linkler hatali
 
  • Beğen
Tepkiler: Z@gor
61semih

61semih

Üye
1.0.2 versiyonunda çalışmıyor.:off:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Silinen Üye 1386412
Cevap
7
Görüntüleme
291
DarkredBlue61
Silinen Üye 1386412
Cevap
2
Görüntüleme
271
Silinen Üye 2526643
Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
589
Buğra


Üst Alt