ZTE Çift Çentiğe Sahip Ekran Tasarımının Patentini Aldı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
ZTE Çift Çentiğe Sahip Ekran Tasarımının Patentini Aldı
Çin'in en büyük akıllı telefon üreticilerinden ZTE, alt ve üst tarafında çentik bulunan ekran tasarımının patentini aldı.


Son haftalarda ABD'den gelen yaptırımlar karşısında düşünceli olan ZTE tüm telefon üretimi tehlikede olmasına rağmen yeni akıllı telefon modelli için son sürat çalışmalarına devam ediyor. Gelen son bilgilere göre ZTE, çift taraftan çentiğe sahip yeni bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor.

https://www.maxicep.com/zte-nubia-red-magic-oyun-telefonunun-stoklari-37-saniyede-tukendi
ZTE Nubia Red Magic Oyun Telefonunun Stokları 37 Saniyede Tükendi
Çin Devlet Fikri Mülkiyet Ofisi (SIPO) üzerinde ortaya çıkan yeni bir patent başvurusu çift ekran çentiği ile ilgili gibi görünüyor. Iceberg yani Türkçe anlamı “Buzdağı” olarak adlandırılan bir modelin bu ekran tasarımı ile geleceği belirtiliyor. Bu sayede ekran kasa oranı daha yüksek seviyelere çıkabilecek. Elbette çentikli tasarımı sevmeyen kullanıcılar için pekte iyi bir haber değil.



Yeni ortaya çıkan tasarım çizimlerine bakıldığı zaman bazı dikkate değer farklılıklar var. Daha önce sızdırılan ZTE Iceberg görsellerinde geniş üst ahize kısmı ve geniş alt kısım vardı. Yeni görseller ise üst tarafta sadece tek bir kamera tasarımı ile Essential PH-1 telefonuna çok benziyor. Cihazın alt tarafında yer alan çentikte ise sadece parmak izi okuyucusu veya ev düğmesi olarak kullanılacak bir düğme yer alıyor. Bu ana ekran düğmesi Huawei benzeri çok özellikli bir düğme olabilir.



Ancak bu tasarım çizimlerinin gerçek birer ürüne dönüşmesi için bir hayli uzun zaman olabilir. Çünkü proje şuanda sadece patent aşamasında gibi görünüyor. En azından bu tarz bir cihazın 2019 yılında canlı şekilde ortaya çıkması bekleniyor.
Türkiye 5G teknolojisi üzerinde çalışıyor
 
  • Beğen
Tepkiler: PALA.


Üst Alt