Pureview bumudur ? Ve ek bir sorum var

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
nokianın 41 mp lik pureview telefonuna da en başta kimse inanmadı. Hatta satışa sunmayacaklar ilgi çekmek içi yapıyorlar diyen bile oldu ama satışa çıktığı an kamera açısından (sadece kamera) bir çok giriş seviyesi slr dan daha kaliteli olduğu ortaya çıktı. Adamlar 5 sene çalışmışlar bu pureview teknolojisi için.

SLR'dan iyimi ? :d:

NUD

NUD

Üye
Kesinlikle o dur. izleyin bi

- - - Eklendi - - -

Birde Lumia ilk başta Flash yakıp otofocus u aktif edip kapatıyor sonra flash patladı gibi yorumlar olmasın :)

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Dostum flash patladı gibi yorumlar olmasın diyosun ama bildiğin flash etkisi var lumia nın çekim örneğinde :) Flash olmadan o kadar net çekmesi imkansız çünkü karanlık yani içerisi . Hangi ışığı alıcakta çekicek

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Dostum flash patladı gibi yorumlar olmasın diyosun ama bildiğin flash etkisi var lumia nın çekim örneğinde :) Flash olmadan o kadar net çekmesi imkansız çünkü karanlık yani içerisi . Hangi ışığı alıcakta çekicek

Flaşla değil, flaş gibi parlayan otofokus yardımcı ışığı sayesinde öyle çekiyor.

• Beğen
Tepkiler: n000k
NUD

NUD

Üye

o flash patlamıyor otofocus mesafe için yanıyor

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ayrıca bkz. Autofocus Assist Light

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
can alıcı soru şu . bu bahsettiğimiz fotoda çok yakınındaki bişeyi çekiyo . bu dediğiniz otofokus ışığı geniş alanda ve karanlıktaki çekimide böyle aydınlatırmı ? hiç sanmıyorum . ama cihaz gelmedende kesin konuşmuyorum

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
can alıcı soru şu . bu bahsettiğimiz fotoda çok yakınındaki bişeyi çekiyo . bu dediğiniz otofokus ışığı geniş alanda ve karanlıktaki çekimide böyle aydınlatırmı ? hiç sanmıyorum . ama cihaz gelmedende kesin konuşmuyorum

Otofokus yardımcı ışığı, sadece odaklanılan yeri aydınlattığı için (yada bir diğer deyişle belirli oranda aydınlanma sağlayarak odaklanmaya yardımcı olduğu için) açık alan ve uzak çekimlerde fayda sağlayacağını ben de pek sanmıyorum. (Ama karanlıkta, dar alanda yakın mesafeli çekimlerde oldukça işe yarar)
Sağladığı kadarı bile rakiplerine göre avantaj getirir Nokia'ya.

n000k

n000k

Üye

burdaki fotoları bi incele ve gör bakalım uzak çekimi nasıl.. hiç sanmıyorum deme bence!! ben hayalkırıklığına hiç uğramıycamı düşünüyorum aldığım zaman lumia 920 yi!!!nokia telefonda kamera konusunda kendini çok iyi kanıtlamış bir marka ve bu konuda en iyisi kalmaya devam edicek!!

- - - Eklendi - - -

Otofokus yardımcı ışığı, sadece odaklanılan yeri aydınlattığı için (yada bir diğer deyişle belirli oranda aydınlanma sağlayarak odaklanmaya yardımcı olduğu için) açık alan ve uzak çekimlerde fayda sağlayacağını ben de pek sanmıyorum. (Ama karanlıkta, dar alanda yakın mesafeli çekimlerde oldukça işe yarar)
Sağladığı kadarı bile rakiplerine göre avantaj getirir Nokia'ya.
ne kadar uzak mesafeyi çekmeyi düşünüyorsunuz karanlıkta pek anlayamadım??? sonuçta profesyonel kamera değil ama ona yakın sayılır.. daha ne olsun!!! :) :oke:

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
ne kadar uzak mesafeyi çekmeyi düşünüyorsunuz karanlıkta pek anlayamadım??? sonuçta profesyonel kamera değil ama ona yakın sayılır.. daha ne olsun!!! :) :oke:

O da doğru gerçi :kıskıs: Hani olur ya denk gelir de bir gece uzak çekim lazım olur diyerekten.
Ayrıca flaşın eli de armut toplamıyo ya. Onu da devreye sokarız.:)

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve n000k
n000k

n000k

Üye
O da doğru gerçi :kıskıs: Hani olur ya denk gelir de bir gece uzak çekim lazım olur diyerekten :)
ne o? ek iş dedektifçilik mi yapıyorsunuz??? :kıskıs: şaka maka ben 4 çekirdekliyi beklemiycem çünkü 2 çekirdeklisi bile yeter yani bana.. heleki bu müthiş özellikler varken, hep daha fazlasını beklemekle vakit kaybetmek istemiyorum.. çünkü teknolojinin sonu yok :)

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
ben 4 çekirdekliyi beklemiycem çünkü 2 çekirdeklisi bile yeter yani bana.. heleki bu müthiş özellikler varken, hep daha fazlasını beklemekle vakit kaybetmek istemiyorum.. çünkü teknolojinin sonu yok :)
:good:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...