Karavelaa
Üye
-
Konu Sahibi
-
Abicim ne çalışması hic istemiyorum varya bildiğin nazar değdi zaten.Direk işe atılmak istiyorum o yuzden burada arıyorum en kolayınıOlum çalış lan o zaman lys'ye hazırlık olan bölüme gir ne sürtüyon buradakalmış kaç gün hazırlık okuyup yurtta kalmanın zevki çok farklı. ve aynen başına geleceklerden önce çok güzel stres atma yeri
Okula bir süre ara felan mı verdin? Öğrenciliğin bitmiş gibi görünüyor. Yoksa okumak isteyen birisi kolay kolay ders çalışmaktan sıkılmazAbicim ne çalışması hic istemiyorum varya bildiğin nazar değdi zaten.Direk işe atılmak istiyorum o yuzden burada arıyorum en kolayını
Öyle olur zaten.Çalışılmaz çalışılmaz.ama üniversiteye gidince keskee çalışsaydım siz niye calismadinizBen her yerde diyorum adam gibi çalışın ygs lys çok kolay. Lisans girin kurtulun. Gerisi gelir.
Tabiki zorlukları olacak.Amaç sınavlara çalışmadan en az puanla bizim için iyi yerlere gitmek.Çünkü Türkiye deki eğitim sistemi her zaman yanlış.Hiç bir zaman bir kişinin yetenekleri önemsemiyor.herkes bi sınava çalışıyor olmazki böyle şey.O yüzden ben boyle dusunuyorumşuan ortalama üniversitede lisans eğitimi alan biri bile iş bulmak olsun istediği maaş olsun zorlanıyor. önceliğin hangi okullarda olduğu belli. sen zorlamayıp fark yaratmazsan o hayalini kurduğun hayattan daima uzak kalacaksın.
lys kolay değildi evet biz de girdik de geldik o sınava
Fark yaratmayıda bayağı istiyorum .Asıl hedefim o diyebilirim ama derslerle değil.şuan ortalama üniversitede lisans eğitimi alan biri bile iş bulmak olsun istediği maaş olsun zorlanıyor. önceliğin hangi okullarda olduğu belli. sen zorlamayıp fark yaratmazsan o hayalini kurduğun hayattan daima uzak kalacaksın.
lys kolay değildi evet biz de girdik de geldik o sınava
Diyorum ya asıl hedefim.Hangi mesleğe gidersem gideyim sevdiğim işlerde iyice kendimi geliştirmek .Amacım programla mesalaBu sene hem ygs kolay değildi hem de lys kolay olmayacak.
Okudun meslekte kendini geliştirmezsen, hatta en iyisi olmazsan maddi açıdan hiç bir beklentin olmasın. O sana tavsiye verenlerin söylediği ücretlere ulaşmak hayal. Ben sana gerçek dünyadan konuşuyorum. Bak hemşirelik okuyan bi arkadaşım var geçen konuştuk. Devlet 2200 civarı veriyor ama girmek zor dedi. Özel ise 1500 ile işe alıyor haftada 40-45 saat iş dedi. Yani şuan işin esprisini yapacak olursak üniversite okumak fiyat/performans açısından yerlerde sürünüyor
Herkesin hakkına hayırlısı ne ise o olsun.Şükür biz elimizden geleni yaptık.İşte diyorum ya bazen önüne bir engel çıkar bunlara hazırlıklı ol. Bu tavsiyeleri boşuna vermiyoruz
Aynen ygs'ye ben de yaptım.Fakat karşılığını alamadımtürkiyede sınav eğitim sistemi ne kadar saçma da olsa onun içinden geçmen gerekiyor. bilmem kaç milyon kişinin girdiği sınav için elinden geleni yapmak yetmiyor maleseflan ben sınav sabahı kalkıp son kez organik kimya falan çalıştığımı biliyorum
Wc demi organik kimyatürkiyede sınav eğitim sistemi ne kadar saçma da olsa onun içinden geçmen gerekiyor. bilmem kaç milyon kişinin girdiği sınav için elinden geleni yapmak yetmiyor maleseflan ben sınav sabahı kalkıp son kez organik kimya falan çalıştığımı biliyorum
O alttanlari birikip 12 dersi geçirmedigin sürece sıkıntı yokÜniversiteye geçince görürsün nasıl çalışman gerektiğini. Ben çalışmadım ilk dönem alttan 5 ders kaldı, bu dönem de 5 tane falan olur herhalde.
Not: Bölüme isteyerek girdim. Hala daha seviyorum ve ileride istediğim mesleği yapmış olacağım.
Yok ya yine sıkıntı. Alttan kalan derslerle 2. sınıf derslerim çakışacak.O alttanlari birikip 12 dersi geçirmedigin sürece sıkıntı yokyoksa sorun baş gösterir
ygs'de 120 bin yapıp 50 bine çekmişti bir arkadaşım. etkilese de moral bozmaya havlu atmaya gerek yok ciddenAynen ygs'ye ben de yaptım.Fakat karşılığını alamadım
aynen stres bir sürü ezber ayrıntı falanWc demi organik kimyasinir stres falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?