Samsung, mobil cihazlar için 256GB hafıza çipleri üretmeye başladı

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Samsung, mobil cihazlar için 256GB hafıza çipleri üretmeye başladı
Samsung’un akıllı telefon ve tabletler için geliştirdiği 256GB hafıza çipleri seri üretime geçti…



Güney Kore’nin en önemli firmalarından olan Samsung, bir çok farklı kulvarda sunduğu cihazları ile adından söz ettirirken, özellikle son dönemde akıllı telefon pazarında en güçlü firma konumuna gelmiş ve tablet pazarında da yükselişini sürdürmüştü.




Samsung, sadece cihazlar üretmeyip, cihazların donanım bileşenlerini de üreten bir firma ve mobil cihazlar için ekran, yonga seti, hafız çipleri, kamera gibi donanım bileşenleri üreterek, hem kendi cihazlarında kullanıyor, hem de diğer üreticilerin cihazlarında kullanılmasına izin veriyor.

Firma, geçtiğimiz Şubat ayında, hatırlanacağı üzere mobil cihazlar için geliştirdiği 256GB hafıza çiplerinin duyurusunun gerçekleştirmişti. Gelen bilgilere göre de Güney Kore devi firma bu yeni hafız çiplerinin üretimine başladı.

Bu çipler, en son UFC standardını içerirken, bilgisayarlarda kullanılan SATA-tabanlı SSD’lere rakip olarak geliyor. Ayrıca maksimum olarak 850MB/s okuma hızı ile 260MB/s yazma hızına sahipler.

Samsung, Galaxy S7 amiral gemisi modelinde ya da Galaxy S7 Edge phablet modellerinde yer almayan bu yeni hafıza çipleri, en erken Galaxy Note6’da yer alabilir. Ancak Galaxy S7 / S7 Edge modellerini 32GB olarak sunan ve 64GB versiyonunu ise sınırlı pazarda sunacak olan firmanın Galaxy Note6’da kullanması çok da olası görünmüyor.

Samsung, mobil cihazlar için 256GB hafıza çipleri üretmeye başladı - MaxiCep
 
osmnbabaoglu

osmnbabaoglu

Üye
Uygulamalarda 1gb falan olmasın sonra gene yer sıkıntısı cekeriz :)
 


Üst Alt