Uygulama root öncesi yedek alma hk.

Sponsorlu Bağlantılar

mangam4xable

Üye
    Konu Sahibi
root öncesi yedek alma hk.
merhaba arkadaşlar telefonum galaxy gt-s7582 duos 2
telefonu ilk aldığımda hattı takmadan güncel rom yükleyip rootlamıştım hattı taktığımda ağda kayıtlı değil hatası veriyodu çok uğraştım yeniden rom yükledim yenden root ladım farklı yöntemlerle çok araştırdım çok şey denedim olmadı en sonunda güncel rom yükleyip servis e götürdüm 20 tl ücret aldılar root ladığımda efs bozulmuş galiba şu an sıkıntı yok telefonda
ama root lu değil kinguser die bi program var bikaçtanede japonca program ama root tam yetki yok

şimdi efs fln bozmadan sistemin komple yedeğini alıp root lamam gerekiyo root suz işime yaramıyo acaba root ladıktan sonra aynı hata çıksa aldığım yedekle düzeltebilirmyim mümkünmüdür böyle bişey
mümkünse ipucu versenizokadr rom atma rootlama konusu açan var hepsi kopyala yapıştır mı şimdi yokmu bilen?

not: sorunum çözüldü cwm ile sistem yedeği alıp telefonu sorunsuz rootladım
Superfan ustaya teşekkürler

Son düzenleme:

Superfan

Superfan

Üye
1)Bilinmeyen kaynakları ve usb ayıklamayı aç.Telefonu bağla.ADB'yi aç.Sırasıyla şunları yaz.
Kod:
cd <Path-to-ADB>
adb start-server
adb devices # To make sure the ADB can "see" your device
adb pull /efs %UserProfile%\.Android\Efs_Backup\Efs
# Backup is complete - You could zip the folder up or something...
adb kill-server

Bu yöntem çalışmayabilir.Ama ne olursa olsun hiç bir zararı olmaz.EFS klasörünü "KULLANICI ADIN\.Android\Efs_Backup\Efs" bölümünde olacaktır.Buna bir de meta-inf eklersin.Ziplersin.O zaman flaşlanabilir olur.Tabi geri yüklemen için recovery lazım.

2)Bak bazı cwmlerde ve twrplerde efs yedek alma özelliği de varmış.İlk recovery yükle.Yedek al.Sonra root için flaşlanabilir zipler var.Onlardan birini yükle.

mangam4xable

Üye
    Konu Sahibi
yani kısaca benim almak istediğim cevap : efs yedeklersem root sonrası bi sorun olursa yedeği tekrar kurup düzeltebilirim?
adb yöntemi olmadı

C:\adb>adb pull /efs %UserProfile%\.Android\Efs_Backup\Efs
pull: building file list...
0 files pulled. 0 files skipped.

C:\adb>adb pull /efs %hNs%\.Android\Efs_Backup\Efs
pull: building file list...
0 files pulled. 0 files skipped.

2. söylediğin bumu

servis te attıkları root bu root explorer la efs klasörüne kadar erişebiliyorum ama root gerektiren programları kullanamıyorum tam yetki yok

Son düzenleme:
Superfan

Superfan

Üye
o efs klasörünü görebiliyorsan hafıza kartına kopyalaman da yeter. ADB ile yaptığın da bu.

mangam4xable

Üye
    Konu Sahibi
efs klasörünü hafıza kartına kopyaladıktan sonra root ladık diyelim bi sorun olduğunda eski haline getirmek için efs klasörüyle + meta-inf i ziplycem yüklemesini biliyorum.
ama meta-inf i nasıl eklycem? boş bi metin beglesini meta-inf.inf meta.inf olarak kaydederekmi?

Superfan

Superfan

Üye
Biraz bekle

Superfan

Superfan

Üye
Bana efs klasörünün nerede olduğunu söylesene.

Direkt olarak /efs mi?

mangam4xable

Üye
    Konu Sahibi
root folder olan kısımda
direk burası çıkıyo

Superfan

Superfan

Üye
o efs klasörünü arşivle ve bana gönder. Onu img'e çevircem.Bende linux var.Sen win kullanıyon herhalde

Takipçi Satın Al

Üst Alt