ben usb şarjı tasvip etmiyorum...
pc,nin powerine güvenemezsin.
Sen pc,ye aşırı yüklenirsen,power direk güç takviyesi yapacak...
işte bu aşırı yükleme ve güç takviyesi arasında haliyle pc,de milisaniye bazında bi voltaj düşümü görülecek,bu telefonu etkiler mi evet etkiler, o yüzden neden koymuşlar usb,den şarj desteğini hala anlayabilmiş değilim...

Arkadaşlar N8 imi
Hem usbden hemde normal şarj girişinden aynı anda bağlarsam daha hızlı şarj olurmu yada zarar görürmü deneyen varmı
Birde usbden şarj normal şarjdan uzun sürüyor sizdede öyle mi ?
sen dene bişi olmazda n8 kullanıcıları da dener belki
iphone
![]()

bu kadar konuşmuşsun da ben hiç bişey anlamadım sen bu güne kadar hiç aşırı elektrik gelipte usb belleğinin yada bilimum usb cihazının yandığını gördün mü zaten böyle bi durumda anakart falan hepsi çavuş olur ben hiç görmedim üstelik milisaniyelik demişsin bu tür cihazların voltaj aralıkları ona göre zaten ayarlı hiç bi sorun olmaz asıl soruya gelince ben telefonumu şarj ederken aynı anda usb den bilgisayara bağlamıştım hiç bişey olmadı ayrıca bende üç tane şarj aleti var biri N97 usb şarj aleti diğeri orjinal N8 bide N95 8GB hepsiyle denedim sonuç aynı zaten bataryanın belli bi şarj tutma değeri var bunu arttıramassın bu yüzden hep aynı saat yada gün gider.bu sürede kullanıma göre değişir.şarj süresine gelince N97 şarj aleti daha hızlı şarj ediyor çünkü 1200mA N8 şarj cihazı 800mA süre buna bağlı olarak değişir bilgisayar kaç mA güç verir bilmem.neden mi koymuşlar usb şarjını bi örnek veriyim sen pc den telefona veri aktarırken telefonun pilinin şarjının bitip tak diye kapanmasını istermisin ama sen ben hem usb kablo takarım hem şarj aletini telefona bağlarım telefonumu teleferik hattı gibi kullanırım beni bağlamaz diyosan sen teknolojiden uzaksın demektir![]()

1-)Bu Kadar uzun Yazıp Kendini Yormana Gerek yoktu.Biraz açarmısın deseydin,yine yazardım ben.
2-)Ne Kadar Bir Bilgiye Sahipsin Alanın,Dalın ne çok merak ediyorum.
3-)Eğer Bir Kullanıcı Bilgisayarında Kullanmış Olduğu Power,da
YÜKSEK VERIMLILIK VE GÜÇ KORUMA DIZAYNI >%85
BAĞIMSIZ 4 KANAL 12V GIRIŞ DIZAYNI. STABIL GÜÇ SAĞLAR.
0.99 AKTF PFC. GÜCÜN KULLANIM HIZINI DÜZENLER.
Bu Yukarıda Yazanlar Yoksa,Sen Usb,ne Nasıl Güvenecen Tam olarak ne volt verdiğini nerden bileceksin.
Telefon Yanar,Anakart uçar,power gümler diye bişey zaten demedim ben...
benim anlatmak istedğim,dalgalı akımdır.Eğer Kaliteli bir power kullanmıyorsan
örn: Photoshop Grafik ile uğraşıyorsun,Örnek bir proje açtın çalışıyorsun,çalışmış oldugun resmin çözünürülüğüne göre,ekran kartı güç kullanımı artırıyor ve buna bağlı olarak Ram,işlemci ve anakart,da güç takviyesi istiyor,güç yetiremeyen bir pc anında kapanır,kapanmasa bile direnir,usb,ye verdiği 5v. kadar küçücük değeeri bile kendi kullanamak ister,bu voltajı düşürür.buda telefonun pil ömrünü etkiler benim anlatmak istedğim sadece bu,bir daha ki sefere insanlara açıklama yapmadan önce sor.
çünkü istişare eden kazanır.![]()
(USB sarj destegi yok diye nice kufurler yedi bugune kadar Nokia, simdi de neden USB sarj destegi var diye kufur yiyecek milletten demek ki, ne yapsa yaranamayan sirket NOKIA!)

Evet katılıyorum . USB yoluyla şarj olmuyor diye bende bir zamanlar saydırırdım . Şimdide millet USB den neden şarj alıyor ? Bunu neden yapmışlar diyor .(USB sarj destegi yok diye nice kufurler yedi bugune kadar Nokia, simdi de neden USB sarj destegi var diye kufur yiyecek milletten demek ki, ne yapsa yaranamayan sirket NOKIA!)
ben usb şarjı tasvip etmiyorum...
pc,nin powerine güvenemezsin.
Sen pc,ye aşırı yüklenirsen,power direk güç takviyesi yapacak...
işte bu aşırı yükleme ve güç takviyesi arasında haliyle pc,de milisaniye bazında bi voltaj düşümü görülecek,bu telefonu etkiler mi evet etkiler, o yüzden neden koymuşlar usb,den şarj desteğini hala anlayabilmiş değilim...
(USB sarj destegi yok diye nice kufurler yedi bugune kadar Nokia, simdi de neden USB sarj destegi var diye kufur yiyecek milletten demek ki, ne yapsa yaranamayan sirket NOKIA!)

bu iyimiş![]()
Özellik güzel ama pilin ömrünü yiyebilir. Belki nokianin gözü açıldığı için öyle yapmıştır, pillerin ömrü çabuk bitsin de orijinal alsınlar demiştir6 Yıl önce kullandığım Eten marka pda bile usb den şarj oluyordu nokia ya anca dank etti mesele