Salatalık Suyunun Faydaları Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Salatalık Suyunun Faydaları Nelerdir?
Salatalık Suyu ve Salatalık Suyunun Faydaları hakkında bilmediklerinizi bu yazımızda öğrenebilirsiniz.Salatalık içerisinde % 96 oranında su bulunduğunu birçoğumuz biliyoruz. Bu nedenle salatalık oldukça düşük kalori içeren sebzelerden birtanesidir.Orta boyuttaki bir Salatalık içerisinde yaklaşık olarak 45 kalori bulunduğunuda biliyormuydunuz?

Bu demek oluyorki 4 5 adet salatalık yersek ancak 250 kalori almış olacaksınız buda zayıflamak isteyen herkes için gayet güzel bir haber öyle değilmi? Buda Salatalığın hem tok tutucu hem de zayıflatıcı bir bitki olduğunu kanıtıdır.

Ayrıca Salatalığın içinde bulunan silika maddesi, vücudun bağ dokusu ve cildin kolojen yapısını güçlendirmeye yarıyor kıkırdak, kemik, tendon, bağ doku gibi vücudun hassas bölgelerinin sağlıklı bir biçimde gelişimi için oldukça faydalı ve yararlı bir sebze olduğunu akıldan çıkartmamak gerekiyor.

Salatalık içerisinde bulunan askorbik asit ile kafeik asit maddeleri cildin kurumasını engellediği için cilt kremi ve cilt losyonu formülleri içerisinde bolca salatalık özüne yer verilir. Salatalığın güneş lekeleri, güneş yanıkları, dermatit ve gözde sulanma sorunlarına da iyi geldiği ve bitkisel tedavi çözüm sunduğu bilim adamlarınca ispatlanmıştır.
 

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
258
Baydırman
haydaravısyon
Cevap
0
Görüntüleme
405
haydaravısyon
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
390
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
519
Haydar


Üst Alt