psp slim-fat arasındaki farklar

Sponsorlu Bağlantılar

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
psp slim-fat arasındaki farklar

PSP Slim in Fat e göre farkları şunlardır:

* 93 Gram (33 %) daha hafif
* Eski modeldeki ergonomik kolay kavranabilir, ele oturan form gitmiş, yerine düz bir arka yüzeye sahip.
* 4,4 mm (19 %) daha ince.
* UMD Cache ile daha hızlı oyunları yükleme
* TV-Out kablosu ile televizyona direk bağlamak mümkün.
* 64 MB Bellek (eskisinde 32 MB)
* 1200 mAh pil (eskisinde 1800 mAh ), bununla birlikte pili daha ekonomik kullandığı için kullanım süresinde bir azalma yok. Eğer eski model 100mAh pillerden takarsanız, eski modele göre daha uzun süre çalışır, fakat bu durumda pil kapağı oturmayacaktır.
* Kızılötesi kaldırıldı.
* PSP USB porttan bilgisayara veya PS3 e bağlanarak şarj edilebiliyor.
* İyileştirilmiş UMD-Sürücüsü
* Daha yeni anakart – TA-085; TA-090
* 1.50 Firmware desteği kaldırıldı.




TV-Çıkışı

Sony, PSP Slim & Lite versiyonuna bir tv-out ekledi ve fw3.60 tan itibaren kullanılabilir durumda. En-Boy oranı 4:3 ve 16:9 olarak verilebiliyor. Bunun dışında, bir süre kullanılmadığında ekran koruyucusu devreye girebilecek biçimde de ayarlanabiliyor. Videolar, oyunlar ve diğer medyalar tv out ile kullanılabiliyor. Tv-out u kullanabilmek için özel bir kabloya ihtiyacınız var, standart kabloları bağlamak mümkün değil. Bu kablolar sony tarafından üretilip satılıyor. Oyunlar "Progressive Scan" olarak verildiği için, bu özelliği destekleyen ekranlarda (yani HD-uyumlu cihazlarda) çalışıyor. Maksimum çözünürlük 640x480 Piksel. Çıkış formatı olarak yalnızca NTSC destelkenmektedir, PAL (henüz) desteklenmemektedir.
Kablo çeşitleri:
Component AV Cable (beş uçlu)


Component AV Cable sayesinde PSP Slim deki fotoğraflar, videolar müzik (plugin) ve oyun görüntüleri tv de görüntülenebilir. Çıkış NTSC Video formatında olur, eğer TV niz desteklemiyorsa görüntü alamazsınız. Ayrıca TV niz "progressive scan" desteklemiyorsa oyun içi görüntüleri aktarmanız mümkün olmaz. Eğer TV niz hdready veya fullhd destekliyse, progressive scan destekliyordur. İlaveten bu kablonun görüntü aktarım kalitesi AV Cableye oranla daha iyidir.

AV Cable (üç uçlu)


Bu standart "AV Cable" sayesinde PSP Slimdeki fotoğraf, video ve müzik çıktısını tv ye aktarabilirsiniz, fakat oyunları tv de göremezsiniz. Bu çıkış ta diğeri gibi NTSC video formatındadır, eğer TV niz NTSC yi desteklemiyorsa görüntü alamazsınız veya siyah beyaz ve bozuk bir görüntü alabilirsiniz. Fakat pek çok TV hem pal hemde ntsc destekler, emin olmak için cihazın kullanma kılavuzunu okuyabilirsiniz.

NOT : Her iki kabloda da kırmızı ve beyaz uçlar stereo ses aktarımı içindir.

Birkaç önemli nokta

Önceki versiyon için hazırlanmış downgrader ler, homebrew enabler programları ve diğer eklentiler PSP Slim & Lite versiyonunda çalışmayacaktır.

PSP Slim lere 1.50 Firmware yüklemeniz anakart farkından dolayı mümkün değildir. Bununla birlikte M33 team tarafından yapılmış custom firmware ler ve revize edilmiş "Pandora's Battery", yeni PSP Slimlerde de çalışıyor. Bir "universal" PSP modifiye programı çıkartıldı (Despertar del Cementerio).

PSP Slim lerin kulaklık çıkışının yanındaki "aksesuar çıkışı" eski versiyonundan farklıdır. Bu sebeple Fat aksesuarlarını Slim için veya Slim aksesuarlarını fat için kullanamazsınız.

İşlemci her iki versiyondada aynı olduğu için, aynı oyunları ikiside çalıştırabilir. Arttırılmış Ram den dolayı slim olanlar UMD oyunlarını daha hızlı yüklerler.

 
  • Beğen
Tepkiler: fnldstntn ve merdo85


Salihyet

Salihyet

Üye
güzel bi döküman, fakat bu kadar param yok, fat ile idare etmek zorundayım :P:
 
akula

akula

Üye
bu steye psp yüzünden üye olmuştum :D
 

researcher

Üye
viva psp...
 
Dampierre

Dampierre

Üye
Bende psp almadan önce fat ile slim arasında karar verememiştim. En sonunda ikisinide almadan önce test ettim. Fat çok ağır. Ellerin ağırdı onu taşımaktan. Ama slim fata göre beğayı hafif. Ayrıca slimde 64 mb nand bellek var fatta 32. Buda büyük bir fark. O yüzden slim aldım.
 
mukoaslan

mukoaslan

Üye
slim daha hoş fata göre
 
peace_for_fight

peace_for_fight

Üye
bence de slim çok daha güzel hatta almak istiyosanız bu kampanyayı kaçırmayın derim. firsatciyiz.com'da 699 liraya bu gece satışa sunulcak. ben bilgisayar başında olucam bu fırsat kaçmaz. bilginiz olsun arkadaşlar...

 
OMG LOL!

OMG LOL!

Üye
slim 3000 alcam
sbsden yuksek alırsam
 
Th-Sem

Th-Sem

Üye
slim 3004 kullanıorum fat baya ağırdı gerçekten ama slim çok daha rahat :)
 

tol10

Üye
slim le fat birbirine bağlanabiliyormu ? ve slim daha kırılgan diyorlar doğrumu? ve slim e internetten oyun indirilebiliyormu?
 

alpha77

Üye
bence fat daha güzel ayrıca daha hesaplı hem ele de tam oturuyor zaten klasik olmus artık bence kasası temiz bir psp fat slimden de psp go dan da daha güzel ayrıca kırma sorunu da yok tüm oyunları istediginiz gibi oynayabilirsiniz bu da psp fat seven ler e bir morel olsun endiselenmeyin cihazınız cok güzel kullanıma cok uygun
 

Tolgahan611

Üye
arkadaslar kesinlikle slim neden en önemli özellik görüntü fat e gore daha parlak goruntu secenegi sunuyor sadece bu bile slim i tercih etmeye deger..
 
keremec

keremec

Üye
guzel paylasım
 


Üst Alt