Sar değeri ile tel şebekesi arasındaki ilişki??

Sponsorlu Bağlantılar

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Sar değeri ile tel şebekesi arasındaki ilişki??
Arkadaşlar merak ettim ve kesin cevaplar olmak için konuyu buraya açtım.
Acaba bir telin sar değeri ile telin şebeke çekim gücünde bir ilişki var mı?
Yani sizce arkadaşlar bir telin şebeke sinyal alma gücü artıkça sar değeri de artıyor mu?
Bunu nerden merak ettim: çünkü arkadaşlar dikkat ettiyseniz samsung modeller genel olarak nokia modellere göre daha az sar değerine sahip oluyor fakat dikkat ettiyseniz bilmiyorum nokia modellerin çekim gücü samsung modellerine göre daha güçlü, çünkü ben çok karşılaştırdım nokia çoğu yerde ful çekerken samsung modeller ona göre az/çok daha pasif kalıyor. Sizce arkadaşlar bunun bir mantığı var mı? Fikirlerinizi bekliyorum.

maxirabit

maxirabit

Üye
Telefonlarda ki,Sar değeri senin ne kadar çabuk kansere yakalanacağın ile ilgili.

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Tamam öyle de sonuçta çekmeyen bir tel hiç radyasyon yaymaz o zaman şebekesi olmayan tel neye yarar? Bence bir tel bir ortamda ne kadar iyi çekiyorsa o kadar kendini az yorar ve o kadar da az radyasyon yayar.

----------Eklendi @ 22:38:18 ---------- Yazıldı @ 22:36:01 ----------

Bir yerde okudum. Sağlık açısından bir tel seçerken sar değeri olabildiğince düşük ama sinyal yayma gücü o kadar da yüksek olmalı yazıyordu. Bu nasıl oluyor? Ikisi bir arada olur mu? Var mı öyle bir tel acaba? :hmmm

maxirabit

maxirabit

Üye
Çekmemesi tutuş şekline,hattına,baz istasyonuna uzalıkla vs vs ile alakalıdır. Standartlara göre 1 ve üzeri zararlı türlerden sayılıyordu hatırladığıma göre. Şu da çıkar dediğinizde;oranı yüksek olan bir telefon ya az çekerse? Ozaman da tehlike saçar,bunu da düşünmek lazım.

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Bulunduğum bölgeden örnek vereyim o zaman.
Arkadaşım ile yanyana koyduk telleri ve onun teli 5800,benimki ise samsung jet. Sar değerine bakılırsa benimki 0.52 onun teli ise 0.97 diye biliyorum fakat hatlar aynı olmasına rağmen onun ful 3.5G çekerken benim 2-3 diş 3.5G çekiyordu. Başka samsung modellerinde de denedim sonuç aynı. Evet doğru baz istasyonuna uzaklığı, hattın kalitesi bunlar önemli ama bu kadar da fark olması şaşırtıcı geliyor bana. Doğrudur samsung ful çektiği yerde nokia mutlaka ful çekiyor ama Nokia'nin ful çektiği her yerde samsung böyle olmayabiliyor. Benim sadece merak ettiğim konu şu sar değeri ne göre hesaplanıyor ve mademki şebeke çekim gücü ile alâkası yoksa tüm modeller sıfıra yakın sar değerli olabilir.

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Şehir merkezinde yaşayanlar bunun pek farkına varmayabilir. Ama kırsal kesimlerde şebeke çekim gücünün az olduğu yerlerde bu fark o zaman çabuk ortaya çıkar. Yaylaya gittim yaz tatilinde orada sadece turkcell çekiyordu ve herkes nokia 1100-1200 tarzı basit modeller kullanıyordu ben de niye bu modeller kullanılıyor diye merak ettim sonra anladım ki onların konuşabildiği yerlerde benim tel hiç çekmiyordu. acaba neden?

ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
iphone 4s sar değeri yüksek modellerdendi sanırım...

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: ByYlmzZz
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
sar degeri salt olarak şebeke sinyaline baglamak yanlış olur batarya ekran chipsetlerde sar degerinde etkilidir

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
sar degeri salt olarak şebeke sinyaline baglamak yanlış olur batarya ekran chipsetlerde sar degerinde etkilidir

Arkadaşım biraz daha konuyu açabilir misin? Çünkü gerçekten bu sar değeri sağlık açısından çok önemli bir konu. Sar değeri neye göre belirleniyor ve böyle bir çağda telefon üreticileri neden hala daha düşük sar değerli tel üretemiyor? Çok mu zor bir iş onlar için?

----------Eklendi @ 23:23:32 ---------- Yazıldı @ 23:20:07 ----------

bilemiyorum fakat s2'nin iphone 4s'e nazaran baya düşüktü...

sar değeri konusunda samsung gerçekten başarılı bir şirket. Çünkü hemen hemen tüm modelleri piyasadaki diğer modellere göre çok düşük oluyor. Demekki adamlar insan sağlığına önem veriyorlar. Ama şebeke çekim konusunda da bilmiyorum bu benim izlenimlerim en pasif olan samsung oluyor nedense. Bu bi tesadüf mü? Bu konuya artık noktayı koyalım arkadaşlar :oke:

• Beğen
Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
sinyaL ne kadar zayıfLarsa sar değeri bir o kadar artar..

ByYlmzZz

ByYlmzZz

Üye
hocam tesadüf diyelim çünkü bende samsung kullanıyorum çok iyi çekiyor..yada ben şehir merkezinde olduğum içinde olabilir.ama hiç sıkıntı çekmedim..

Arkadaşım biraz daha konuyu açabilir misin? Çünkü gerçekten bu sar değeri sağlık açısından çok önemli bir konu. Sar değeri neye göre belirleniyor ve böyle bir çağda telefon üreticileri neden hala daha düşük sar değerli tel üretemiyor? Çok mu zor bir iş onlar için?

----------Eklendi @ 23:23:32 ---------- Yazıldı @ 23:20:07 ----------

sar değeri konusunda samsung gerçekten başarılı bir şirket. Çünkü hemen hemen tüm modelleri piyasadaki diğer modellere göre çok düşük oluyor. Demekki adamlar insan sağlığına önem veriyorlar. Ama şebeke çekim konusunda da bilmiyorum bu benim izlenimlerim en pasif olan samsung oluyor nedense. Bu bi tesadüf mü? Bu konuya artık noktayı koyalım arkadaşlar :oke:

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
sinyaL ne kadar zayıfLarsa sar değeri bir o kadar artar..

Ne kadar iyi çekerse o kadar da az zarar verir. demekki iyi çeken sar değeri yüksek bir tel, az çeken sar değeri düşük bir tele göre daha mantıklı diyebilir miyiz?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
arkadasım açıklıyacak bir şey yok sar degerini sil aklından şöyle düşün telefonun yaydıgı zararlı sinyaller şimdi bu zararlı sinyaller nelerden çıkıyor saysam sayfalar yetmez ekranlar. tasarruflu ampuller. mikrodalga fırınlar. yani nerdeyse enerji tüketen herley etrafına zararlı sinyaller yayar ne kadar enerji tüketimi o kadar sinyal gelelim samsungun düşük sar degerine samsung ne kadar enerji tüketiyo nokia ne kadar enerji tüketiyor. Verilen sar degerleri minimum enerji tüketiminde ölçülmüş degerlerdir. Sonuç olarak fabrika verilerine bakarsak yanılabiliriz ortalama kullanımda tüketilen enerji ve açıga çıkan sar degerlerini gözönünde bulundurnamız lazım ki biz bu degerlere ulaşamayız o yüzden fazlada kafaya takmamak lazım

|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
SAR, Spesific Absorbation Rate kelime grubunun ilk harflerinden oluşur ki; cep telefonu kullanılırken vücudun emdiği radyo dalgası enerjisi miktarının bir ölçüsüdür. Hayatımızın her alanında kullandığımız, beraber yediğimiz, beraber içtiğimiz, beraber uyuduğumuz, beraber işe gittiğimiz bu küçük aletler aslında bizim zarara uğramamıza sebep oluyorlar.SAR değeri W/kg birimiyle ölçülür. 0,08 W/kg’ye kadar insan vücuduna zarar vermez. Değer yükseldikçe vereceği zarar da artacaktır. (Halbuki yasal olarak SAR değerinin 1′den fazla olması yasaktır. 0,08 ile 1 arasındaki farkı artık siz düşünün.)

Her telefon için sabit midir SAR değeri?

Hayır. Cep telefonunun uyduya bağlanmasını gerektiren özellikler arttıkça (internet gibi, senkronizasyon gibi) SAR değeri de yükseliyor. Örneğin normalde 0,64 W/kg SAR değeri olan bir cep telefonu, internete bağlıyken 0,90 W/kg SAR değerine yükselebilir.

Telefonu kapamak yeterli mi?

Hayır. Cep telefonları standart bir özellik olarak, şarjı olduğu sürece her 5 dakikada bir uyduya sinyal gönderir. Yani pilini çıkarmadığınız sürece radyasyon yaymasını engelleyemezsiniz.

Ne yapalım o zaman, çöpe mi atalım telefonları?!.

Elbette hayır. Fakat firmaların satır aralarında geçiştirmeye çalıştıkları SAR değerlerini öğrenerek, daha az radyasyon yayan bir telefon alabilir, gerekmediği geceler telefonunuzun pilini çıkarıp uyuyabilirsiniz. Bunu da yapamıyorsanız telefonu -özellikle uyurken- hemen yanınıza koyma alışkanlığından vazgeçebilirsiniz.

Sadece telefonların mı SAR değerleri var?

Hayır. Televizyonlar da yüksek derecede radyasyon yayıyorlar. Kullanmadığınız sürece televizyonları elektriğe bağlı tutmamak hem aletin kullanım ömrünün uzaması, hem de size daha az zarar vermesi için önemlidir.

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
arkadasım açıklıyacak bir şey yok sar degerini sil aklından şöyle düşün telefonun yaydıgı zararlı sinyaller şimdi bu zararlı sinyaller nelerden çıkıyor saysam sayfalar yetmez ekranlar. tasarruflu ampuller. mikrodalga fırınlar. yani nerdeyse enerji tüketen herley etrafına zararlı sinyaller yayar ne kadar enerji tüketimi o kadar sinyal gelelim samsungun düşük sar degerine samsung ne kadar enerji tüketiyo nokia ne kadar enerji tüketiyor. Verilen sar degerleri minimum enerji tüketiminde ölçülmüş degerlerdir. Sonuç olarak fabrika verilerine bakarsak yanılabiliriz ortalama kullanımda tüketilen enerji ve açıga çıkan sar degerlerini gözönünde bulundurnamız lazım ki biz bu degerlere ulaşamayız o yüzden fazlada kafaya takmamak lazım

adamsın arkadaşım :oke:
bilgiler için :tşk:

----------Eklendi @ 00:07:50 ---------- Yazıldı @ 00:06:20 ----------

Eyvallah :tşk: |SEÇKIN| arkadaşım

• Beğen
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bişey degil arkadasım bilgi paylaşmak için var

gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
Hazır sizi bulmuşken birşey daha danışayım:
arkadaşlar ben sony ericsson neo v almak istiyorum fakat sar değerini 1.10 olarak görünce biraz çekinceler oldu ben de şu an samsung wave2 düşünüyorum onun sar değeri 0.62. Sizce hangisini almalıyım? Bu fark çok önemli mi? Ben şahsen 2 gün öncesine kadar sar değerini hiç takmayan biriydim fakat ta ki internette bir yerde okuduğum bir yazı beni resmen korkuttu adamlar öyle şeyler yazmıştı ki ben artık öldüm diyerek vasiyetimi yazdım :D

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
kardeşim bi laf var bilirsin rakı içen öldüde su içen ölmedimi boşver begendigini hoşuna gideni al gönül isterdiki daha iyilerini al ama imkanlar neye izin veriyosa ona göre

----------Eklendi @ 00:20:40 ---------- Yazıldı @ 00:18:41 ----------

eskiden sar degeri mi vardı 16 yıldır cep telefonu kullanıyorum ben telefondan öleni hiç duymadım telefona kadar yediklerimizi incelesen tövbe bişey yemezsin daha

Üst Alt