S4 imei certi fail ve versiyon sorunu.

Sponsorlu Bağlantılar

xrasit

xrasit

Üye
    Konu Sahibi
S4 imei certi fail ve versiyon sorunu.
Arkadaşlar telefoncu bir arkadaşımdan 2.el s4 aldım telefonda imei certi fail sorunu var *#0011# yapıp oradan şebeke erişimi sağlıyorum bu şekilde işimi görüyor telefondan memnunum ancak bildiğiniz üzere s4 ler için lollipop sürümü çıktı ancak telefonum bu güncellemeyi görmüyor ve kies ile yüklemeye çalıştım yine yüklenmedi odin ile sammobile den indirip yüklesem bir sıkıntı yaşarmıyım telefonu çöp etmek istemiyorum imei certi fail sorunu yüzünden odin ile yüklemekten çekindim bu işlerden pek anlamam yaptığım araştırmalara göre certi fail sorunu efs silinince oluyormuş benden önceki sahibi herhalde bu tür birşeyler yapmış. işin özü odin ile yüklersem telefonda bir sıkıntı olurmu kullanılmaz hale gelmesinden korkuyorum bu arada üzerindeki imei kendi imeisi değil farklı bir telefonun imesi atılmış.
Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden.

Not:Cihaz yurt dışından gelmiştir.
Model:S4 i9500

xrasit

xrasit

Üye
    Konu Sahibi
yardım edebilecek kimse yokmu ?? :/

zgr65

Üye
*#0011# bunu yazdıktan sonra nasıl şebeke erişimini sağlıyon bana yardımcı olursan sevinirim
*#0011# bunu yazdıktan sonra nasıl şebeke erişimini sağlıyon bana yardımcı olursan sevinirim

• Beğen
Tepkiler: xrasit
xrasit

xrasit

Üye
    Konu Sahibi

*#0011# yaptıktan sonra sol alttaki menü tuşuna basıp back yapıyosun daha sonra 8 1 5 5 yapıyosun tekrar sol alttan menü tuşuna basıp end yapıyosun tekrar *#0011# yapıp back yapıyosun bu sefer 8 7 3 yapıyosun açılan pencerede hangisi seçiliyse seçili olmayanı seçip end yapıyosun şebeke geliyor üstad

• Beğen
Tepkiler: zgr65

zgr65

Üye
*#0011# yaptıktan sonra sol alttaki menü tuşuna basıp back yapıyosun daha sonra 8 1 5 5 yapıyosun tekrar sol alttan menü tuşuna basıp end yapıyosun tekrar *#0011# yapıp back yapıyosun bu sefer 8 7 3 yapıyosun açılan pencerede hangisi seçiliyse seçili olmayanı seçip end yapıyosun şebeke geliyor üstad
telefonun rootlu olması gerekirmi
telefonun rootlu olması gerekirmi

burhanasık

burhanasık

Üye
kardeşim efs yedeğini al 4 dosyalı lolipop kur sorun olmaz galiba ama yinede denemek sana kalmış kesin birşey söyleyemem

burak_2828

Üye
Merhaba. Konunun üzerinden iki ay geçmiş fakat aynı sorunu bende yaşadım. Kısa bir süre önce samsung s4 i9500 elime geçti ve sürüm'ü jelly bean'den lollipop'a (sammobile üzerindeki orjinal türkiye rom'u) manuel olarak güncelledim fakat bu anlatılanlardan haberim olmadığı için efs yedeği almadım. Şuan servis yok diyor, ve arandığımda telefon çalıyor gibi duyuluyor arayan kişi tarafından fakat elimdeki telefonda hiçbir belirti yok. Imei'sine baktığımda orjinal hala kayıtlı gözüken imei gözükmekte herhangi bir sorun yok ancak imei certi fail uyarısı mevcut. Birçok yol denedim fakat çözümü bulamadım. Jelly bean'e ya da kitkat'a dönsem aynı sorun devam eder mi sizce? yada bir yolu var mı ? teşekkürler.

mmkekec

Üye
Ne yazıkki güncelleme yaparsan kodla şebekeyi açamıyorsun. *#0011# den sonraki back devre dışı oluyor. Yani güncellemeden sonra back tuşladığında tuşlama menüsü gelmiyor. kodla bile şebeke alamıyorsun.