Merhaba arkadaşlar, uzun süredir (I8160XXMK2 baseband ile) "CM 10.2-20131208-UNOFFICIAL-codina" adlı custom romu kullanıyordum ancak şarjının epey hızlı bitmesi beni çileden çıkarmaya yetmişti. İnterneti 2G'ye çekmeme, ekran ışığını çoğunlukla minimumda tutmama rağmen akşamı zor getiriyordum. Acaba bu romun bu versiyonunda mı böyle sıkıntı vardı bilmiyorum. Greenify gibi programları, bataryayı değiştirmem de dahil her şeyi denedim. En sonunda dün gece "MIUI_V5_4.8.8" adlı romu kurdum (I8160XXNB1 üzerine). Genel anlamda güzel bir rom, hızlı ve şarjı CM ye göre (tahminimce) daha iyi ancak özellikle tuş kilidiyle ekranı açarken ekran birden karıncalı oluyor, tekrar kapatıp açınca ekran görüntüsü düzeliyor. Led fix yapmama rağmen hâlâ led ışıklarında sorun var, kafasına göre yanıp sönüyor. Bu ve bunun gibi birçok bug var kısacası. Biraz detay vermek isterken konuyu uzattım sanırım kusuruma bakmayın. Sormak istediğim asıl soru şu;
- Çok fazla oyun oynayan biri değilim, sadece whatsapp, facebook vb. programları kullanıyorum. Acaba bana şarj süresinin iyi olduğu ama öyle menülerde, rehbere girerken lag yapmayan, oyun performansı olmasa da olur custom rom veya stock rom+kernel önerebilir misiniz, başka kombinasyonlarda da olabilir. Teşekkürler
Ayrıca askerlik sebebiyle yoktum, atışmalarınızı okuyup eğlenemedim bir süre Sayın
@The Shadow ve
@Mr.FSK