Jojoba yağı faydaları nedir, nasıl kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Jojoba yağı faydaları nedir, nasıl kullanılır?
Doğadaki faydalı besinlerden birisi olarak karşımıza çıkan jojoba yağı nedir ve faydaları nedir oldukça çok merak ediliyor. Jojoba yağı birçok doğal bakım ürünlerinin üretiminde kullanılırken, doymamış yağ asitleri yönünden oldukça zengin yağ asidi ve yağ esterlerinden meydana geldiği bilinir.

Jojoba yağı saçlar ile cilde masaj yoluyla uygulanabilirken, avuca alınan Jojoba yağı yapılan bakım için yeterlidir.

Jojoba yağı saça nasıl uygulanır?
Bu yağ, kuru saçlara uygulanır. Avucunuza dökeceğiniz bir miktar jojoba yağını saçlarınıza iyice sürün. Her tarafına yaydıktan sonra büyük dişli bir tarak ile saçlarınızı tarayın. Yağı saçlarınıza iyice yaydıktan sonra yarım saat kadar bekletin ve sonrasında şampuanla saçlarınızı yıkayın. Eğer beklemek istemiyorsanız şampuanınızın içine iki tatlı kaşığı jojoba yağını önceden ekleyerek karıştırabilirsiniz. Böylece saçlarınızı şampuanlarken, jojoba yağı da saçlarınıza etki edecektir.

Bakım özelliğinin yanı sıra, kuru ya da ıslak saçlara az miktarda sürülen jojoba yağıyla saçlarınıza şekil de verebilirsiniz.

Jojoba yağı cilde nasıl uygulanır?
Makyaj temizliğinde de kullanılabilen bu yağ, nemlendirici özelliği sayesinde cildinizin taze kalmasını ve ferahlamasını da sağlar. Doğrudan bir miktar jojoba yağı cilde uygulanabildiği gibi, nemlendirici kremin içerisine belirli bir miktar karıştırılarak da uygulanabilmektedir.

Jojoba yağının faydaları
* Antialerjik bir yapıya sahip olan bu yağ, akne tedavisine katkı sağlar.

* Ciltteki kırışıklıkları önler ve cildi nemlendirir. Cildin yağ oranını dengeler.

* Özellikle sivilceli, yıpranmış ve yorgun ciltlerde gösterdiği etki oldukça yüksektir.

* Ciltteki dökülme ve yanma durumlarını hafifletmekte ve cilde esneklik kazandırmaktadır.

* Saçları daha canlı, parlak ve yumuşak hale getirir. Kepek oluşumunu önler. Saçların hızlı uzamasını ve güçlenmesini sağlar.

* Jojoba yağı sporcular tarafından ayak kremi olarak da kullanılabilmektedir. Antibakteriyel olan jojoba yağı iltihap gidericidir ve antioksidan özelliği taşımaktadır.
 


Üst Alt