Samsung Galaxy S II batarya incelemesi (kullanım süresi ve şekli detaylarıyla)

Sponsorlu Bağlantılar

sh0ck

sh0ck

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy S II batarya incelemesi (kullanım süresi ve şekli detaylarıyla)

Android telefonların en çok şikayet edilen özelliği şarjlarının kısa sürede bitmesidir, Android 2.3 güncellemesi ile telefonlar biraz rahatlasa da sorun hala devam ediyor. Samsung’un son telefonu Galaxy S II’nin 1650 mAh lik bataryası bu soruna çözüm olabilmiş mi diye YouMobile’daki arkadaşlar gayet kapsamlı bir inceleme yapmış, işte size Samsung Galaxy S II’nin bataryasının hangi koşullarda nekadar dayandığının listesi.

Tüm kullanımlarda 3G network bağlantısı aktiftir.

Standart kullanımda 82 saat
· 90 dakika video
· 2 saat müzik
· 40 dakika ses görüşmesi (video değil)
· 30 dakika navigasyon/GPS
· 30 dakikalık ekran açık ayar vs genel kullanım
· 10 dakika web gezintisi
· 10 dakika fotoğraf+video çekimi
· 20 dakika oyun
· 3G network kullanımı

Sadece Video 8:05 saat (Galaxy S 7:25 saat)

Sadece Web Gezintisi

· Standart browser (yüklü gelen) ile 4:22 saat
· Opera Mobile browser ile 4:59 saat
Galaxy S standart browser ile 4:06 saat
Bekleme Süresi 9 gün
· Telefonu 3G network bağlantısı ile hiç kullanmadan bıraktığımızda 9 gün sonunda şarj bitiyor uyarısı vermeye bile mecali kalmadı ve kapandı. Tabi bu değer Samsung’un kitapçığında yazan 25 günün yakınından bile geçemiyor.

Ekran Güç tüketimi
Galaxy S II’nin ekran parlaklığını %50’ye ayarlayıp otomatik karartmayı da iptal ettiğimizde batarya 11 saat 10 dakika sonra tamamen boşaldı ki bu video oynatma süresinden sadece 3 saat 5 dakika uzun. Hal böyle olunca ekranın nasıl bir batarya canavarı olduğunu anlamak kolaylaşıyor (Super AMOLED Plus ekranın enerji tüketiminin birçok modele göre çok daha düşük olduğu iddia ediliyor).

Sonuç: Hiç Android telefonu kullanmamış biri için bu değerler pek iç acıcı olmasa da standart kullanımda 3.5 gün böyle büyük ekranlı bir telefon için oldukça iyi (Desire HD nin benzer kullanımda bataryası 24 saat sonunda kesinlikle bitecektir).

Kaynak:

• Beğen
Tepkiler: AYNA

ultrayer6

ultrayer6

Üye
pek içim açılmadı. Hatta içim karardı lan :D

AYNA

AYNA

Üye
paylaşım için teşekkürler.. yedek batarya şart:ehe

----------Eklendi @ 15:51:14 ---------- Yazıldı @ 15:20:26 ----------

sh0ck sana mesaj atmıştım onu gördün mü?

technoblue

technoblue

Üye
yeni nesil özellikle android işlemcili telefonların hemen hemen hepsinde var bu sıkıntı. her ne kadar biraz daha fazla gibi dursa da burada suçu komple samsunga yıkmak haksızlık olur sanırım. şarj konusunda en avantajlı smartphone olarak lg optimus black ilk sırada gösteriliyor şu anda. nova display ekran teknolojisi sayesinde rakiplerine göre %50 daha avantajlı durumda görünüyor.

one2one2

one2one2

Üye
vay be bende tam s2 almayı düşünürken hiçte iyi olmadı bu :D

Ocean258

Ocean258

Üye
gercektende çok zayıf...

mp3hunter

Üye
amoled %50 az nasıl harcıyor o zaman.zaten enerjiyi sömüren ekran gps wifi şebeke

AYNA

AYNA

Üye
standart kullanımda 3.5 gün diyor bence gayet iyi desire hd 1 gün giderdi yazmışlar aynı şartlar altında..benim sattığım se satio bile symbian olmasına rağmen 1 gün gidiyordu bence gayet iyi..

sh0ck

sh0ck

Üye
    Konu Sahibi
paylaşım için teşekkürler.. yedek batarya şart:ehe

----------Eklendi @ 15:51:14 ---------- Yazıldı @ 15:20:26 ----------

sh0ck sana mesaj atmıştım onu gördün mü?

Kardeş gördüm, şu sıra işlerim yoğun mesaj atamadım.

Şimdi okudum, aldığında görürsün olup olmadığını. O kadarıda süpriz olsun bırakta. :P Sora sora öğrendin zaten herşeyi, bi heyecanı kalmadı senin için :D

Custom ROM ile herşey mümkün ;).

AYNA

AYNA

Üye

Şimdi okudum, aldığında görürsün olup olmadığını. O kadarıda süpriz olsun bırakta. :P Sora sora öğrendin zaten herşeyi, bi heyecanı kalmadı senin için :D

önemli değil sh0ck..
haklısın aslında:ehe:ehe:ehe
napak süpriz olsun ozaman bekleyelim..

emreilhans

emreilhans

Üye

imzanız çok hoşuma gitti :D ama genellikle akıllı cep telefonlarının hepsinde bu sorun var. Arkdaş hepsini yapıyon bari 2000 mah filan batarya koyda tadından yenmesin :D herkes black black filan diyor ama ben izlediğim videolarda pek beğenmedim . şahsi fikrim :oke: ya ana ekran kaydırmalarında filan kasması var. nova display nedir daha çözemedim. amoledin adı değişmiş hali hepsi neredeyse aynı bence. neyse artık işler kızışıyor adamlar batarya savaşına girecek galiba. :D ip 4s-5 herneyse bi 1750-2000 mah batarya koysun samsung 2500 koyar :D :D

edit:Güneş yansıtmasında Optimus Black iyi bir performans sunuyor ve ekranın görünürlüğü oldukça başarılı. Yani ekran açısından Optimus Black'in bir sorunu yok. Telefon tıpkı bir iPhone veya Galaxy S gibi diyebiliriz. Dokunmatik ekran reaksiyonları net ve hızlı...

alıntıdr.

edit: :D Ekranın %50'ye kadar daha az enerji ihtiyacı duyduğu sözü test cihazımızda ve tam parlaklıkta pek doğru çıkmadı. WLAN ile interneti kullandığınızda telefon 5 saate kadar kullanım süresi sunuyor. Her ne kadar iyi bir değer olsa da aynı ekran büyüklüğündeki Sony Ericsson Xperia arc ve LG Optimus Speed gibi telefonlar bir saat daha fazla dayanıyor.

SAR değeri : 1.18 W/kgSAR değeri : 1.18 W/kgSAR değeri : 1.18 W/kgSAR değeri : 1.18 W/kgSAR değeri : 1.18 W/kgSAR değeri : 1.18 W/kgSAR değeri : 1.18 W/kgSAR değeri : 1.18 W/kgSAR değeri : 1.18 W/kgSAR değeri : 1.18 W/kgSAR değeri : 1.18 W/kgSAR değeri : 1.18 W/kgSAR değeri : 1.18 W/kg

Rich4arD

Rich4arD

Üye
Bence pekte kötü değil
Telefonu istediğimiz gibi kullanabileceğimiz düzeyde gibi
Her gece telefonu sabaha kadar şarja takmakta ne var? :allalla:

emreilhans

emreilhans

Üye
her akıllı telefonu zaten akşam takacaksın bu değişmez, doğanın kanunu :D :D ama black'i şarj konusunda övüyorlar biraz abartı geldi. (söz meclisten dışarı, tartışma ortamı olmasın :nono: :) )

izo37

izo37

Üye
Shock ayna ne ceviriyosunuz siz bakim :D aranızda gizli aşkmı var pohahah sms attım om attım gibi :D şaka dostlar batarya konusuna acıklık getireyim öncelikle ayna %50 demiş %50 değil %20 az yakıyor mazotu optimus dediğiniz telin ekran görüntüsünü görmediniz sanırım yotubede arayın denemeler yapmışlar kim dediyse size güneşte o daha iyi görünüyor diye emreilhans kardeşim bilmeden konuşan fanlardır 2 aydır ne burası kaldı ne donanım haberi tam tamına bu forumdaki bir konuyu düşün her sayfasında 15 20 yazı var Sayfa: [163] cü sayfaya kadar geldik yani sen bir yazı kopyalamışsın ben bir asırdır araştırıyorum onu diyen hikaye halt etmiş tonla video var s2 ile karşılaştırma iyi araştır kendini yanıltmışken başkalarınıda yanıltma şuan 3 milyon satmış daha trde bile satışa cıkmamışken böyle bir devden bahsediyoruz kendi ekranınıda kendi üreten bir dev.

emreilhans

emreilhans

Üye
hayır hayır. aşağıda alıntı olan kısmı chipden adlım. bilemem. optimus blacki bende övmüyorum sadece olana yapıştırdım ve daha incelemedim. ama s2 şuanda dünyanın en iyi cep telefonudur. not:vallahi yazının bi son kısmını anladım kusura bakmayın ama galiba beni eleştirmişsiniz bana fan demişsiniz :S :S :S anlamadım valla :)

ve diğer birçok firmanın ekranını üreten bir dev :)

AYNA

AYNA

Üye
Shock ayna ne ceviriyosunuz siz bakim :D aranızda gizli aşkmı var pohahah sms attım om attım gibi :D şaka dostlar batarya konusuna acıklık getireyim öncelikle ayna %50 demiş %50 değil %20 az yakıyor mazotu optimus dediğiniz telin ekran görüntüsünü görmediniz sanırım yotubede arayın denemeler yapmışlar kim dediyse size güneşte o daha iyi görünüyor diye emreilhans kardeşim bilmeden konuşan fanlardır 2 aydır ne burası kaldı ne donanım haberi tam tamına bu forumdaki bir konuyu düşün her sayfasında 15 20 yazı var Sayfa: [163] cü sayfaya kadar geldik yani sen bir yazı kopyalamışsın ben bir asırdır araştırıyorum onu diyen hikaye halt etmiş tonla video var s2 ile karşılaştırma iyi araştır kendini yanıltmışken başkalarınıda yanıltma şuan 3 milyon satmış daha trde bile satışa cıkmamışken böyle bir devden bahsediyoruz kendi ekranınıda kendi üreten bir dev.

ben nerde %50 demişim izo37? nerde yazdığım aklıma gelmedi aradım bulamadım!!

izo37

izo37

Üye
Konuda gördüm geri baktırma şimdi aynacum :D forum bulantısı geciriyom zaten sayfa adetini gördün.

izo37

izo37

Üye
Emre herkes yogurdum tatlı der ekşimi dicek? en cok hangisi ses getiriyosa onu dinle bari :D

Üst Alt