Samsung Galaxy S4 Batarya Performansı Artırma ve Ram Kullanımını Düşürme

Sponsorlu Bağlantılar

muratvemine

muratvemine

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy S4 Batarya Performansı Artırma ve Ram Kullanımını Düşürme
Arkadaşlar sizinde bildiğiniz gibi android 4.3 güncellemesiyle s4 lerin pil performansı ciddi oranda düştü.Bu konuyu açma nedenim, pil performansını artırmak ve ram i biraz daha rahatlatmak :)
Bu ayarları yaptıktan sonra, raminiz telefon boştayken ortalama 700-800 civarı olucak.Pildede en az %20 lik artış olucak ;)

1-Senkronizasyonu kapalı tutun.
2-Ayarlar/Cihazım/Ekran/"Dokunma hassaslığını arttır" tik i kaldırın.
3-Ayarlar/Daha fazla/Cihaz hakkında/Yazılım güncelleştirme/"otomatik güncelleştir" tik i kaldırın.
4-Ayarlar/Bağlantılar/Wi-Fi/Gelişmiş/"Taramaya daima izin ver" tik i kaldırın.
5-Ayarlar/Bağlantılar/Veri kullanımına girip, alt taraftaki uygulamalara tek tek girip, "arkaplan verisini kısıtla" tik leyin.

6-(Son ve en önemli adım):Ayarlar/Daha fazla/Uygulama yöneticisi/Hepsi girin ve altta verdiğim uygulama adlarını listeden bulup "devre dışı" deyin.
  • Anı albmü
  • anı albmü widgeti
  • ant radio service
  • ant+plugins
  • blurbcheckout
  • briefing
  • cep tel. kllanım kılavuzu
  • chatOn
  • chocoeukor
  • com.samsung.android.sdk.sp..
  • diodictservice
  • droidserifltalic
  • etkin uglmlar yönticisi
  • flipboard
  • gmail
  • google+
  • group play
  • hangouts
  • hp yazdırma eklentisi
  • roseeukor
  • s çevirmen
  • s healt
  • s memo
  • s note provider
  • s planlayıcı widget s voice
  • samsung account
  • samsung apps
  • samsung apps widget
  • samsung backup provider
  • samsung books
  • samsung calender syncadpt..
  • samsung cloud data relay
  • samsung cloud Quota
  • samsung contact syncadapter
  • samsung games
  • samsung learning
  • samsung link
  • samsung print service
  • samsung push service
  • samsung sbrowser syncadap..
  • samsung sinema
  • samsung snote syncadapter
  • samsung syncadapters
  • samsung watchon
  • samsungappsuna2
  • samsungsans
  • sensorservice
  • seyahat
  • seyahat duvar kağ.
  • sns
  • syncmIDS
  • tallback
  • yahoo finance
  • yahoo news
NOT:Tarafımca denenmiştir, root gerektirmez ve cihazınızı garantidışı bırakmaz.Sistem çakışmalarına yol açmaz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mhmtkrtp, .caner., KD1907 ve 2 diğerleri

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Konu yeri düzeltildi.Deneyen arkadaşlarda düşüncelerini belirtebilir.Ancak herhangi bir sıkıntı olduğunda herkes yaptığı işlemden kendisi sorumludur.Bilginize...

• Beğen
Tepkiler: .caner.
Anil-D

Anil-D

Üye
Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: muratvemine
muratbeyim

muratbeyim

Üye
Teşekkür ederiz arkadaşım, deneyelim bakalım. Muhtemelen işe yarar. Bir dünya program kapattık. Benim telefon root'lu. Yukarıdaki 6. adımı "devre dışı" bırakma işlemini "uninstaller pro" programıyla "dondur" seçeneğini kullanarak yaptım. Galiba çalışma mantığı aynı.

Dondurmak yerine bu programları tamamen kaldırsam acaba bir sorun olur mu?

• Beğen
muratvemine

muratvemine

Üye
    Konu Sahibi
Sorun olacagini sanmam ama siz yinede tamamen kaldirmayin.Dondurmak ve devredisi birakmak ayni mantik ;)

uguro

uguro

Üye
6. adımda kullandığım programları bıraktım 3. adımıda atladım güncelleme kapatmanın çok faydası olurmu acaba kararsız kaldım :S

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
5. Kısmı anlayamadım

• Beğen
muratvemine

muratvemine

Üye
    Konu Sahibi
5. Kısmı anlayamadım

5. Kisimda; Hani arkaplanda interneti kullanan, surekli internete erismeye calisan programlar vardir ya(youtube,watsapp gbi) iste bu uygulamalarin internetini (veri kullanimini) kisitliyoruz amac bu yani.
6. adımda kullandığım programları bıraktım 3. adımıda atladım güncelleme kapatmanın çok faydası olurmu acaba kararsız kaldım :S

Internet bagli olmadigin taktirde pek bir faydasi yok.
Fakat bagliysan, sistem arkaplanda surekli sunucuya baglanip, guncellemeleri denetler pil tuketir

• Beğen
Tepkiler: uguro
Anil-D

Anil-D

Üye
Hocam bakin dediginizi yaptim ama bende pek sarj tasarrufu olmadi % 10 artti ama telefon kapanip acilinca gene uygulamalar çalışıyor

• Beğen
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
5. Kisimda; Hani arkaplanda interneti kullanan, surekli internete erismeye calisan programlar vardir ya(youtube,watsapp gbi) iste bu uygulamalarin internetini (veri kullanimini) kisitliyoruz amac bu yani.

Fakat bagliysan, sistem arkaplanda surekli sunucuya baglanip, guncellemeleri denetler pil tuketir

Teşekkür ederim.

• Beğen
muratvemine

muratvemine

Üye
    Konu Sahibi
Hocam bakin dediginizi yaptim ama bende pek sarj tasarrufu olmadi % 10 artti ama telefon kapanip acilinca gene uygulamalar çalışıyor

Devre disi biraktiginiz uygulamalar, etkinlestir demedikce calismaz ki ;)

uguro

uguro

Üye

Teşekkürler :spr

• Beğen
Senyor Keş

Senyor Keş

Üye
:tşk:

Bunlara ek olarak ayarlar>diğer seçenekler>uygulama yöneticisinden arka planda çalışan uygulamaları kendiniz görüp devre dışı bırakabilirsiniz

• Beğen
cardanadam

cardanadam

Üye
Benim devre dışı bıraktıklarıma ek olarak buradaki bir kaç uygulamayıda devre dışı bıraktım bakalım faydası olacakmı olumlu veya olumsuz bir şey olduğunda haber veririm şimdiden teşekkürler

Anil-D

Anil-D

Üye

Hocam konuya ekle bende %50sarj artisi yapti

cardanadam

cardanadam

Üye
google play hizmetlerini devre dışı bırakırsan google playde sorun çıkar.
Bende çıktı şimdi yeniden yüklemem gerekiyor yazılımı verileride silmiştim şimdi uygulama güncellemelerini yapamıyorum ama sarj % 30 fark ediyor

Anil-D

Anil-D

Üye
bende sorun yok

cardanadam

cardanadam

Üye
Düzelttim

Anil-D

Anil-D

Üye
sarjda fark var ama dogru söylüyom