Şaraplı Ahtapot (6 Kişilik)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Şaraplı Ahtapot (6 Kişilik)
Şaraplı Ahtapot (6 Kişilik)​






Malzemeler
1 kg. ahtapot
8 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet soğan
1 su bardağı kırmızı şarap
6 çorba kaşığı sirke
3 adet domates
2 çorba kaşığı salça
4 adet defne yaprağı
2 tatlı kaşığı kekik
TuzKarabiber
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz



Yemegin Yapilisi:
Ahtapotu temizlenip ya da dondurulmuş olarak alın.
Ahtapotu bir tencereye koyun. 8 çorba kaşığı su ekleyip çok kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar1-15 saat pişirin. Suyunu süzüp şerit şeklinde doğradıktan sonra soğumaya bırakın.
Tencereye sıvı yağı koyun. Ahtapotu ekleyin. Tencereyi sallayarak yağın ahtapotun her tarafına bulaşmasını sağlayın. Küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edip hafif renk alıncaya kadar pişirin.
Şarap sirke küp şeklinde doğranmış domates salça defne yaprağı kekik tuz ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte 15 saat pişirin. Ara sıra suyunu kontrol edin eğer çok azalmışsa biraz daha kırmızı şarap veya su ekleyin.
Ahtapotun pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın. Rahatça batıyorsa pişmiş demektir. (Pişirme süresinin sonunda sos koyulaşmamışsa ahtapotu tencereden alıp sosu kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin) Sos koyulaştığında içindeki defne yapraklarını çıkarıp kıyılmış maydanozu ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.AFIYET OLSUN...​

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
385
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
2
Görüntüleme
466
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
503


Üst Alt