ebuzen
Üye
-
Konu Sahibi
-
Evet arkadaşlar sonunda Gio mu 2.3.4 Sürümüne başarıyla yükselttim.2.2.1 i kullanan arkadaşlarıma kesinlikle 2.3.4 versiyonunu öneririm.
görüdüğüm farklar
1-işlemci menü geçişleri 3 kat artmış abartmıyorum...
2-tuş kilidi ekranındaki saat değişmiş
3-yazı karakteri daha küçük ve göze daha hoş gelen bir hal almış.
4-2.3.4 kurduktan hemen sonra fabrika ayarlarına döndüm ve hafıza şöyle
Paket 25,97/181 MB
Ram yöneticisi 131MB/279MB
5-Duvar kağıdı galerisine yeni bir duvar kağıdı eklenmiş(Yüksek camlı bir bina)
6-Hesap makinesi geliş ve çıkış efekti değiştirilmiş.eskiden kenara kayıyorken şimdi ortada kayboluyor..
7-ok tuşuna bastığımızda görev yöneticisini çağırdığımız ekran geldiğinde titreşim veriyor.
8-ana ekranın üstündeki simgeler batarya şebeke ve herşey dahada küçültülmüş hoş bir hal almış..
9-menüye Youtube ve indirilenler eklenmiş
10-Müzik çaların teması değiştirilmiş.artık diğer müziğe geçmek için tuş kilidi açma gibi çizgi çiziyoruz.pratik olmuş yani.
11-münelerde geçiş hassasiyeti çok geliştirilmiş.samsung S II gibi hassas olmuş.
12-aşağı el hareketiyle çağırdığımız Wifi Bluetoot menü ikonlarından GPS yuvarlak simge haline getirilmiş.
gördüğüm eksileri ise;
1-Ayarlar/Bölge metin/Samsung tuş takımı/giriş dilleri arasında Türkçemizin olmaması...Ama bu daha tam olarak piyasaya çıkmayan bir sürüm olduğu için normal bir durum olarak karşılamak gerek.ilerde Multilanguage çıktığında illaki Türkçe olacaktır..
2-Ekran karanlıkken tuş kilidini açmak için güç ya da ok tuşuna bastığımızda ekrana ışık yarım saniye geç geliyor ama olsun okadarda dimi
Anlatım olarak Googleye aynen şunu yazarsanız ben gibi ilk defa Rom yükleyen biri gibi bile çok basit rom yüklersiniz
"Samsung Galaxy S5660 Gio 2.3.4 rom kurulumu anlatımı"
bunu yazın...şimdilik gördüğüm artıları ve eksileri bunlardı.araştırdıkça buraya ekleyeceğim...
Sayın abim doğru söylüyorsunuz ama şimdi bu rom atılınca garanti dışına çıkcak tel. Diyelimki tel çöktü.garanti'ye götürdük.Garanti'de dediki bu cihaz garanti dışı kalmış illegal sürüm yüklenmiş.Garanti dışı olduğu için bakamıyoruz.dese. yani benim aklımda hep bu ve bunun gibi senaryolar var. bilmiyorum ya yüklesemmi yüklemesemmi.Diyorum biraz daha bekleyelim. herkez kies üzerinden yakında çıkacağını söylüyor yani. Ah bi çıksa da rahatlasak yafYigit315 hocam bende telefonu alalı 1 ay bile olmadı.3 hafta belki olmuştur.belkide olmamıştır.bu arada ben Mersin forum mağazasında gold bilgisayardan 467TL+57TL(çalınmaya suya vs.1yıl garantili)toplamda iki yıl garantili aldım.eşim ve kendime aldım.bir zamanlar nokia 5800 hayaliyle yatıp kalkanlardandım ama artık rüyalarımın tek kabusu oldu 5800bu arada şimdiye kadar 2.2.1 de kullandığım tüm uygulamalar ve oyunları 2.3.4 de de sorunsuz bir şekilde kullanmaktayım.bilginize
gördüğüm eksileri ise;
1-Ayarlar/Bölge metin/Samsung tuş takımı/giriş dilleri arasında Türkçemizin olmaması...Ama bu daha tam olarak piyasaya çıkmayan bir sürüm olduğu için normal bir durum olarak karşılamak gerek.ilerde Multilanguage çıktığında illaki Türkçe olacaktır..
2-Ekran karanlıkken tuş kilidini açmak için güç ya da ok tuşuna bastığımızda ekrana ışık yarım saniye geç geliyor ama olsun okadarda dimi
NFS açılıyor rahatlıkla oynadım.NFS shift gibi oyunlar açılıyor mu?
Telefon daha mı hızlı daha mı yavaş, kilitlenme kapanma gibi olumsuzluklar var mı?
Birkaç uygulama açıp kapattığında Ram doluyor mu?
Mesaj yazarken ya da internette Türkçe karakterleri destekliyor mu?
Swype'ın da Türkçeyi desteklemiyor olması lazım.. yine de sağol..
Kies'teki son güncellemeyi kastediyorsan yükledim onu, diğerinden daha iyi ama öyle aman aman farklar yok. 2.3.4 gingerbread güncellemesini bekliyorum ısrarlaarkadşlr froyonun son sürümünü yükleyin bnce süper :d
kies dışındaki 2.3.4 güncellemesinde sorun yok sanırım, yorumlar iyi ama Türkçe karakter desteği olmaması (özellikle swype klavyede) en önemli eksi benim için, swype'ı kullanmaya çok alıştım..
flash player destekliomu peqi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?