kullanmakta olduğum samsung s5620 telefonumu laptopuma bağlayıp internet bağlantısını paylaşmak istiyorum.edge ya da gprs ile yapabiliyorum.ancak avea 3g paketim var.3g ile bağlanmak için ne yapmam gerekiyor.yardımcı olursanız sevinirim
teşekkürler ancak benim asıl bilgi almak istediğim konu telefonu laptopa bağlamak üzerine.usb ile bağlayıp modem olarak tanıttığımda bir numara çevriliyor.3g bağlantısını kullanmam için nasıl bağlamam ve hangi programı kullanmam gerekiyor.
*Sanırım yeterince açıklayamamışım.Telefonunuzu her zaman nasıl modem olarak kullanıyorsanız öyle bağlayın.Önceki mesajımda belirttiğim menü yolunu izleyip otomatik modu seçin.Üst gösterge panelinde 3G yada 3G+ simgeleri varken internete 3G üzerinden, E simgesi varkende EDGE üzerinden bağlanırsınız.*Telefonunuz hangi şebekeyi kullanıyorsa o şebekenin imkan verdiği data iletişimini kullanır.Yani GSM 900/1800 bandını kullanırsanız GPRS yada EDGE data iletişimini kullanabiliyorken ,UMTS 900/2100 bandını kullanırsanız 3G data iletişimini kullanabilirsiniz.Telefonunuzda;
Menü>Ayarlar>Şebeke Ayarları>Şebeke Modu yolunu izleyin.
*Burada yazımın içerisinde de bahsettiğim gibi 3G'den faydalanabilmeniz için UMTS bandını kullanmanız gerekmekte.Fakat hep UMTS bandında çalışsın derseniz bir problemle karşılaşabilirsiniz.
Maalesef bazı teknik nedenler ve yetersizliklerden ötürü UMTS şebekesine kesintisiz erişim sağlayamıyoruz, yani 3G erişimi heryerde mümkün olmuyor.
*Bu nedenle siz "Otomatik" modu seçin.Böylece telefonunuz Mümkün olan üst bandı otamatik olarak kendisi seçecektir.UMTS (3G ye imkan verir)bandın erişilebilir olduğu yerlerde bunu kullanacak, olmadığı yerlerde GSM (EDGE GPRS e imkan verir) bandını kullanacaktır.
Not : UMTS bandına erişim GSM bandına erişimden daha fazla güç harcar.Bu nedenle bataryanız daha kısa sürede boşalabilir.
Qwerty klavyeyi deaktif etmek için bir seçenek yok.Firmware değişikliğine gidebilirsiniz.Forumda araştırırsanız qwerty klavye içermeyen fw lerden birini seçebilirsiniz.SeLam. Monte Telefonuma Firmware Yükledim Ve Beğenmedim. Mesaj Yazarken Tel Az Birşey Oynasa Elimde hemen qwerty Klavyeye Geçiyor. Bunu İptal Etmek İçin Ne yapmalıyım. İlk ALdıgımda qwerty Klavye Yoktu.Firmware yükledim qwerty klavye geldi. qwerty'siz Firmware Bulabilirmiyim. Veya qwerty Nasıl Deaktif Edebilirim. 5620'nin Orjinal İlk Aldığımda Olan Sistemi Firmwaresi Mevcutmudur.
Açıklayıcı olması açısından bazı arkadaşlar yeni versiyon yüklet düzelir derlerse(kimdir onlar anlamıyorum
))telefonumda enson SÜRÜM OLAN GT 8500 YAZILIM SÜRÜMÜ BADA 1,2----1103101719LISS8500JVKC1 var.Bu olaylarla ilgili telefon mümessili ile görüşmelerimde hep bir muhatap buldum ama bana verdiği yanıt bu yazılımların geleceği konusunda kibarca telkinde bulunmak oldu insanların cebinizden parayı aldıktan sonra kibar kibar sizi nasıl kazıkladık demelerinden hoşlanan arkadaşlar için tatmin edici olabilir ama telefonda vaadedilen işlemler düzgün olmayıp birde çalışmazsa hiçbir anlamı yok benim için.O YÜZDEN ARKADAŞLAR SAMSUNG MANTALİTESİNİ SİZE ANLATMAYA ÇALIŞTIM DİLİM DÖNDÜĞÜNCE.SAMSUNG ALIRKEN ÇOK DÜŞÜNÜN , ÖZELLİKLERİNİ KARŞILAŞTIRMAKLA UĞRAŞMAYIN ÇÜNKÜ DÜZGÜN ÇALIŞMIYORLAR.İMKANINIZ VARSA ARKADAŞINIZDAN BİR SÜRELİĞİNE ALIN VE DENEYİN SONRA ( EĞER MEMNUN KALIRSANIZ