Pilav Üstü Kuruya Benzer Pantalon Üstü Türban...(töbe töbe...)

Sponsorlu Bağlantılar

kraldost

kraldost

Üye
    Konu Sahibi
Pilav Üstü Kuruya Benzer Pantalon Üstü Türban...(töbe töbe...)
Devrimize ahir zaman denir mi bilemem ama gariplikler çağı deneceği kesin. Turgut Özal'ın alışıyorlar dediği gibi herşeye zamanla alışıyoruz. Daha ne gariplikler göreceğiz bakalım...

Kimse Zekeriya Beyaz veya Yaşar Nuri işe yaramadı diye hayıflanmasın. Onlar bu ülkede İslami camiayı güzel sulandırdılar. Ramazan Aylarında arz-ı endam etmeyle beş on sene de İslami Camia'ya güzel güzel napalm bombaları atıverdiler. Hem de biz fark etmeden...

Laikler artık korkmasın. Birbirimizden artık farkımız yok.

Çıkın sokağa ve tesettürlülere bakın. Başörtüsünün altına giyilen pantolonlardan dem vuruyorum. Hani erkeğe benzeyen kadına ALLAH Resulu lanet ediyordu ? Nereden çıktı bu pantolon ?

Elde telefonla sokakta cıvık cıvık konuşmalar falan bunları yazmayacağım. Rengarenk eşarpları da yazmayacağım. Sarının, pembenin, morun en cırtlak, en zevksiz tonlarından kullanılan eşarpları da yazmayacağım. Malum artık herkesi kendi konumunda kabul ediyoruz.

Şunu soracağım ; pilav üstü kuruya benzer pantolon üstü türban (vücudun tüm hatlarını belli eden) garibliği hangi manyak icat etti ?

Acaba vücut hatlarından daha mı etkileyici bu saçlar ki; baş kapatılıyor, vücut açılıyor?

• Beğen
Tepkiler: M. tAHA, fnldstntn, johnny_bravo ve 1 kişi daha

kraldost

kraldost

Üye
    Konu Sahibi
elimdende bir şey gelmiyor ona yanarım

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Ben çok üzülüyorum bunlara.

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Çok güzel bir konuya temas etmişsin kardeşim Allah senden râzı olsun.

Kimse yanlış anlamasın ama tesettür sadece başa alınan örtü değildir kardeşlerim,

kısaca tesettür üzerinize giydiğiniz kıyafetin '' Benim dişiliğime değil, kişiliğime bak'' demesidir.

• Beğen
Tepkiler: fnldstntn ve kraldost
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
kimi zevk için giyiyor kimi farklı görünmek için kimi yakışıyor gıbısinden yüzde bı ton boya doğallığı çok evvelden kaybettik biz.

• Beğen
Tepkiler: Tuba ve kraldost
johnny_bravo

johnny_bravo

Üye
turkiye gibi guzel ve musluman bir ulkede islamiyetin boyle icler acisi bir durumda olmasi isanin icini burkuyor. eline ve kalbine salik kardesim paylesimin icin. Allah yaptigin ve yapacagin butun dualari kendi katinda kabul buyursun arkadasim

• Beğen
Tepkiler: kraldost
Silinen Üye 440290

Silinen Üye 440290

Kapalı Hesap
pantolonu bırak miniye yakın dar etek giyiyorlar malesef

• Beğen
Tepkiler: M. tAHA
HaqperesT

HaqperesT

Üye
tesettur bu olur şu olur ancak daracık ve karşı cinsi tahrik edici olmamalı; bir de el yuz dısı kapalı olmalı

• Beğen
Tepkiler: Tuba, M. tAHA ve kraldost
bayramalex

bayramalex

Üye
kardeş ALLAH razı olsun güzel bi konuya değinmissin başörtüsü altına dar pantolon giyen bayanlara sesleniyorum ( tesettür tarz değil farzdır )

lgkg300

lgkg300

Üye
Kardeşim öncelikle böyle bir konu açtığın için teşekkürler. Maalesef durum içler acısı.
Siyasiler gibi kadınlar şöyle giyinsın, yok efendim öyle olmaz böyle giyinsin tartışmalarına girmeye gerek yok. Kadınlarda ölçüt şu olmalı dikkat çekmeyecek şekilde olmalı. Bayan örtülü ama rengarenk cıvıl cıvıl elbiseler giymiş (!) böyle olmaz.

Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve
mü’minlerin hanımlarına söyle, evlerinden
çıktıklarında dış örtülerini üzerlerine
alsınlar.”(AhZAb süresi 59)

“Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan
sakınsınlar, namuslarını da korusunlar,
zinetlerini açmasınlar, bunlardan görünen kısmı
müstesnadır. Başörtülerini de yakalarının
üzerini kapatacak şekilde iyice örtsünler.”(Nur suresi 31) Ayetlerde mü’min kadınların nasıl örtünecekleri, hangi yerlerini açabilecekleri açıkça belirtilmiyor. Fakat şu mealdeki hadis-i şerif ayetleri tefsir ediyor. Peygamberimiz (a.s.m.) baldızı Hz. Esma’ya hitaben, “Ey Esma! Bir kadın adet görmeye başlayınca el ve yüzünden başka yerini yabancılara göstermesi caiz değildir.”(3) Demek ki, büluğ çağına gelmiş olan Müslüman bir hanımın başını kapatması hem Allah’ın hem de Peygamberin emridir. Yani yüz kısmı açık kalacak şekilde başın kalan kısmını, boyun ve göğüsleri örtmek farz-ı ayndır. Açmak ise bir farzın terki sayıldığından haramdır. Allah ve Resulünün emrini dinlemediği için günahkar olmakta büyük bir mes’uliyet altına girer. Günahkar olan kimse, bu günahından kurtulmak için tevbe istiğfar eder, Allah’tan affını diler.

• Beğen
Tepkiler: kraldost, Tuba, M. tAHA ve 2 diğerleri
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Kardeşim öncelikle böyle bir konu açtığın için teşekkürler. Maalesef durum içler acısı.
Siyasiler gibi kadınlar şöyle giyinsın, yok efendim öyle olmaz böyle giyinsin tartışmalarına girmeye gerek yok. Kadınlarda ölçüt şu olmalı dikkat çekmeyecek şekilde olmalı. Bayan örtülü ama rengarenk cıvıl cıvıl elbiseler giymiş (!) böyle olmaz.

üzerini kapatacak şekilde iyice örtsünler.”(Nur suresi 31) Ayetlerde mü’min kadınların nasıl örtünecekleri, hangi yerlerini açabilecekleri açıkça belirtilmiyor. Fakat şu mealdeki hadis-i şerif ayetleri tefsir ediyor. Peygamberimiz (a.s.m.) baldızı Hz. Esma’ya hitaben, “Ey Esma! Bir kadın adet görmeye başlayınca el ve yüzünden başka yerini yabancılara göstermesi caiz değildir.”(3) Demek ki, büluğ çağına gelmiş olan Müslüman bir hanımın başını kapatması hem Allah’ın hem de Peygamberin emridir. Yani yüz kısmı açık kalacak şekilde başın kalan kısmını, boyun ve göğüsleri örtmek farz-ı ayndır. Açmak ise bir farzın terki sayıldığından haramdır. Allah ve Resulünün emrini dinlemediği için günahkar olmakta büyük bir mes’uliyet altına girer. Günahkar olan kimse, bu günahından kurtulmak için tevbe istiğfar eder, Allah’tan affını diler.
Eyvallah...

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
turkiye gibi guzel ve musluman bir ulkede islamiyetin boyle icler acisi bir durumda olmasi isanin icini burkuyor. eline ve kalbine salik kardesim paylesimin icin. Allah yaptigin ve yapacagin butun dualari kendi katinda kabul buyursun arkadasim

islamı kişinin giyinimiyle bağdaştırmak yanlış olur. islam dar pantolon giy yüzünü gözünü boyalayın demez.o yüzden giyime göre islamiyet böylemi söylemleri abes olur

HaqperesT

HaqperesT

Üye
Peyki!:oke: düşünceni merak etmiştim teşekkürler...

rica ederim. kadınlar estetigi sever. islamın estetigi yasakladıgını zannedip kadınlara kaba elbiseler giydirmek haksızlıktır,günahtır.

ancak tahrik edici yada gunaha davet edici semboller taşıyan elbiseler de haramdır, obur insanlara haksızlıktır.

iki haramdan uzak durup dengeli bir tesettür yapmak lazım

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
gölgee_65

gölgee_65

Üye

Bilgiler için Allah razı olsun kardeşim.
Allah hakkı bilen ve tavsiye edenlerden eylesin ve bu şekilde olan kardeşlerimizi de ıslah eylesin inşaallah.

• Beğen
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
rica ederim. kadınlar estetigi sever. islamın estetigi yasakladıgını zannedip kadınlara kaba elbiseler giydirmek haksızlıktır,günahtır.

ancak tahrik edici yada gunaha davet edici semboller taşıyan elbiseler de haramdır, obur insanlara haksızlıktır.

iki haramdan uzak durup dengeli bir tesettür yapmak lazım
Aynen katılıyorum. (hemfikiriz)

johnny_bravo

johnny_bravo

Üye
[ENGİN];4705170' Alıntı:

islamı kişinin giyinimiyle bağdaştırmak yanlış olur. islam dar pantolon giy yüzünü gözünü boyalayın demez.o yüzden giyime göre islamiyet böylemi söylemleri abes olur

guzel kardesim, benim sozlerimden ne anladinda bana bu yorumu yaptin ?

M. tAHA

M. tAHA

Üye
Allah razı olsun. tesettürü ben araştırdıgımda söyle buyruluyor hatırladıgım kadarıyla. kadınlar dısarı cıkacagında 2 tesettür giyer bunlardan bırıncısı kendını namusunu saklayan ikincisi vucudunun hatlarını saklayıp karsı cınsı tahrik etmeyen. tesettür sadece elbıse degıldır. tesettür aynı zamanda göz içinde gecerlidir. haramdan sakınmak lazım...

• Beğen

Üst Alt