ram ile ilgili sorunum var !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mert134579

Üye
    Konu Sahibi
ram ile ilgili sorunum var !
arkadaşlar benim bilgisayarım eski bir bilgisayar 128 mb nvidia geforce fx5200 ekran karti elixir 400 mhz 512 ram var birkaç ay önce arkadaşımdan ram aldım aynı mhz ve 512 idi taktım bilgisayar açılmadı bilgisayarı iyi bilen bir arkadaşıma götürdüm slotlarında arıza yok da birinin yuvası biraz daha geniş o yüzden ram tam oturmuyor dedi ama yaptı bilgisayar 1 gb ram oldu aradan biraz süre geçti bilgisayara format atmak istedim format görmedi bilgisayarcıya sordum ramlardan birini çıkar öyle format at dedi bende öyle yaptım formatladım ama şimdi çıkardığım ram i takınca ram okumuyor bilgisayar açılmıyor ne yapmam gerek acaba ram bozulmuş olabilir mi ?

Karanlık97

Karanlık97

Üye
Dişlerini kırmış olabilir yada talimatlara uymamış olabilirsin.Takarken ittirdikten sonra 45 derce açıyla iki yerden tutup takacaksın.Ama bunun dışında bir takış yaptıysan RAM bozulmuştur, çünkü RAM'lar çok hassastır.Ters taktıysan Allah Selamet o zaman. Başka bir düşüncem yok.

fullwar

fullwar

Üye
Dişlerini kırmış olabilir yada talimatlara uymamış olabilirsin.Takarken ittirdikten sonra 45 derce açıyla iki yerden tutup takacaksın.Ama bunun dışında bir takış yaptıysan RAM bozulmuştur, çünkü RAM'lar çok hassastır.Ters taktıysan Allah Selamet o zaman. Başka bir düşüncem yok.

Ramler teknik olarak hiçbir şekilde ters takılamaz. Tek yönde takılırlar. Ramlerin yuvası diğerinden daha geniş olamaz. Sadece DDR, DDR2 ve DDR3 slotları farklılık gösterir yani çentikleri farklı yerdedir ve birbirinin slotlarına takamazsınız. Rami slota doğru yönde çentik oturacak şekilde yukarıdan ittirin ve kenardaki klipsleri takın bu kadar. Ramlerinizi tek tek deneyin, sistem açılmazsa bir arkadaşınıza rica edin ramleri onun kasada veya onun ramleri sizin kasada deneyin. Ya ramlerde arıza var ya slotlarda. Fakat başka sorunlarda olması muhtemel. Power düğmesine bastıktan sonra gelen arıza sesini yazarsanız daha iyi olur. Arızaya göre beep sesleri değişir.

mert134579

Üye
    Konu Sahibi
slota tam oturmuyordu yani klipsler takılı iken hafif sallanıyor kullandığım slota taktım arkadaşım eğer çalışıp çalışmadığını öğrenmek istiyorsan birinci kullandığın slota tak bende o şekilde denedim ağrıza sesi kesintisiz beep oluyor

----------Eklendi @ 17:51:02 ---------- Yazıldı @ 17:50:02 ----------

ayrıca arkadaşım slotun çalışıyor baktım dedi zamanında o yapmıştı ama ne kadar doğru bilemem

fullwar

fullwar

Üye
slota tam oturmuyordu yani klipsler takılı iken hafif sallanıyor kullandığım slota taktım arkadaşım eğer çalışıp çalışmadığını öğrenmek istiyorsan birinci kullandığın slota tak bende o şekilde denedim ağrıza sesi kesintisiz beep oluyor

----------Eklendi @ 17:51:02 ---------- Yazıldı @ 17:50:02 ----------

ayrıca arkadaşım slotun çalışıyor baktım dedi zamanında o yapmıştı ama ne kadar doğru bilemem

Sallanması çok sorun değil yerine oturduysa sorun yoktur. Bastırıp tik sesini duyun ve klipsleri kapatın, sallansada birşey olmaz. Zaten kasa sabit duran bir alet. Bir uzun beep sanırım. Eğer buysa ram hatası başka birşey değildir. 1 uzun 2-3 kısa beepse ekran kartıdır. Diğer mesajımdaki gibi ramlerin her birini teker teker tüm slotlarda deneyin. Örnek 1. rami; 1. slota sonra 2ye sonra 3e sonra 4e(2 slot varsa ikisinde deneyin işte) takın. Daha sonra aynı işlemi 2.ram için deneyin. Bu işlemi yapmazsanız anlayamayız sorunu. Her işlemden sonra PC'yi kapatıp power arkasından gücü kesin. Devreler üzerinde biriken statik elektrikten arınır sistem. Hiçbir şekilde sistem açılmazsa bakarız yine.

greenmile

greenmile

Üye
arkadaşlar benim bilgisayarım eski bir bilgisayar 128 mb nvidia geforce fx5200 ekran karti elixir 400 mhz 512 ram var birkaç ay önce arkadaşımdan ram aldım aynı mhz ve 512 idi taktım bilgisayar açılmadı bilgisayarı iyi bilen bir arkadaşıma götürdüm slotlarında arıza yok da birinin yuvası biraz daha geniş o yüzden ram tam oturmuyor dedi ama yaptı bilgisayar 1 gb ram oldu aradan biraz süre geçti bilgisayara format atmak istedim format görmedi bilgisayarcıya sordum ramlardan birini çıkar öyle format at dedi bende öyle yaptım formatladım ama şimdi çıkardığım ram i takınca ram okumuyor bilgisayar açılmıyor ne yapmam gerek acaba ram bozulmuş olabilir mi ?

muhtemelen ramleri takamıyorsun,dikkatli takmalısın fazla zorlama onun haricinde Eray'ın dedikleri kesinlikle doğru Ramlerde bir problem olmaz kolay kolay.

mert134579

Üye
    Konu Sahibi
sağolun

----------Eklendi @ 11:36:45 ---------- Yazıldı @ 11:34:41 ----------

uzun beep sesi geliyor dediğinize göre ram hatası işte

fullwar

fullwar

Üye
Bir arkadaşından sağlam bir RAM alıp dene istersen. Eğer sistem çalışırsa RAM slotları değil senin RAMlerinde sorun var demektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...