PRO2000 PROG3060 Alınmalımı yoksa?

Sponsorlu Bağlantılar

>xGhostx<

>xGhostx<

Üye
PRO2000 PROG3060 Alınmalımı yoksa?
İlk öncelikle herkeze selamlar :)
Arkadaşlar olay şu; eski bilgisayarım paramparça oldu bende kendi biriktirdiğim parayla bir bilgisayar almayı planlıyordum. ilk olarak Casper Nirvana CNC.B950-4K35B-G i düşünmüştüm biraz sonra Babam'la Forum Bornova'daki Teknosa da masaüstü bilgisayarlardan casper'ın bir bilgisayara bakıyordum 1.250 tl idi yanında kulaklık ve klavye hediyeydi fakat biraz ilerleyince baktım birsürü bilgisayar vardı bir çalışana sormuştum ekran kartı en iyi olanlarından bana PRO200 PROG3060'ı önerdi ben ise ilk önce baktım fiyatı azdı sadece 840 tl ben de düşüktür diye almayı planlamıyordum çalışan özelliklerini bana verince fikrimi değiştirdim özellikler;

İşlemci AMD Athlon X2 260
İşlemci Hızı (ghz) 3,2
Bellek (mb) Ddr Ram 2 GB DDR3
Sabit Disk (gb/rpm) 500 GB / 7200 RPM
Ekran kartı :2GB Geforce (128 bit) (1GB ayrılmış video bellek)
ve alt tarafta çok güçlü bir fan (fotoğrafta alt tarafta)
bunlar bazıları

Benim için önemli olan Video Oyunu iyi oynamak (Crysis, Cod MW 3, Kill Zone, Mass Effect, Left 4 Dead 2, Assasins Creed BrotherHood, Gta IV vb.)

Çalışan bana "Bu bilgisayar battlefield 3'ü kaldırdı" dedi ben bu istediğim oyunları saydığımda "çocuk oyuncağı" dedi sizce kaldırabilirmi bu istediğim oyunları kasmadan yavaşlamadan o oyunları oynuyabilirmiyim? (taşınabilir hard-disk'im var bilgisayar hiçbirzaman yerel disk olarak dolmuyucak)

sizce özellikleri iyimi?

Şimdiden teşekkürler :)

Runner626

Runner626

Üye
Yalan söylemiş! sakın alma ve sakın ekran kartının gb'tına aldanma! 2gb olupta modeli düşük ise oyunlar açılmaz
alırsan pişman olursun benden söylemesi
eğer oyun bilgisayarı istiyorsan , toplama al , ben yardımcı olurum her konuda

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
kards bu pc alınmaz alırsan cok pısman olursun... Sımdı sana
bf3 cod crysis tarzı oyunları oynatacak bır kasa hazırlayabılırım...
Sen sadece fıyatı soyle ve fıyata dahıl olan donanımları soyle
kasa dısında tabıkı.. klavye mause monitor dahıl olacak mı...
Babanın ızın vercegı max fıyat nedır 1300 derse 1300 asmıcak sekılde hazırlarım... Bazı arkaslar 1400 olsn guzl olsun dıyor ancak pc yı sen alcaksın sonucta.... Senıde sıkntıya sokmanın manası yok...
Fıyat performans kasası olacagından guzel bır kasa cıkaracagıma ınanıyorum... Ben ınanıyorsam sen gerısını merak etme :D

>xGhostx<

>xGhostx<

Üye
Bana cok inandirici gelmisti anlattiklari cunlu kendisi bana battlefield 3 oynadigini soylemisti hani dedim iyi bisey gibi gozuktu bari dusunelim dedim ghz side 3.2 olunca etkilendim pc den ama bilmiyorum herkes almamasini oneriyor hep pro2000 soranlara.
İkinci secenek olarak elimde casper kaldi casper secmemin nedeni hem turk markasi olmasi hem iyi ozelliklere sahip olmasi benim istedigim sey arkadaslar bu prog3060 gibi ozelliklere sahip olan ama gercekten dediginiz gibi olmayan bilgisayar. Ghz si 3 u gecsin ekran karti oyunu dondurmasin, havasi olsun ve iyi bir sogutucu fani olsun drdigim gibi prog3060 gibi ama toplama yapmayi dusunmuyorum simdiden tesekkurler :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
kardes toplama kasa hazırlamazsan... Toplama pc den daha cok para verıp. hazır pc yuksek model alsanda yıne sıkıntı yasarsın keyfın bılır...
Hangı pc forumuna sorarsan sor kesınlıkle hazır pc onermezler.. BU nednle bu konuda yardımcı olabılecegım bır durum kalmadı..sunuda soyleyeyım ghz sı 3 den yuksek olması pek bır anlam ıfade etmıyor benım ıslemcı 2.66 ghz crysıs2 ve cod blckops fuL L ayar oynadm sıkıntı cıkmadı... Islemcıde ghzden baska ıyı olması gereken degerler de vardır. Haa bırde casper alanların 5 kısıden 3 u pc den sıkayetcı en fazla 6 ay sorunsuz calısıyor casper sonra bozulup duruyor..
.... Son bır sey daha soyleyeyımde :D 1000 tl ye toplayacagın bır kasa 1500 tl ye alacagın hazır pc den yınede daha saglam. Kalıtelı ve performanslı olacaktır...

----------Eklendi @ 02:36:21 ---------- Yazıldı @ 02:28:14 ----------

nedn 1500 hazır pc 1000 tl toplama pc den kotu olsun dıye sorarsan peşinen onuda cevaplayayım.. alacagın hazır pc de orjınal sıstem parası marka parası ve fırmanın edecegı kâr dahıl oldugu ıcın fıyat bayagı bı şişiyor. Bu fıyat fazlasını azaltmak ıcın ıse ucuz olan kalıte bakımından daha dusuk donanım parcaları kullanılıyor. Buda performansı etkılıyor.. Bu duruma sadece ıslemcı ve ekran kartı gozuyle bakma.. Bır pc nın kalbi anakarttır adam gıbı degılse en ıyı ıslemcıyle ekran kartınıda taksan perofrmans alamazsın

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Daha öncede öneride bulunmuştum. İşne yarar bir pc

TeknoBiyotik PC Konfigüratör teknobiyotikden toplatıp alabilirsen bu fiyata alınır. 1623,11 TL

Kasa: AeroCool Strike-X 550W Mesh Izgara Panelli Mid-Tower Kasa - 114,45$ ( KDV Bizden) - 215,39 TL
İşlemci: AMD Phenom II X6 1055T AM3 9MB 2.8GHz Altı Çekirdekli İşlemci - 180,88$ ( KDV Bizden) - 340,42 TL
Anakart: Asus M4A77TD PRO/U3S6 Amd 770 AM3 DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart - 102,36$ ( KDV Bizden) - 192,64 TL
Bellek: Kingston Value 4GB DDR3 1333MHz CL9 Dual Kit (2x2GB) - 28,75$ ( KDV Bizden) - 54,11 TL
Ekran Kartı: Sapphire ATI HD6750 1GB DDR3 128 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı - 105,53$ ( KDV Bizden) - 198,61 TL
HDD: SAMSUNG 1 TB 7200 RPM 32 MB Ön Bellek 3,5" SATA II DISK (HD103SJ) - 141,52$ ( KDV Bizden) - 266,34 TL
Optik Sürücü: ASUS DRW-24B3ST SATA DVD-RW Optik Sürücü (Kutulu) - 25,94$ ( KDV Bizden) - 48,82 TL
Klave+Fare: A4 Tech KB-2150D Q Multimedya Klavye Fare Set PS/2 (Gümüş/Siyah) - 14,75$ ( KDV Bizden) - 27,76 TL
Monitör: Asus ML208D 5ms 20'' HD Wide Screen Led Monitör - 135,52$ ( KDV Bizden) - 255,05 TL
Hoparlör: Creative A40 1.6W 1+1 USB Hoparlör - 12,74$ ( KDV Bizden) - 23,98 TL

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
konfıgurasyon guzel gorunuyor ancak 265 tl o harddıske verılmez sata2 yerıne 1 tb sata3 alınır daha ucuz. Islemcı olarak 1055 secmısken 1090 neden olmasın... haa en onemlısı o ekran kartı alınmaz.. Hd5770 cok daha ıyı

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
konfıgurasyon guzel gorunuyor ancak 265 tl o harddıske verılmez sata2 yerıne 1 tb sata3 alınır daha ucuz. Islemcı olarak 1055 secmısken 1090 neden olmasın... haa en onemlısı o ekran kartı alınmaz.. Hd5770 cok daha ıyı

Hazır konfigüre yapmıştım, copy paste, arkadaşın bütcesine göre hareket etmek gerek bu daha düşükde olabilir daha iyide olabilir. Sadece bir öneri özetle sitemi görmesi ve tanıması bakımından. Nasıl bir bütçesi var ise ona göre tekrar sistem dizilir yardımlarınızı bekleriz.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ıntrnet kafeye gıdeyım ayrıntılı olarak bı kasa hazırlayacagım... :)
telefndan olmuyor

@YAHYA@

Üye
Ürün
İşlemciINTEL CoreI5-2400 3.10GHz QuadCore, 6MB Cache LGA1155 İşlemci
AnakartGIGABYTE Sc-1155,P67,SES,LAN,SATA DDR3 2133
BellekGEIL (3*4) 12GB 1600MHz DDR3 Memory Plus LV Triple Kit
Sabit DiskWD WD7500AARS 750GB 7200rpm 64MB Cache Sata3 3Gbits Caviar Green
Ekran KartıAXLE 2GB,GT 440,DDR3,128Bit,VGA,DVI,HDMI
KasaAEROCOOL VX-R LE 730W Mid-Tower 3 Fanlı Fan Kontrollü Kasa,
DVD YazıcıSONY DVD-RW, Dahili, 24X, SATA, Kutusuz Siyah
Ara toplam:1.389,23TL
KDV toplam:250,09TL
Genel toplam:1.639,32TL

>xGhostx<

>xGhostx<

Üye
Biraz geciktiğim için kusura bakmayın arkdaşlar ben bilgisayarımın fiyatını belirledim en fazla 1.600 tl aslında ben bu son günlerde bizim internet kafeciye döşetmiştim kısaca özellikleri : anakart: intel h55hc h55 DDR3 GLan sata BLK 16x (i5) 8gb veya 16 gb ram sapphire HD6790 1 GB 256 BİT ekran kartı 1tb hard disk en önemli olanlarını yazdım buraya bu bilgisayar ara fiyat toplamı 1450 tl civarı monitörde almak istiyorum fakat bu sefer 1650 tl falan oluyor onun yerini özelliklerini yükselticeğim ama bu bilgisayar iyimi bana söyleyin?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
1500 e daha iyısi toplanır. 16 gb ram fazladan para ısrafı olmus..
Istersen tekrardan bı kasa toplayayım sana

>xGhostx<

>xGhostx<

Üye
16 degil aslinda 8 olucak monitor olmasada olur kulaklik veya hoporlorede klavya mause falan ihtiyacim yok bu sapphire hd6790 iyiymis 350 tl ekran karti onemli olan anakart dedi bana adam 8 gb ram yeter ek olarak sd kart okuyucu wireless olsun yeter ben her oyunu maksumum grafikte calistiricak birsey istiyor yardimci olursaniz ozellikle Hayalet2741 bu konuda sana guveniyorum hic pisman olmuyucagim birsey lazim bana. Birde dedigim gibi tum oyunlari grafikte calistirsin yeter eger bilgisayar toplanirsa her oynadigim oyundan resim aticam ozelliklede altina yardimi gecenlere tesekkur edicegim

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
1500 tl ye harıkalar yaratamam :D
her oyunu ful l grafıklerde oynamak hakkında bısey dıyemem :)
Ama onemlı olan ekran kartı ona yuklenıcem
yarın yazarım kasayı yatıcam sımdı cok uykum var :ehe ıyı geceler

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Dark Orion Kırmızı Led Fanlı
USB 3.0 ve eSATA Destekli High
Power 600W Oyuncu Kasası 242 TL

AMD Phenom II X4 960T Black
Ed. AM3 8MB 3.0GHz Dört
Çekirdekli İşlemci 315 TL

MSI 970A-G45 AMD 970
AM3+DDR3 SATA3 USB3 ATX
Anakart 240 TL

Geil Plus 8GB DDR3 1600Mhz CL9
Low Voltage Dual Kit (2x4GB) 119 TL

Sapphire ATI HD6850 1GB DDR5
256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı 396 TL ama teknobiyotik.comda %20 indirim kuponu ile 332 TL

Seagate 500 GB 7200 RPM 16 MB
Ön Bellek 3,5" SATA III DISK
(ST500DM002) 232 TL

Akasa Venom Pico Intel / AMD
Uyumlu 92mm PWM Fanlı
İşlemci Soğutucusu 43 TL

toplam...1590 TL.

>xGhostx<

>xGhostx<

Üye
Bu parçalarda taksit imkanımız varmı?
Ayrıca ben tüm oyunları grafik derken günümüzdeki oyunları kesteddim örneğin call of duty mw 3, GTA IV eflc, Mass effect2, Deadrising2, Dead space vb oyunlar

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Bu parçalarda taksit imkanımız varmı?
Ayrıca ben tüm oyunları grafik derken günümüzdeki oyunları kesteddim örneğin call of duty mw 3, GTA IV eflc, Mass effect2, Deadrising2, Dead space vb oyunlar

oyunları açar merak etme....
Taksıt var tabıkı

>xGhostx<

>xGhostx<

Üye
oyunları açar merak etme....
Taksıt var tabıkı
Güzel bir bilgisayar MSI olmuş çok daha iyi olmuş birde şu ekran kartı Sapphire ATI HD6850 1GB DDR5 256 Bit PCI Sapphire ATI HD6790 1GB 256 bit ' ten daha iyimi?
bir sorum daha bu bilgisayar dark orion kasa, 2.0 desteklermi? (usb, taşınabilir)

Üst Alt