Root ve sonrası Sorun yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hsnaln123

hsnaln123

Üye
    Konu Sahibi
Root ve sonrası Sorun yardım
Arkadaşlar telefonum sony xperia arc S Tefonu kullandığım bi program root istediği için bugun rootladım, root başarılı oldu ve bazı gereksiz uygulamaları kapatmak istedim ismini hatırlamıyorum bi program kullanarak telefonun orjinal programlarını disable konumuna getirdim getirdiğim uygulamalar telefona zarar vericek uygulamalar değildi :( ve telefonum kapatandı şimdi açtığımda XPERIA yazısından başka hiç bir şey gelmiyor.:(((( acil yardım edebilirmisiniz lütfen napıcam hiç bilmiyorum az çok bilgim var elbet

- - - Eklendi - - -

bu arada ses kısma tuşu + home + başlat tuşuna basınca tel ekranında xperia yazısı gelıyor. ve telı usb ile bilgisayara bağladıgımca sony programı telefonunuza bağlanırken sorun oluştu dıyor. lutfen servis ile uğraşmak istemiyorum bi çözümü varsa yardım edin

Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
Zarar verecek değil dediniz bazı işlevler demekki zarar vermiş.
Format atmayı deneyin.
Ses açma+home+power herhalde böyleydi bir ara kullandım cihazı bende cokertmistim yeniden yazılım atmıştım ama tam 1 gün uğraşmıştım.

• Beğen
Tepkiler: hsnaln123
Xelord

Xelord

Üye
Telefonuna uygun romu bulacaksın. Flashtool ile flashlayacaksın benim de başıma gelmişti. XPERİA yazısında kalmıştı telefon baştan yükledim yazılımı düzeldi. Flashtool kullanmayı biliyorsan işin çok kolay bilmiyorsan forumda vardı anlatımı. Youtubeda vardı Xdadan da bakabilirsin.

- - - Eklendi - - -

Arc S orijinal romu.
http://www.maxicep.com/android-modi...tool-nasil-kullanilir-ozellikleri-654062.html Flashtool hakkında bilgi

• Beğen
Tepkiler: hsnaln123
hsnaln123

hsnaln123

Üye
    Konu Sahibi
ama sorunum şu ki Ses açma+home+power tuşlarına basınsa sonuc yine aynı XPERIA yazısında kalıyor :s neden olabılır benmı yanlıs yapıyorum

Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
Anlaşılan brik olmuş yada yazılım kendine gelemiyor.
Orjinal rom flashtool ile atmanın fayda verebilir.

Xelord

Xelord

Üye
Sen daha önce ses açma home power tuşu ile bir menüye erişebilmiş miydin ? Arc s de nasıl bilmiyorum. Rayde cwmoda geçmek için tel açılırken ses kısmaya basıyoruz. bas çek bas çek aynı pcde f11 gibi yoksa f? müydü öyle bişi.
Ve bildiğime göre sonylerde cwm direk açık değil sen açacaksın yani ben kendim açmıştım. Sen daha önce açtın mı ki?

- - - Eklendi - - -

Ses dediğim gibi romu baştan yüklemeyi dene

hsnaln123

hsnaln123

Üye
    Konu Sahibi
ses açma kapama vs. olabilecek çok seyi denedim açılmıyor daha öncede hiç denememiştim şimdi flashtools ve romu indiriyorum recoiver yada download mod acılmadan mümkünmü bu olay anlamadım tam olarak servislik bi işi varmıdır bşy dikkatımı cektı Xperia yazısında takılmıyor XPERIA yazarken tuş kılıdını sağa çekınce CLICK sesi çıkıyor başkada bi kıprantı yok :s cwm açık değil ise bundan sonra nasıl açabılırımkı

- - - Eklendi - - -

ve telefon garanti kapsamına giriyormu root yetkısıyle user app lerini disable bırakınca ben beyaz renklı olanları dısable yaptım ekran koruyucusu,golf sim eklentisi, gibi

Xelord

Xelord

Üye
Garantiden çıktı mı çıkmadı mı bilmiyorum. sen flashtoolu ve romu yükle. O indirdiğin C:/flashtool/firmwaresin içine atacaksın. pcde win7 için başlata gel: Bölge ve dil yaz. bölgeyi ABD. dili ingilizce olarak değiştir.
C:/Flashtool/drivers/flashtooldrivers çalıştır telefonuna uygun driverlar yüklensin.
telefonu pcye bağla flashtool programını çalıştır. Üstteki şimşek butonuna bas. Flashmode u seç. Sonra gelen pencereden attığın romu seç. (.ftf uzantılı dosya) ok de. Sonra talimatları anlatan animasyonlu bir pencere gelecek. (Telefonu kapatıp kabloyu çekecesin sonra geri düğmesine** basılı tutarak pcye bağlayacaksın rom yüklenmeye başlayacaktır.)

*Telefona yazılımını güncellerken(PC comp.ile) hangi düğmeye basarak yapıyorsan yine aynı şekilde yapacaksın. Normalde geri tuşu sanırım. Rayde geri tuşu fizilsek olmadığı için ses kısma ile yapılıyordu. Arc S de nasıl bilmiyorum ne yazık ki.

- - - Eklendi - - -

Geri tuşuyla yapılıyormuş arc s de

- - - Eklendi - - -

İlk bağlarken telefonu açıp bağlayacaksın tabi ki telefonu görmesi için :)
Umarım işe yarar. Sen bir dene bir şey kaybetmezsin.

hsnaln123

hsnaln123

Üye
    Konu Sahibi
telefon açılıyor Xperia da kalıyor tuş kilidini açıp Camera tuşuna basınca açılıyor :) mesajlarıda aabılıyorum ama menü yok sanırım menuyu devre dışı bırakmışım ben yardımlarınız için teşekkurler deneyip sonucu yazacağm

- - - Eklendi - - -

telefonun ayarlar kısmına girebildim ama menu hala yok fabrıkaya dönsem problem olurmu dostum disable yaptıgım ayarlar geri dönermi ?

XperiaArcS

XperiaArcS

Üye
telefon açılıyor Xperia da kalıyor tuş kilidini açıp Camera tuşuna basınca açılıyor :) mesajlarıda aabılıyorum ama menü yok sanırım menuyu devre dışı bırakmışım ben yardımlarınız için teşekkurler deneyip sonucu yazacağm

- - - Eklendi - - -

telefonun ayarlar kısmına girebildim ama menu hala yok fabrıkaya dönsem problem olurmu dostum disable yaptıgım ayarlar geri dönermi ?

Denemekten zarar gelmez :)

hsnaln123

hsnaln123

Üye
    Konu Sahibi
Fabrıkaya döndüm daha beter oldu :) Sonra rom yuklerken sony xperia companion açıldı ve telefonunuzda ciddi sorun var onar diye bşy geldi şimdi problem çözüldü.. aynı sorun olanlar pm atabilir yardımcı olabilirim yardım edenlere teşekkur ettim...
konu kilitlene bilir İyi forumlar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt