Pilav Üstü Kuruya Benzer Pantalon Üstü Türban...(töbe töbe...)

Sponsorlu Bağlantılar

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
guzel kardesim, benim sozlerimden ne anladinda bana bu yorumu yaptin ?

"islamın böyle içler acısı bir durumda olması"sözüne atıf'ta bulundum islam dininin kuralları var x kişi o kurallara uymuyorsa islamiyet içler acısı duruma düşmez onu demek istedim.

• Beğen
Tepkiler: kraldost

turaniaCCC

turaniaCCC

Üye
iyi güzel bi konu kardeşim de. Laiklikle derdin ne sen istediğin gibi giyin.

M. tAHA

M. tAHA

Üye
güldürme beni turanıa

johnny_bravo

johnny_bravo

Üye
[ENGİN];4719493' Alıntı:

"islamın böyle içler acısı bir durumda olması"sözüne atıf'ta bulundum islam dininin kuralları var x kişi o kurallara uymuyorsa islamiyet içler acısı duruma düşmez onu demek istedim.

ulkede islami kurallara bir kisi uymuyorsa icler acisi hale dusmez,ama ulkenin cogunlugu islami kurallara gore yasamassa icler acisi hale duser.ben butun islam alemi icin konusmadim sadece turkiye icin konustum.Bu benim gorusum.

Emrgncy

Emrgncy

Üye
ulkede islami kurallara bir kisi uymuyorsa icler acisi hale dusmez,ama ulkenin cogunlugu islami kurallara gore yasamassa icler acisi hale duser.ben butun islam alemi icin konusmadim sadece turkiye icin konustum.Bu benim gorusum.

içler acısı duruma düşen toplumdur, islamiyet değil. Bir toplum islama sarılıp dört dörtlük yaşarsa islama artı bir değer katmaz, sadece kendi değerini yükseltir. islami hayattan uzklaşmasıda islamın değerini düşürmez, kendi değerini düşürür.

velhâsılı kelâm '' Altın yere düşmeyinen pul olmaz ''

• Beğen
Tepkiler: kraldost, johnny_bravo ve Reşwan
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici

içler acısı duruma düşen toplumdur, islamiyet değil. Bir toplum islama sarılıp dört dörtlük yaşarsa islama artı bir değer katmaz, sadece kendi değerini yükseltir. islami hayattan uzklaşmasıda islamın değerini düşürmez, kendi değerini düşürür.

:good: Konuyu şikayet üzeri okumak zorunda kaldım yanlış anlaşılacak birşey yok kimse yazılan eleştirileri yanlışa yorumlamasın.
Bu yorumda gayet yerinde olmuş.

lgkg300

lgkg300

Üye
Islam dininde zorlama yoktur, herkes istediği gibi istediği bir şekilde yaşama hakkına sahiptir. Ister kafirâne bir hayat sürersin ister müslümanca bir hayat bu konuda insanlar hür bırakılmış.,, fakat biz müslümanlara düşen kafirane bir hayat sürmek isteyenlere uyarıda bulunmak (nazikçe, vurmadan kırmadan) nitekim Allahü Teala insanları imtihan olarak dünyaya göndermistir, ıyi ve doğru yolu kendileri seçsinler diye.

Bayanlar varsın istediği gibi bir hayat sursünler kimse de onlara karışamaz, ama islam düşmanlıgi yaptığı zaman onlara karısılma hakkı vardır. Bu karışma hakkı vurmak kırmak değil sadece ıslama zarar veren engellerı ortadan kaldırmaktir. Bayana zulm etmek, vurmak kırmak değil.,, Çünkü İslâm’da savaş; kan dökmek, toprak kazanmak, ganimet elde etmek için yapılmaz ki. İslâm’da savaş, genelde müdafaa eksenlidir. Cihad, Allah ile insanlar arasındaki engelleri bertaraf ederek, onların Allah ile buluşmalarını sağlama ameliyesidir. Savaş ise büyük ve kutsal bir hareket olan cihadın bir parçasıdır. Ama kaynaklarda cihad bazen savaş yerine de kullanılır. Yani cihad, savaşı da içine alan bir harekettir. Fakat savaş kelimesi, cihadın ihtiva ettiği mânâyı tamamen kapsamaz. Cihad kıyamete kadar devam edecek olan bir harekettir; kesintisizdir.
Bunlardan hareketle son olarak sunu söyleyebilirız: islam düşmanlıgi yapmadığı müddetce herkes istediği gibi bir yasam sürebilir, arkadaşların da dediği gibi bu durum ıslama değer kaybettirmez bilakis onlar kaybeder. Bize düşen müslüman olarak onlara tebliğ etmek ıslamı anlatmak. Onları cebren davet etmek değil giybetini yaparak değil,,,
ıyi pazarlar,,,

• Beğen
Tepkiler: Tuba ve Reşwan
johnny_bravo

johnny_bravo

Üye

duzelttigin icin tesekkur ederim kardesim.

---------- Eklendi @ 02:56:49 ---------- Yazıldı @ 02:20:52 ----------

Islam dininde zorlama yoktur, herkes istediği gibi istediği bir şekilde yaşama hakkına sahiptir.,,,

Kardesim dinde zorlama yok demek dine girmelerinde zorlama yoktur.Islamiyeti kabul eden kisi onun sartlarina uymak zorundadir.

Sebretu'bnu Ma'bed (r.a)rivayet ediyor:"Resulullah (s.a.v) buyurdular ki:"yedi yasina geldimi cocuga namazi emredin.on yasina geldimi kilmadigi takdirde dovun."

Ebu Davut.Salat 26,(494).Tirmizi,salat 299(407)

bu hadis-i serifte de Peygamber efendimiz (s.a.v) eyer cocuk on yasinda namaz kilmiyorsa dovun diye emretmis, zorlamayin diye emretmemis, kardesim.o soz dine insanlari zorla mensup edemeyiz anlaminda kullanilir.

• Beğen
Tepkiler: kraldost ve .Murat.
.Murat.

.Murat.

Üye

Kardesim dinde zorlama yok demek dine girmelerinde zorlama yoktur.Islamiyeti kabul eden kisi onun sartlarina uymak zorundadir.

Sebretu'bnu Ma'bed (r.a)rivayet ediyor:"Resulullah (s.a.v) buyurdular ki:"yedi yasina geldimi cocuga namazi emredin.on yasina geldimi kilmadigi takdirde dovun."

bu hadis-i serifte de Peygamber efendimiz (s.a.v) eyer cocuk on yasinda namaz kilmiyorsa dovun diye emretmis, zorlamayin diye emretmemis, kardesim.o soz dine insanlari zorla mensup edemeyiz anlaminda kullanilir.
senin bu mesajına karşılık herkes eline sopasını alsın dışarı çıksın demek geliyor içimden:D

turaniaCCC

turaniaCCC

Üye

:good: Konuyu şikayet üzeri okumak zorunda kaldım yanlış anlaşılacak birşey yok kimse yazılan eleştirileri yanlışa yorumlamasın.
Bu yorumda gayet yerinde olmuş.

bu konuya da yanlış anlaşılacak bişey yok diyorsanız. Yapacak bişey yok demek ki

---------- Eklendi @ 03:31:22 ---------- Yazıldı @ 03:26:58 ----------

güldürme beni turanıa

komik birşey yok kardeşim. Ama illa gülmek istiyorsan mizah bölümüne git.

• Beğen
Tepkiler: M. tAHA
.Murat.

.Murat.

Üye
bu nedir ya pilav üstü falan :) :d: pilav üstü döner mi hemen gelirim

döner yok fasulye var yermisin:D
böyle konular sadece çenemizi yorar
en açık giyende biliyor günahı en kapalısıda
ehh kimsenin biz burda gühanı sevabı konuşuyoruz diye giyim tarzıda değişmeyecek
boş bir konuda diyemem haklıya haklı ama çene yorarız başkada bişey olmaz

• Beğen
Tepkiler: minoo
turaniaCCC

turaniaCCC

Üye
ehh kimsenin biz burda gühanı sevabı konuşuyoruz diye giyim tarzıda değişmeyecek

işte bu ya bravo

Malamadrı

Malamadrı

Üye
konuyu okumadım ama belliki doğru yol hakkında tartışma var bu dünya git gide çığrından çıkıyor neyden bahsediyorsunuz be :)

lgkg300

lgkg300

Üye

Evladına aile bireylerine bu yaptırımı yaparsın ama sokaktaki insanlara bunu yapamazsin. Kaldı ki Resulallah efendimız (s,a,v) çocuklar 10 yaşına geldiklerinde namaz kılmadıkları zaman hafifçe dövün. Bu da namazın ehemmiyetini gösterir. Yalnız şu var daha önce de ifade ettiğim gibi sokaktaki vatandaşa dini vecibelerini yerine getirmesini söylersin, tebliğ edersin. Ama zorlayamazsin. Işte dinde zorlama mevzuuşu tam bu noktada devreye girer. Çünkü müslüman olarak tebliğ etmek görevin yalnız zorlayamazsin. HZ peygamber islamin zuhur ettiği ilk yıllarda mekkelilere tebliğ etmiştir. Zorlamamistir, gönülleri feth etmeye çalışıyordu.

---------- Eklendi @ 03:44:03 ---------- Yazıldı @ 03:38:51 ----------

Çene yormak değil olabilir ki google emiceden biri tesettür diye yazar ve sonuçlarda bu konu çıkar. Ve olabilir ki bu sayfaya gelen kişi bunları okuduğunda haaa demek böyle imiş derse boşuna çene yormuş sayılmayiz haksız miyim ;)

• Beğen
Tepkiler: Tuba ve M. tAHA
turaniaCCC

turaniaCCC

Üye

Evladına aile bireylerine bu yaptırımı yaparsın ama sokaktaki insanlara bunu yapamazsin. Kaldı ki Resulallah efendimız (s,a,v) çocuklar 10 yaşına geldiklerinde namaz kılmadıkları zaman hafifçe dövün. Bu da namazın ehemmiyetini gösterir. Yalnız şu var daha önce de ifade ettiğim gibi sokaktaki vatandaşa dini vecibelerini yerine getirmesini söylersin, tebliğ edersin. Ama zorlayamazsin. Işte dinde zorlama mevzuuşu tam bu noktada devreye girer. Çünkü müslüman olarak tebliğ etmek görevin yalnız zorlayamazsin. HZ peygamber islamin zuhur ettiği ilk yıllarda mekkelilere tebliğ etmiştir. Zorlamamistir, gönülleri feth etmeye çalışıyordu.

Çene yormak değil olabilir ki google emiceden biri tesettür diye yazar ve sonuçlarda bu konu çıkar. Ve olabilir ki bu sayfaya gelen kişi bunları okuduğunda haaa demek böyle imiş derse boşuna çene yormuş sayılmayiz haksız miyim ;)

Peygamberimizin de insanları zorlama hakkı olmadığı Kuranda yazıyor. "Sen onlara bir zorlayıcı değilsin" sözü kuranda bir kaç yerde geçiyor.

.Murat.

.Murat.

Üye
google emice daha çok konu başlıklarına indeksleme yapıyor içeriğe pek takılacağını sanmam
lgkg300 sende haklısın lakin bende haklıyım:)

johnny_bravo

johnny_bravo

Üye

Evet kardesim haklisin biz ailemizi zorlayabiliriz uyarara biliriz.disarda gezen insana biz sadece tebli ederiz.Ama namaz kilmayan birisini şeriat kanunlarina gore Kadi onu namaz kilmaya baslayincayakadar hapse mahkum eder bu hanefi meshebindedir.Hambeli meshebinde ise kadi'nin hukmuyle adami oldurup keafirdir diye cenaze namazini kilmadan gomerler.Şeriatin hukum surdugu bir ulkede kanun budur.Yani seninde dedigin gibi biz kendimiz sadece tebli ederiz ailemizin disindan olanlara.yani dine zorla insan mensup edemeyiz anlamina gelir bu soz kardesim.

lgkg300

lgkg300

Üye
google emice daha çok konu başlıklarına indeksleme yapıyor içeriğe pek takılacağını sanmam
lgkg300 sende haklısın lakin bende haklıyım:)

eyvallah gardasim
buyur sabah sabah bir çay iç

Tuba

Tuba

Üye
Konu güzelde başlık tesettür tarz değil farzdır yazılsaydı google den ziyaretçi çekerdi..

1- şuna karşıyım pantolon meselesi kadınlar erkekler gibi pantolan giyebilir pantolon erkek kıyafeti değildir modeli kadınlar için dikilmiştir.
burda yanlışınız var.. Hac kıyafetlerinde diyanet kadınlar için pantolan diktirtiyor neden dikim tarzı kadınlar için...
sonuçta erkek pantolonu giyinmiyorlar....
pantolon giyinmemin uslubu vardır buna dikkat edildikten sonra sakıncası yoktur...Yani pantolon üzerine giyilecek bluz ceket gbi...
ayrıca dışarı çıkarkende ayeti kerimede belirtildilği gibi dış elbisenizi üzerinize alın emrini uygularsanız pantolan için söylenenler ortadan kalkmış olur...

Ayrıca kadının pantolon giyindiği gibi erkeklerde ( arap erkekleri )elbise giyiniyorlar ki kadına benzeyen erkekleride kapsar dediğiniz ancak dediğim gibi erkekler için erkeklere özel dikilmiştir onlardada sakınca yoktur...Umarım anlatabildim...

2- Renkli eşarplar evet çok dikkat çekiyor bunda haklısınız..

Kadın dışarı çıkarken ayette dediği gibi dış elbisesini almalı vücut hatları belli olmamalı
Üzerine aldığı mantonun rengi kırmızı mor ne bileyim çok dikkat çekici bir renk olmamalı aynı şekilde eşarbıda

• Beğen
Tepkiler: lgkg300, M. tAHA ve johnny_bravo
kraldost

kraldost

Üye
    Konu Sahibi
sence nasıl bilmiyorum ama benim hoşuma gitmedi göze çok çarpıyor bununla karşılassak çoğumuz gözünü üstünden alamaz yani yanlış bir tercih fikrimce

rica ederim. kadınlar estetigi sever. islamın estetigi yasakladıgını zannedip kadınlara kaba elbiseler giydirmek haksızlıktır,günahtır.

ancak tahrik edici yada gunaha davet edici semboller taşıyan elbiseler de haramdır, obur insanlara haksızlıktır.

iki haramdan uzak durup dengeli bir tesettür yapmak lazım
öbür insanlar derken kimleri kastediyorsun ?

iyi güzel bi konu kardeşim de. Laiklikle derdin ne sen istediğin gibi giyin.
bu soruna burda cevap vermek istemem zira siyasiye girebilir bir kere ceza aldım tekra almak istemem daha sonra baska bir yerde özelden sana anlatırım cevabını

hay ağzına sağlık tam beni ifade ettin

bu konuya da yanlış anlaşılacak bişey yok diyorsanız. Yapacak bişey yok demek ki

---------- Eklendi @ 03:31:22 ---------- Yazıldı @ 03:26:58 ----------

komik birşey yok kardeşim. Ama illa gülmek istiyorsan mizah bölümüne git.
senin sorunun ne kardeş senin tartışacağın bir konu değil senide benide aşar

çeneni yorduğum için özür dilerim kardeş

işte bu ya bravo

konuyu okumadım ama belliki doğru yol hakkında tartışma var bu dünya git gide çığrından çıkıyor neyden bahsediyorsunuz be :)
her sorunun bir konusu cevabı vardır hepsini buraya sığdıramayız illa bişey istiyorsan sor yardımcı olalım

sağlam kaynak olmadıkça emin konuşmamak gerekir mazallah boş yere günahkar olmayalım

Peygamberimizin de insanları zorlama hakkı olmadığı Kuranda yazıyor. "Sen onlara bir zorlayıcı değilsin" sözü kuranda bir kaç yerde geçiyor.
kafirlere karşı kastedilmiş bir ayet tevsirini bir araştır derim

• Beğen
Tepkiler: johnny_bravo

Üst Alt