Qualcomm: sekiz çekirdekli işlemci mi? Çok aptalca…

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Elimizde bulunan küçük akıllı telefonlar işlemci gücü olarak neredeyse PC‘lere ulaştılar. Akıllı telefonların en önemli donanım bileşenlerinden olan yonga setleri pazarında mücadele büyük bir hızla devam ediyor.

Baktığımızda bir çok yonga seti üreticisi akıllı telefon ve tablet için ürünlerini sunmakta. Bu yonga seti üreticileri arasında en dikkat çekenleri ise Samsung, Qualcomm, Nvidia, Intel, MediaTek adında ki firmalar olmakta.

Bu firmalar arasında yer alan Samsung, ilk sekiz çekirdekli yonga seti Exynos 5 Octa‘yı sunmuştu. Bu yonga seti ARM’ın bigLITTLE teknolojisini kullanıyordu. dört adet Cortex-A7, dört adet de Cortex-A15 çekirdeği bulunurken, aynı anda sadece Cortex-A7 ya da Cortex-A15 çekirdekler kullanılabiliyordu.

Yine geçtiğimiz günlerde MediaTek de ilk sekiz çekirdekli yonga setini duyurdu. Bu yonga seti gerçek sekiz çekirdek olarak lanse edilmişti. Bunun anlamı da sekiz çekirdeğin de aynı anda kullanılabileceği anlamına geliyordu.

Qualcomm en çok dört çekirdekli işlemci içeren yonga setleri ile karşımıza geliyor. Geçtiğimiz günlerde sekiz çekirdekli işlemcili yonga setleri için aptalca tanımlamasını yapan firma, bu yonga setleri ile alay eden yeni bir video yayınladı. Bu videoyu aşağıdan seyredebilirsiniz.

[video=youtube;qdauwqhmsas]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qdauwqhmsas#t=0[/video]

• Beğen
Tepkiler: Invoke ve MaxipmaN

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Mobil için 8 çekirdek erken diyordum. Doğru demiş bence.

vic353

vic353

Üye
16 32 64 çekirdekler de var. Zamanı gelince piyasaya sürerler

Seglopsi

Seglopsi

Üye
o zaman 4 cekirdek yerine biglittle 2+2 cekirdek hem pil omrunu uzatir hemde yeterli olacaktir. ben bunu cikardim bu videodan.

fingerback5

fingerback5

Üye
8 cekirdegin isisi plastigi eritebilir.Pcde koca koca fanlarla anca zaptediyoruz isiyi.Sivi sogutma sistemi felan olmadan 8 cekirdek hayal kirikligi.

• Beğen
Tepkiler: Penci Hoca

MaxipmaN

Üye
4 çekirdek gayet yeterli 8i birden çalışırsa nasıl soğuyacak zaten yeterince ısınıyor telefonlar

• Beğen
scorpion11

scorpion11

Üye
Gereksiz.Önce batarya sorununu çözsünler.Yıl oldu 2013.:nono:

• Beğen
Kerim.

Kerim.

Üye
yav :hehe:

-Samsung

_RYUK_

_RYUK_

Üye
donanimi geliştirmek yerine üreticilerin daha az donanım tüketen işletim sistemlerini geliştirmeleri gerekli

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Malesef iş donanım yarışına döndü. Mediatek'in başarısı tartışılır ama Exynos serisinin kötü olduğunu söyleyemeyiz. Sonuçta Samsung'ta Qualcomm işlemci kullanıyor. Qualcomm'un bu görüşü daha çok Mediatek'i hedef alıyor gibi.

Invoke

Invoke

Üye
Malesef iş donanım yarışına döndü. Mediatek'in başarısı tartışılır ama Exynos serisinin kötü olduğunu söyleyemeyiz. Sonuçta Samsung'ta Qualcomm işlemci kullanıyor. Qualcomm'un bu görüşü daha çok Mediatek'i hedef alıyor gibi.

Aynen, onlar yaptı biz de yapıyoruz, daha iyisini de yaparız diyorlar.
Şuan 2ler bile iş görüyor, 4 çekirdek gayet üstün performans sağlıyor. Göz boyamaktan başka bir şey değil, bence. Hem nasıl soğuyacak acaba?

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi

Aynen, onlar yaptı biz de yapıyoruz, daha iyisini de yaparız diyorlar.
Şuan 2ler bile iş görüyor, 4 çekirdek gayet üstün performans sağlıyor. Göz boyamaktan başka bir şey değil, bence. Hem nasıl soğuyacak acaba?

Zaten başarılı olmak istiyorlarsa gerekli çalışmaları yapmışlardır. Bu arada Mediatek'in 8 çekirdeği düşük güç tüketimli A7'den oluşuyor.

tapatalk

tapatalk

Üye
ben qualcomm'u beğenmiyorum. İntel, nvidia, samsung, arm gibi firmalar varken bütün firmaların qualcomm tercih etmesi ilginç.
Exynos octa , tegra 4 atom gibi daha yüksek performaslı chipsetler dururken qualcomm daha ucuz heralde.
Apple ve Samsungu bu yüzden seviyorum. Samsungun kimseye eyvallahı yok kendi işlemcisini üretiyo Appleda kendi adına ürettiriyo tekele girmiyolar.Sistem windows phone ise qualcommdan başka seçenek yok zaten , microsoft exynos tegra gibi setlere destek verirse o pazarada girerler.

Invoke

Invoke

Üye
ben qualcomm'u beğenmiyorum. İntel, nvidia, samsung, arm gibi firmalar varken bütün firmaların qualcomm tercih etmesi ilginç.
Exynos octa , tegra 4 atom gibi daha yüksek performaslı chipsetler dururken qualcomm daha ucuz heralde.
Apple ve Samsungu bu yüzden seviyorum. Samsungun kimseye eyvallahı yok kendi işlemcisini üretiyo Appleda kendi adına ürettiriyo tekele girmiyolar.Sistem windows phone ise qualcommdan başka seçenek yok zaten , microsoft exynos tegra gibi setlere destek verirse o pazarada girerler.

Qualcomm akıyor aslında, tegralar çok şişirildi ve tegra3 çok ısınıyordu mesela.

- - - Eklendi - - -

Bu arada başlığa yeni dikkat ettim çok güzel olmuş :pro:

tapatalk

tapatalk

Üye

Qualcomm akıyor aslında, tegralar çok şişirildi ve tegra3 çok ısınıyordu mesela.

- - - Eklendi - - -

Bu arada başlığa yeni dikkat ettim çok güzel olmuş :pro:
tegra 4 çok övülüyodu tegra 3 başarısız tegra 2 gayet iyiydi zamanına göre.

DalvikCache

DalvikCache

Üye
tegra 4 ün opengl 3.0 desteği olmaması büyük bir eksi

saruman_me

saruman_me

Üye
şu an piyasada Qualcomm rakipsiz

esokmen

esokmen

Üye
Artik telefonlar amaclarini astilar.

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
şu an piyasada Qualcomm rakipsiz

S4'te kullanılan 1.9 Ghz hızında çalışan Snapdragon 600 ile Exynos 5410 karşılaştırmalarında işlem gücü baz alındığında Exynos 5410 daha yüksek puanlar alıyordu.

2.3 Ghz Snapdragon 800 çıkınca karşılık olarak Samsung Exynos 5420 çipsetini duyurdu. Bakalım fark nasıl olacak. İşlemcide saat hızından çok mimari önemlidir.

Invoke

Invoke

Üye

S4'te kullanılan 1.9 Ghz hızında çalışan Snapdragon 600 ile Exynos 5410 karşılaştırmalarında işlem gücü baz alındığında Exynos 5410 daha yüksek puanlar alıyordu.

2.3 Ghz Snapdragon 800 çıkınca karşılık olarak Samsung Exynos 5420 çipsetini duyurdu. Bakalım fark nasıl olacak. İşlemcide saat hızından çok mimari önemlidir.

Fazla fark yok gibiydi sanki? Exynoslu versiyonu ile Snapdragonlu versiyonu arasında.

Üst Alt