Rakı sofrasınde neler olmalı?

Sponsorlu Bağlantılar

junzi

junzi

Üye
    Konu Sahibi
Rakı sofrasınde neler olmalı?
En güzel meze tariflerini bekliyorum arkadaşlar. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!

Salihyet

Salihyet

Üye
haydari :hmmm

junzi

junzi

Üye
    Konu Sahibi
haydari olmazssa olmaz zaten :)

--------------- Ekleme ---------------

MALZEMELER
1 Su Bardagi Süzme Yogurt
3 Çorba Kasigi Beyaz Peynir Rendesi
3 Dis Sarmisak
Kimyon
Tuz
Kuru Nane
1 Fincan Zeytinyagi
Üzerine serpmek için Kirmizi
Sivri (Arzuya göre)

YAPILIŞI
Sarmisagi ezelim. Beyaz rendesi, süzme yogurt, nane, zeytinyagi, kimyon ve tuzla beraber karistiralim. Arzuya göre sivri leri ince ince kiyip ilave edelim. Üzerine kirmizi serperek servis yapalim

Afiyet olsun!

Salihyet

Salihyet

Üye
Hiç bir bilgim yok, itiraf ediyorum :)
( imzan kural dışı )

yusirus

Üye
Kavun, beyaz peynir

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
Öyle bir sofra olmamalı :@:@, bari Ramazanda yazmayın böyle bir konuya !!!

legend5858

legend5858

Üye
sadee ii olurr susuz ve sert :D

devvrim

Üye
beyaz peynir sogan domates bu 3ünden başka bişeye gerek yok

junzi

junzi

Üye
    Konu Sahibi
ben karpuz ve koyun peynirini t4ercih ederim

Salihyet

Salihyet

Üye
Öyle bir sofra olmamalı :@:@, bari Ramazanda yazmayın böyle bir konuya !!!

Oruç tutmayan kişiler için alkol alımına bir şey diyemem, sinirlenme biz orucumuza bakalım ;)
( konuya yazmışım ama içtiğim için değil :ehe )s

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Hayır neden ayıp olsun ki? Ramazan da içmiceksen mesele değil.
ve bu konu benım uzmanlık alanıma gırdıgı ıcın bı seyler yazayım.
Öncelikle bir rakı sofrasının vazgeçilmezi süzme yogurttur.Daha sonra şalgam ve peynir (lor)kaçınılmazdır.ayrıca çeşitli salatalar da mevcut olmalı.Balık rakı sofrasının süsüdür taze olmak şartıyla bulunmalıdır ve taze balık yoğutla karıştığında bir zehırleme mevcut olmaz.Ayrıca çerez de aksesuar olarak kalabılır ve en önemlisi sanat müziğidir.Sanat müziği olmayan bir rakı sofrası düşünülemez...Manzara olarak deniz veye göl kenarları seçilirse daha iyi olur ve serınlıkte içilmesı yararınıza olacaktır.ayrıca küçük buz kalıpları olursa daha ıyı olur.sek ıcılırken bu buzlardan faydalanabılırsınız.Rakı ıcmek bır sanattır:)

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
kardeşim haram olan bişeyde neden üsteliyorsun..ne yapıyorsanız yapın..

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Ehline helaldir na ehle haram biz içeriz bize yoktur vebali;)
İçmesini bilene bi şey yok korkma sen:)

Bora

Bora

Üye
ohh canımda çekti. Koyayım bi duble..Yanına klasik kavun, beyaz peynir.Özellikle ŞALGAM SUYU ve amerikan salatası. ohh..Yarasın İsa reis.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Sonra da inleyen nameler...Ki sorma ;)

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
orucumu tutarım zekatımı veririm ramazandan sonra içicegimi içer söyleyecegimi söylerim günah benim kime...Diye başladım anlayan anlandı gelelim sofraya
Gerçek rakı içicisi Rakıya buz katmaz, en sogugundan suyla içer yada sade sek olarak, digerleri tadını bozar.
Mezesi ise başta İki çift adam gibi muhabeet edecek dostlar ve güzel müziklerdir (favorim Müzeyyen Senar)
İkincisi ise beyaz peynir, kavun, haydari, şakşuka, arnavut cigeri,çiğ köfte(gerçeği tabiki etli olanından), bol limonlu roka,rus salatası,E tabi birde varsa Güzel bir mangalda pişmiş balık.
Bunların hepsi olcak demiyorum tabi ama bunlar benim favorimdir.
Yerinde zamanında kararında iyi içmeler.

EroL

EroL

Emekli Yönetici
öyle cafcaflı bi sofraya gerek yok. sofra şöyle olmalı;
beyaz ve yağlı peynir,Şalgam,Antep Fıstığı, Bukadar. içtiğin rakının tadı ağızda kalması lazım sofrayı donatırsanız neye yaradı.

tatlı çilek

tatlı çilek

Üye
zıkkımın kökü de olabilir.
Evet bizim bir komşu öyle bir meze yapıyordu bildiğimden değil amaç yazmak olsun.

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
neyse güzel dostluklarımız var bu sitede kalp kırmaya değmez, Allah herkezin Sahur sofrasına Bereket versin. Konuya gelince benim fikrim yok