Perşembe Günü Lumia 620 alıyorum.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
    Konu Sahibi
Perşembe Günü Lumia 620 alıyorum.
Merhaba arkadaslar uzun arastırmalarım sonucunda perşembe günü L620yi sonunda alıyorum.Aslında 520 alacaktım fakat ön kamera ve flaş eksikliği yüzünden vazgeçtim.Bir kaç sorum olacak sevaplarsanız sevinirim.L620 ilk akıllı telefonum olacak.

1)İlk şarj nasıl olmalı?Batarya kalibrasyonu gibi birşey duydum.Onu nasıl yapıcam?
2)Telefon aktivasyonu nasıl olacak?
3)Başlangıç olarak neler yüklenmeli?
4)Altyazılı film izleyebilirmiyim?
5)Radyo varmı?
6)Sarjı ne kadar gidiyor?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Altyazılı film şu an için izleyemezsin.
Ancak ileride güncellemelerle ve VLCPlayer'ın gelişiyle altyazılı filmlerin izlenmesi mümkün olacak sanırım.

FM Radyo maalesef Lumia 620'de yok.
İnternet radyosu kullanabilirsin.

Aktivasyon diye bir şey yok.
Telefon açılırken microsoft (hotmail, outlook, live vb hangisini kullanıyorsan o) hesabına kurulum yapıyorsun.
Tarih ve saati ayarlıyorsun. Gerisini telefon kendi hallediyor.
Kişilere girip facebook ve msn adresindeki tüm kişileri rehbere alabilir, rehberden duvarlarına yazabilir, mesaj atabilirsin.

Hımm yüklemen gereken uygulamar :)
Tabii ki başlangıç olarak sistem güncellemelerini yükle :)
(Bunun için mağazadan "Lumia pusher" uygulamasını indirebilirsin)
Özellikle yüklemen gereken bir şey yok.
Yükleyeceğin oyun ve uygulamalar tamamen senin istek ve beğenilerine kalmış.
Ancak bağlantı kısayolları menüsü henüz mevcut olmadığı için bluetooth, wifi vb şeyler için kısayol sağlayan uygulamalardan birini indirmen muhtemelen gerekecek.
Ayrıca iletişim kanallarını çok kullanıyorsan bunların dışında Whatsapp, Viber, Skype üçlüsünü de elzem olarak görüp yükleyebilirsin.
Eğer kendi müzik çalarını beğenmezsen iMusic isimli uygulama iyidir, candır.

Haa unutmadan.
Lütfen telefonu WP'nin mevcut eksiklerine sabır göstereceksen al.
Sonra bilmiyordum, söylemediler, bekleyemem, şöyleymiş, böyleymiş, şu yok, bu yok deme :)

Eğer sabredebilirsen çoğu eksiklik önümüzdeki yılbaşına kadar giderilecek.

Şu konuyu okumayı ihmal etme.

http://www.maxicep.com/windows-phone-genel/windows-phone8-eksik-ve-istekler-anketi-777690.html

Şarj ve diğer konularda "Lumia Kulllanıcıları Kulübü" konusunda epey bilgi mevcut.
Bunun dışında açılmış pek çok konu da var.
Ayrıca üyelerimiz de yine bilgi vereceklerdir.

• Beğen
Tepkiler: Duran.Y
OozyStaw

OozyStaw

Üye
1-Bataryayı bitir sonra %100 e kadar şarj doldur öyle kullanacaksın
2-Windows e-posta alacaksın benim tavsiyem daha önceden akıllı telefon kullanmadım dedin telefonu açtığında kayıt ol geliyor oradan yaparsın
3-Kısayol programları batarya yüzde proğramı nokianın programlarını ve bazı Microsoft programı
4-eğer alt yazı not dosyası şeklinde ise açmıyor filmin üstüne yazılmışsa sorunsuz izlersin
5-Mix radio çevrim içi,çalışıyor yeni güncelleme ile radyo geleceği söylendi 620 dahil mi hatırlamıyorum ama vardı
6-ben ekstradan yeni aldım lumia620 onun şarzı 920yw göre dah tasarruflu yani 2gun rahat gıdıyor ama bataryayı nasıl kullanman gerekiyor bilmen lazım bu da forumdan konu olarak var.

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
2-Windows e-posta alacaksın benim tavsiyem daha önceden akıllı telefon kullanmadım dedin telefonu açtığında kayıt ol geliyor oradan yaparsın
3-Kısayol programları batarya yüzde proğramı nokianın programlarını ve bazı Microsoft programı
4-eğer alt yazı not dosyası şeklinde ise açmıyor filmin üstüne yazılmışsa sorunsuz izlersin
5-Mix radio çevrim içi,çalışıyor yeni güncelleme ile radyo geleceği söylendi 620 dahil mi hatırlamıyorum ama vardı
6-ben ekstradan yeni aldım lumia620 onun şarzı 920yw göre dah tasarruflu yani 2gun rahat gıdıyor ama bataryayı nasıl kullanman gerekiyor bilmen lazım bu da forumdan konu olarak var.

Arkadaşımız muhtemelen yanında altyazı dosyası olan filmleri kastetti.
O yüzden şu an altyazılı film izleyemez.

Bir de Lumia 620'ye fm radyo gelmeyeceği belirtildi. (İnternet radyosu kullanmaya devam edecek)
Bkz.
http://www.maxicep.com/windows-phon...ksikligi-degilmis-800611.html?highlight=radyo

Diğerlerine ise güncelleme ile verilecek. :oke:

OozyStaw

OozyStaw

Üye

Bir de Lumia 620'ye fm radyo gelmeyeceği belirtildi. (İnternet radyosu kullanmaya devam edecek)

Anlamıştır ya onu da beni de ezme :ehe:

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
flutewoddy

flutewoddy

Üye
Hayırlı olsun şimdiden.

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
    Konu Sahibi

batarya kalibrasyonu nasıl yapacagım?

- - - Eklendi - - -

Bkz.
http://www.maxicep.com/windows-phon...ksikligi-degilmis-800611.html?highlight=radyo

şöyle birşey duydum suan kullandıgım mail adresi yaklasık 10 senelik(hotmail).Bununla aktivite ettiğimde rehberde şaçma sapan isimler çıkıyormuş sorun olurmu?

OozyStaw

OozyStaw

Üye

- - - Eklendi - - -

şöyle birşey duydum suan kullandıgım mail adresi yaklasık 10 senelik(hotmail).Bununla aktivite ettiğimde rehberde şaçma sapan isimler çıkıyormuş sorun olurmu?

hotmailindeki kişiler onlar

bozokluht

bozokluht

Üye

- - - Eklendi - - -

Bence hiç uğraşma baştan bir Outlook hesabı al onu tanımla Hotmail ide yanına eklersin ben öyle yaptım tavsiye ederim :)

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
    Konu Sahibi
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

- - - Eklendi - - -

Yıllarca rehberde sadece sim kişilerini görmeye alıştığın içinde onların arasında birden bire fazladan onlarca kişiyi görünce bir tuhaf hissedeceksin. (Hotmail/MSN ve bağlı Facebook kişilerin de içeri aktarılacak ve simdekilerle birlikte görülecek)
Önceleri bunu yadırgayabilirsin ama sonra alışıyorsun.
Hatta rehberden herkese ulaşmak güzel oluyor.

Bir de unutmadan hem sim'de kayıtlı olup hem de msn ve facebook'unda bulunan kişiler; rehberde farklı kişiler gibi çıkarsa, ilişkilendirme yoluyla birleştirebilirsin (Zincir şeklinde bir simge var). Bu farklılık genellikle bir kişinin simde farklı, msnde farklı, facebookta farklı adla kayıtlı olmasından kaynaklanıyor. Zaten telefon o kadar akıllı ki, bazılarını farklılığına rağmen anlayıp birleştiriyor. Yapamadıklarını birleştirmek sana kalıyor. Böylece kişinin simdeki bilgisinin altında facebook ve msn bilgileri de eklenmiş oluyor.

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
    Konu Sahibi

Yıllarca rehberde sadece sim kişilerini görmeye alıştığın içinde onların arasında birden bire fazladan onlarca kişiyi görünce bir tuhaf hissedeceksin. (Hotmail/MSN ve bağlı Facebook kişilerin de içeri aktarılacak ve simdekilerle birlikte görülecek)
Önceleri bunu yadırgayabilirsin ama sonra alışıyorsun.
Hatta rehberden herkese ulaşmak güzel oluyor.

Bir de unutmadan hem sim'de kayıtlı olup hem de msn ve facebook'unda bulunan kişiler; rehberde farklı kişiler gibi çıkarsa, ilişkilendirme yoluyla birleştirebilirsin (Zincir şeklinde bir simge var). Bu farklılık genellikle bir kişinin simde farklı, msnde farklı, facebookta farklı adla kayıtlı olmasından kaynaklanıyor. Zaten telefon o kadar akıllı ki, bazılarını farklılığına rağmen anlayıp birleştiriyor. Yapamadıklarını birleştirmek sana kalıyor. Böylece kişinin simdeki bilgisinin altında facebook ve msn bilgileri de eklenmiş oluyor.

anladım o zaman suan kullandıgım maille aktifleştireyim :) ayrıca facebook kullanmıyorum

kelebekavcisi

Üye
Benden tavsiye "sakın alma" ! Bak daha öncede yazmıştım yine söylüyorum 620 pişmanlıktır. Gerçekten almaya değecek bir telefon değil. Resmen 3. sınıf muamele görüyor telefon. Yok anakartı iyiymiş, ekran kartı iyiymiş geçin bunları. Oyunlar 1 gb ram istiyor, 512 mb lik telefonda her şey en yükseği olsa ne olur ? Al bak sana örnek, http://www.maxicep.com/windows-phone-genel/n-o-v-a-3-cok-yakinda-geliyor-beyler-810080.html yeni çıkan bir oyun ve tabiki 1 GB ram istiyor.

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
    Konu Sahibi
Benden tavsiye "sakın alma" ! Bak daha öncede yazmıştım yine söylüyorum 620 pişmanlıktır. Gerçekten almaya değecek bir telefon değil. Resmen 3. sınıf muamele görüyor telefon. Yok anakartı iyiymiş, ekran kartı iyiymiş geçin bunları. Oyunlar 1 gb ram istiyor, 512 mb lik telefonda her şey en yükseği olsa ne olur ? Al bak sana örnek, http://www.maxicep.com/windows-phone-genel/n-o-v-a-3-cok-yakinda-geliyor-beyler-810080.html yeni çıkan bir oyun ve tabiki 1 GB ram istiyor.

dostum sen bu telefonu oyun ıcın aldıysan tabı husrana ugrarsın herkes ne dedı ısrarla oyun ıcın 1 gblı model alın dıye.Bakarsan androıdde b4le 1 gb ramın asagısı korutmuyor.

ayrıca L620 dayanamadım bugun alıyorum :)

skynet

Üye
O zaman şimdiden hayırlı olsun.. :)

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
    Konu Sahibi
ayrıoca birşey sracagım arama butnuna basınca google'ın çıkmasını istiyorum o nasıl olacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...