Öneri Samsung Benim İçin Bitmemiştir!

Sponsorlu Bağlantılar

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Arkadaşlar Sabirli Olun Belliki TÜrkiyedeki Çalişanlar Türkçeye Derleme Esnasında Sıkıntı Yaşadılar Unutmayın 4.4 Geldiğinde İlk Yükleyenler Cihazları Çökmüştü Sabirli Olun

by-pegasus

Üye
Ben mecbur kaldığım için S4 mini aldım.. yoksa android e karşı bi ilgim alakam yoktu. windows phone kullanıyordum 2 sene önce. Yeni çıktığı için sıkıntılar vardı. Asıl almak istediğim iphone du :D
Her neyse S4 miniciler bilir 7-8 aydır kitkat bekliyoruz, rusya kitkatı çıktığından beri, yeterince bezdirdi bizi samsung türkiye :D bir daha tövbe samsunga.

:D doru bekleyenlerde bende varim
Ama iste
Hic olmazsa rom root ile mutlu oluyoduk
Simdi
Knox umuz cok guzel yaziyor 0×1 i

• Beğen
Tepkiler: baskahmet
ykpknl

ykpknl

Üye
şu anda s4 var bnde rus 5.0.1 ini yüklemiştim bataryası şişti dedim vereyim garantiye baksınlarrr hatta öncelerden root da atmıştım sayaç artmıştı yapmadan geri verecekler bliyodum ama şansımı deniyim dedim garantiye verdim o halde şans işte yapılmış :D gttim aldım telefonu şarj soketini değişmişler 4.4.2 ye geri döndürmüşler imei gitmişşş hemen bi daha verdim ana kartıda değiştiler çalıştı telefonu batarya için verdim batarya hariç herşeyi değiştiler böylee bişey yokkk hem güncelleme vermiyolarrr türkiyeye hemde kendi yükledimiz güncellemeyi geri 4.4.2 ye çeviriyolar rezalett ötesi bi durum aslaa ama aslaa samsung almam bidaha aklımda şu an iphone var adamlarr işi bliyooo yemişim androidin özgürlüğünü iki tane widget var diyeee hava atmaya gerek yok. bir daha android cihazı alsamda nexus cihazlarından alırım android telefonunda bnce en iysi nexuslar androidin iphonesi gbi bi şey her zmn ilk güncellemeleri falan onlar alıyo gayet iyi telefon şu anda nexus 4 s4 den ekran ve kamera haricinde daha iyi bi telefon bnce hala en yeni güncellemeleri alıyo onunla aynı zamanda çıkan kaç telefon hala güncelleme alıyo acaba ?
kısacası forever APPLE İPHONE :oke:

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
    Konu Sahibi
Android'e 2-3 widget dememen lazımda evet şu sıralar bende iPhone 6 Plus kullanıyorum cidden kalite mükemmel. Sadece dış tasarım olarak demiyorum yazılımında kendine has bir kalitesi var. Telefon bana hizmet ediyor.

ykpknl

ykpknl

Üye
Android'e 2-3 widget dememen lazımda evet şu sıralar bende iPhone 6 Plus kullanıyorum cidden kalite mükemmel. Sadece dış tasarım olarak demiyorum yazılımında kendine has bir kalitesi var. Telefon bana hizmet ediyor.
tmm androidd iyi bi sistem olabilir ama şişmesi falan çok kötüü tmm özgürce herşeyi yapabliyosan sisteme müdahele edebiliyosun falan filan iyi gbi görünüyo ama canı sıkılan yazılım yapıyoo oyuncak gbi oynuyo millet işi bilen yapacak sen kaynak kodlarını verr herkez bşe yapsın kafalarına göree prim yapsınlar senin yazılımın üzerinden saçmaa iphonee eski sürümlerin imzalarını bilee kapatıyoo kmsee karışmasın bnm yazılımımla oynanıp satılmasın dyee satış stratejisi işte android özgürlüğü sadece sistem şişene kdarr burda googlenin nexusları hariç diğer androidler hç iç açıcı değil.

marowak

Üye
5,0 da telefon bilgisayar oyunlarınımı çalıştırıyor .. ya 4,4,4 ile 5,0 ne farkı var.. ikisindede arama yapıyorsun.oyun oynuyorsun. mesajlasma ıvırzıvır eeee daha ne????

ykpknl

ykpknl

Üye
5,0 da telefon bilgisayar oyunlarınımı çalıştırıyor .. ya 4,4,4 ile 5,0 ne farkı var.. ikisindede arama yapıyorsun.oyun oynuyorsun. mesajlasma ıvırzıvır eeee daha ne????
Androidin ilk surumunu kullan o zmn yine ayni seyleri yapacaksn nasilsaa bu zaman kdar neden guncelledn eger android telefonu kullaniyosan ?

• Beğen
ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
Unutmayalım ki Oxygen OS da AOSP tabanlı bir Android,ben bu işletim sisteminin Cm12 den pek bi farkını göremedim açıkcası,ayrıca atladığın çok şey var hiç bi cihaz donanımının 4/1 ni kullanmıyor senin kullandığın uygulamaların elindeki cihazın kombinasyonuyla nasıl çalıştığına bağlı,sen burda ilhamı sanırım İOS tan almışsın,onlarda donanım düşük stabilite yüksek diye düşünüyorsun büyük ihtimal.Androidte binlerce kombine telefon var kaç çeşit işlemci,kaç çeşit gpu vs vs,burda performansı alabilmen için önemli olan iki şey var,1.firmanın yazdığı kernel ve bu donanımı tam uyum içinde Androidle konuşturabilmek,2.yazılımı yazan adamında yazdığı dili işlemci ve gpu ya tam uyum içinde emule edebilmesi onun dışında bu dalvikler falan hikaye sana performansta getireceği %2-3.Ve söyleye bilirim benim cihazım fu ll performanslı çalışıyor.Şu an Cm12 ve çeşitli tweakslar kurulu 1.35 Gb ramın 700-900Mb boşta.Burda iş birazda kullanıcıya bakıyor.
Atladıgım birşey yok keşke yanılsamda siz haklı cıksanız.
ios hic kullanmadım, android dünyasına Nokia N9 ile giriş yaptım dalvik emülatörünü N9 icin tek tek yazdık jolla Sailfish te var ve o iş öyle degil
android te neden donanım tam güc kullanmıyor? karnel ile alakası yok karnel sadece güc teki yonga set'i görev işlem başlatıcıdır, sorun dalvik te calışma sistemi ayrı degil üst üst te yazılmış bir sistemden bahsediyoruz ve full güc te calışan bir sistem 3gb ram varsa 2.6 gb kullanmak zorundadır peki neden?
Madem güc ten bahsediyoruz üst üst te 20 uygulamayı aynı frekansta calıştırmak zorundadır, peki neden aynı sistem üzerinden 3 görevi yapamıyor? birini donruruyor digerine geciyor, sonra tekrar dondurup digerine geciyor?
Symbian, maemo ve MeeGo da 30 uygulama acıp aynı anda aynı işlemi yapıyorsa ciddi bir sorun vardır.

Google geliştiricilere yagma gibi yatırım yapıyor neden?
6 yıl olmuş android halen sabit calışan bir frekansa sahip degil 2008 de cıkmış N900 bile cogu cihaza halen kafa tutar casına gösteri yapıyor
işin cok farklı boyutları var herkes kendine göre haklı olabilir ama android te durum ic acıcı degil farkına yakında varmış olursunuz ;)

Ama boş yerede bir birimizi kandırmayalım olurmu ;)
belki acemi olabilirim ama bende android dünyasına zorla cekilmiş oldum :D

• Beğen
PriZm

PriZm

Üye
fu ll güc te calışan bir sistem 3gb ram varsa 2.6 gb kullanmak zorundadır peki neden?

Bunun nedeni bariz bir şekilde biliniyor. Hatta Android genel bölümünde neden öyle olduğunu üst konuda açıkladım.

Kullanıcıya ayrılan ramin haricinde kalan bölüm driverlar ,kamera buffer ve gpu için bellek olarak kullanılıyor.

ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
Kullanıcıya ayrılan ramin haricinde kalan bölüm driverlar ,kamera buffer ve gpu için bellek olarak kullanılıyor.
ama tam calışmıyor ;) cok zorlarsan hata veriyor (kamera durduruldu) Tabi siz bu hatalar sorunlar ile cok karşılaştınız fakat bu hata degil bu dalvik 'in sistem üzerindeki cıkmaz yolu
ram daki kullanım sonrası kullanıma ve calışmaya göre swap alanı acmak zorunda "acmıyor ;) hata veriyor.

sessiz16

Üye
Arkadaşlar uzun yıllar iphone 4s kullandım ve lg g2 aldım rootladım room yükledim yazılımsal bir takılma veya başka bir şeyle karşılaşmadım 1 yıldır kullanıyorum g3 almayı hiç düşünmedim ama g4 nasıl özelliklerle gelir bilmiyorum kısacası samsung, htc veya Sony benim için sadece raflarda kalacak...

PriZm

PriZm

Üye
ama tam calışmıyor ;) cok zorlarsan hata veriyor (kamera durduruldu) Tabi siz bu hatalar sorunlar ile cok karşılaştınız fakat bu hata degil bu dalvik 'in sistem üzerindeki cıkmaz yolu
ram daki kullanım sonrası kullanıma ve calışmaya göre swap alanı acmak zorunda "acmıyor ;) hata veriyor.
Hayır kamera durduruldu yada kameraya bağlanılamıyor hataları tamamen eksik kodlanılan driver ile alakalı. Bu olayların ise dalvik yada herhangi bir VM ile yakından uzaktan alakası yok.

0MG90

0MG90

Üye
2 yıl Desire C, yaklaşık 6 aydır Z2 kullanıyorum bir kere bile kamera durduruldu hatası almadım

ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
Hayır kamera durduruldu yada kameraya bağlanılamıyor hataları tamamen eksik kodlanılan driver ile alakalı. Bu olayların ise dalvik yada herhangi bir VM ile yakından uzaktan alakası yok.
Kamera işlemciye yüklenmiyormu?
hız konusunda ve calışma similasyonu neye baglıdır,
Linux silsile ile devam eden ve gerektiginde cihazdaki hafızayı bile kullanır.
öyle bir kullanım gercekleştiki G3 Note3 OnePlus N5 hepsinde hatalar aldım
sistem bir şekilde o hızı kabul etmiyor veya yetişemiyor, bu kullanıcı ise ben hatalıyım. ama ortada ciddi bir sorun var ;) gerci rapor yazdım :D bakarsınız bu sayede güncelleme gelir veya sistemi degiştirirler ;)
2 yıl Desire C, yaklaşık 6 aydır Z2 kullanıyorum bir kere bile kamera durduruldu hatası almadım
amac başka, işlem farklı.

PriZm

PriZm

Üye
Kamera işlemciye yükleniyorsa bile bunun vm ile alakası yok, olabilecek olan en fazla şey darboğaz olur. Kameraya bağlanılamıyor hatası ise en çok custom romlarda özellikle AOSP romlarda ortaya çıkar. Nedenide çoğu zaman varolan driverı geliştiricinin doğru düzgün adapte edememesi yada driverı kendisi yazıp hatalı olmasıdır.

Şahsen stock romlarda buna behzer sorunlara hiç rastlamadım.

ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
Kamera işlemciye yükleniyorsa bile bunun vm ile alakası yok, olabilecek olan en fazla şey darboğaz olur. Kameraya bağlanılamıyor hatası ise en çok custom romlarda özellikle AOSP romlarda ortaya çıkar. Nedenide çoğu zaman varolan driverı geliştiricinin doğru düzgün adapte edememesi yada driverı kendisi yazıp hatalı olmasıdır.

Şahsen stock romlarda buna behzer sorunlara hiç rastlamadım.
evet ortak noktaya geliyoruz :)
söyle anlatayım, cihaz 4.4.4 te aynı anda 3 işlemi yapıyor tek bir hata bile almadan. 5.0.2 de 4 işlemi yapmaya kalkınca hata veriyor ama cihaz üst versiyonu alınca daha iyi olması gerekirken cöküyor
Test icin 5.1.1 kurdum emülatör ile
3 işlemi yaparken dondurup devam ediyor az daha zorlasam işlemci yanacaktı 4 cihazın tamamı stock rom da hatalar verdi aosp ve oxygen os ta kurup denedim
oxygen de bu sorun daha dogrusu cıtayı yükseltmiş
system/app deki sistem uygulamaları dalvik icin apk olarak degilde klasör olarak part part ayrılmış bu işlem yongasının gücünü orantılı olarak kullanması degilmi ;)

PriZm

PriZm

Üye
İyide zaten ART VM klasörleme sistemi ile çalışıyor bu olay Oxygen OS e özel birşey değil.

Dahası CPU yanması bana göre baya baya imkansız bir durum mobil işlemcilerde.

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N ve Silinen Üye 1145465
ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
İyide zaten ART VM zaten klasörleme sistemi ile çalışıyor bu olay Oxygen OS e özel birşey değil.

Dahası CPU yanması bana göre baya baya imkansız bir durum mobil işlemcilerde.
Art'ı hic kullanmadım merak ta etmedim
Siz de haklısınız dedikleriniz dogru inkar edilemez ., sanırım note 2 niz var tam güc te ve sınır tanımadan kullandınızmı?
4.4.4 , 5.0.2 ve 5.1 de , deneyin tekrar sohbet edelim ;)

PriZm

PriZm

Üye
Şuanda karşında tam bir poweruser ile konuşuyorsun :)

Note 2 de 5.1 e kadar bütün sürümleri ve note 4 de de 5.0.1 kullanıyorum.

ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
Şuanda karşında tam bir poweruser ile konuşuyorsun :)

Note 2 de 5.1 e kadar bütün sürümleri ve note 4 de de 5.0.1 kullanıyorum.
:) yani hicbir sorun yok gayet iyi ama mükemmel degil dogrumu :)

Üst Alt