Samsung, Çentikli Tam Ekran Tasarımı Patenti Aldı

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Samsung, Çentikli Tam Ekran Tasarımı Patenti Aldı


Samsung, bugüne kadar çentikli ekranlara sahip akıllı telefonu piyasaya sunmaya birkaç üreticiden biri olmuştu ancak görünüşe göre Güney Kore merkezli şirket de piyasa baskısına yenik düşmek üzere. Güney Koreli şirketin yeni bir patent başvurusu listesi, bariz bir çentiğe sahip ekran tasarımı üzerinde çalıştığını ortaya koyuyor.



Ekran, çevrede dört tarafa da uzanarak minimal çerçevelere sahip olurken, yakınlık sensörü, ön kamera ve ahize hoparlörünün yer alacağı bir de çentiğe sahip olacak. Bu arada, arkada yer alan çift kamera kurulumunu gösteren görüntülerden biri iPhone X'e,oldukça fazla benzemrsi ile dikkat çekiyor.



Görüntülere bakılırsa, Samsung'un her ihtimale karşı birkaç farklı tasarım patenti aldığı görülüyor. Çift kamera kurulumu ve anten bantları, sol üst köşede yatay ve dikey olarak iki farklı tasarımda patent alıyor. Ayrıca, iPhone X tasarımını andıran dikey bir kamera kurulumu ve her zamanki Samsung amiral gemisi tasarımına benzeyen bir kamera kurulumu için de patent alınmış.



SIPO'ya yapılan patent başvuru dosyasındaki görüntülerde Samsung'un ayrıca %100 ekran gövde oranına sahip bir tasarım patenti aldığı da ortaya çıkıyor. Ön kamera ve ahize hoparlörü konusundaki kafa karışıklığını daha da artıran bu tasarımda neredeyse hiç çerçeve bulunmuyor. Patent, yeni bir tür ekran koruması, muhtemelen bir çeşit çizilmeye dayanıklı cam için de olabilir. Böylece Samsung, oldukça pahalı olan Corning Gorilla Glass kullanmaktan vazgeçebilir.
 


Üst Alt