Sahan Kebap

  • 25 Mart 2013
  • 398 Okunma
  • 0 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 1 adet soğan
    3 adet Domates
    2 adet patlıcan
    4 adet pide
    1/2 kahve fincanı etsuyu
    1 su bardağı yoğurt
    4 adet şiş kebap
    1 çorba kaşığı tereyağı
    Dereotu, tuz


    Yapılışı:

    Bir çorba kaşığı margarini bir kapta eritin.
    Soğanı piyazlık doğrayıp, yağda kavurun.
    Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte kaba ekleyin.
    5 dakika pişirin.
    Kebabın üzerine koymak üzere 4 kaşığını ayırın.
    Tencerede kalan domatesin içine közleyip kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ilave edin.
    2 dakika pişirip, bir kenara ayırın.
    Pideleri 2 cm büyüklüğünde çapraz doğrayın, 1 tatlı kaşığı margarini eritip, pideleri kızartın.
    Üzerine etsuyunu ekleyin.Tavanın kapağını kapatın. 3-4 dakika dinlendirin.
    Pideleri 4 adet bakır sahana bölün.
    Üzerine patlıcanlı harcı yayın.
    Yoğurdu ekleyin.
    Şiş kebapları da yoğurdun üzerine koyun.
    Ayırdığınız 4 çorba kaşığı domates sosu etlerin üzerine dökün, 1 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, yemeğin üzerinde gezdirin.
    Kıyılmış dereotuyla süsleyip servis yapın.
    Afiyet olsun…
     


    Yazan: Haydar
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
25/09/2018 - 12:13