Sarımsak soslu karides

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pelın_

    Konu Sahibi
Sarımsak soslu karides
kişilik;
800 gr karides
1 adet havuç
1 adet defne yaprağı
1 demet maydanoz
1 adet soğan
karabiber
tuz
1 çay bardağı beyaz şarap
sosu için:
5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 kg haşlanmış patates
2 yemek kaşığı sirke
tuz


HAZIRLANIŞI
Havuç ve soğanı temizledikten sonra defne yaprağı ve maydanozu da yıkayın Bütün bu malzemeyi doğradıktan sonra suyu da ilave ederek karıştırın Üzerine karabiber, tuz ve şarabı da ekleyin ve 15 dakika yüksek ateşte pişirin
Karidesleri bol suda yıkayın ve temizleyin Sebze suyunun içine atın ve yaklaşık 5 dakika pişirin Süzün ve soğumaya bırakın Patatesleri haşlayın ve sonra pütürsüz bir kıvama gelene kadar ezin, çok ince kıyılan sarımsakları ve tuzu ekleyinSirke ve zeytinyağını azar azar ilave ederek krema kıvamına gelen kadar karıştırın Karidesle birlikte servis yapın
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
309
PALA.
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
380
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
7
Görüntüleme
465
PALA.
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
426
Gulu Gulu


Üst Alt