Performans bilgisayarlarından hangisi?

Sponsorlu Bağlantılar

hilerious

Üye
    Konu Sahibi
Samsung ve Asus. Dur sana bir asus pc önereyim. :)

----------Eklendi @ 23:44:14 ---------- Yazıldı @ 23:40:56 ----------

-Asus N55SF-S1278V
işlemci: İntel core i7-2670QM işlemci
Ram: 8Gb
Harddisk: 750 gb
Ekran kartı: Nv555 2gb ekran kartı. Hiç duymadım bir araştırmak lazım.
Fiyat: 2679 TL

süper, bi mesafe katettik, zaten bu başlıktaki amacım ihtiyaçlarıma karşın markaları belirlemek. Sanırım asus, dell ve samsung ile çıkacağız yola:)

----------Eklendi @ 23:55:09 ---------- Yazıldı @ 23:53:51 ----------

Tehlike ";4345786][COLOR=DarkRed][SIZE=3] çok pahalı o fiyata monster laptop alırsın oyun canavarı[/SIZE][/COLOR][/QUOTE] yok arkadaşım monster felan hiç uğraşılacak gibi değil' Alıntı:
----------Eklendi @ 23:57:10 ---------- Yazıldı @ 23:55:09 ----------

[/COLOR]
Bulacam kararlıyım! :D

kıymetli arkadaşlar bu başlıktaki amacım çok genl, modelleri felan sonra konuşabiliriz. önce 3 adet marka çıkarmak istiyorum, marklar hakındaki fikirlerinizi almam yeterli. Ki çok güzel fikirler geliyor bravo

futbol123

futbol123

Üye
süper, bi mesafe katettik, zaten bu başlıktaki amacım ihtiyaçlarıma karşın markaları belirlemek. Sanırım asus, dell ve samsung ile çıkacağız yola:)

----------Eklendi @ 23:55:09 ---------- Yazıldı @ 23:53:51 ----------

yok arkadaşım monster felan hiç uğraşılacak gibi değil, teknik servis felan rezalet bizat gördüm biliyorum.

Biz samsung, asus ve dellden vazgeçmeyelim. listeden toshibaı çıkardım çünkü tasarımları tam bir felaket
:hmmm:hmmm teknik servisleri çok mu kötü?
samsung un şuana kadar güçlü bir ekran kartlı laptobunu görmedim.Dell içinde geçerli aynı durum hep gt525m kullanıyorlar işe yaramayan bir kart benim laptopta bile gt540m var.Msı da önerebilirim yurtdışından alma ihtimaliniz varsa Alienware

NeoV

Üye
Masa üstü oyun canavarı düşünürsün işte o zaman casper derim. Ama laptop çok zor bulmak..

futbol123

futbol123

Üye
Masa üstü oyun canavarı düşünürsün işte o zaman casper derim. Ama laptop çok zor bulmak..
en iyisi toplama pc yapmaktır hazır pc alınmaz heleki casper i7 işlemcili makinelere 64bit ekran kartı koyarlar:ehe

NeoV

Üye
Tehlike ";4345896][COLOR="DarkRed' Alıntı:

en iyisi toplama pc yapmaktır hazır pc alınmaz heleki casper i7 işlemcili makinelere 64bit ekran kartı koyarlar:ehe
[/COLOR]

Yok ya sanmam. 12 gb ram 4 gb ekran kartı koymuşlar o hataya düşmezler. :D

hilerious

Üye
    Konu Sahibi
[QUOTE=" Tehlike ";4345859]
:hmmm:hmmm teknik servisleri çok mu kötü?
samsung un şuana kadar güçlü bir ekran kartlı laptobunu görmedim.Dell içinde geçerli aynı durum hep gt525m kullanıyorlar işe yaramayan bir kart benim laptopta bile gt540m var.Msı da önerebilirim yurtdışından alma ihtimaliniz varsa Alienware
[/QUOTE]

İki tane oyun delisi arkadaşımdan bildiklerimi söylüyorum, bi ara baya muhabbeti olmuştu hatta bu markayla ilgili;)
Zaten oyun bilgisayarı almıyoruz, performanstan kastımız hem fiziksel tasarımı hem konfigürasyonu, sadece ekran kartına yatırım yapmıyoruz anlayacağın

futbol123

futbol123

Üye
Yok ya sanmam. 12 gb ram 4 gb ekran kartı koymuşlar o hataya düşmezler. :D
i5 işlemcili pc ye 64bit ekran kartı koymuşlar bak

hilerious

Üye
    Konu Sahibi
dediğim gibi performanstan anlayacağınız sadec oyun değil;)

----------Eklendi @ 00:15:54 ---------- Yazıldı @ 00:15:19 ----------

Tehlike ";4346014][COLOR=DarkRed][SIZE=3] i5 işlemcili pc ye 64bit ekran kartı koymuşlar bak [URL="http://www.hepsiburada.com/Liste/casper-nirvana-cdhbi2400d-core-i5-2400-310ghz-8gb-500gb-2gb-vga-masaustu-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd57025&categoryId=34&SKU=BD57025-MYOK' Alıntı:
Casper Nirvana CD.HBI2400D Core i5 2400 3.10GHz 8GB 500GB (2GB VGA) Masaüstü Bilgisayar - Bilgisayar - Hepsiburada.com[/URL][/SIZE][/COLOR]
Bak bu önemli bi ayrıtnı, bilgisizliğimi bağışla, bu ne manaya geliyor peki?

futbol123

futbol123

Üye
İki tane oyun delisi arkadaşımdan bildiklerimi söylüyorum, bi ara baya muhabbeti olmuştu hatta bu markayla ilgili;)
Zaten oyun bilgisayarı almıyoruz, performanstan kastımız hem fiziksel tasarımı hem konfigürasyonu, sadece ekran kartına yatırım yapmıyoruz anlayacağın
En önemlisi ekran kartıdır.Tasarımı ve konfigürasyonu laptobun performansını etkilemez örnek verirsek isterse dünyanın en iyi tasarımlı laptobu olsun ekran kartı gt525m olsun bu kartın verdiği performans bellidir.Başka bir laptobun tasarımı kötü ama ekran kartı gt540m öbür laptoptan daha iyi performans verecektir.Oyun oynamak istiyorsanız ekran kartı + işlemciye bakmanız lazım laptopların hepsi aynı malzemeden yapılıyor zaten.Tasarım ve konfigürasyonu performansı etkilemez oyun delisi arkadaşlar yanlış bilgi vermiş :)

----------Eklendi @ 00:24:04 ---------- Yazıldı @ 00:22:02 ----------

dediğim gibi performanstan anlayacağınız sadec oyun değil;)

----------Eklendi @ 00:15:54 ---------- Yazıldı @ 00:15:19 ----------

Bak bu önemli bi ayrıtnı, bilgisizliğimi bağışla, bu ne manaya geliyor peki?
size demedim abi arkadaşa dedim casper 8gb ram koyar i5 işlemci koyar ama ekran kartını 64bit kurar bu nasıl bir mantıksızlıktır anlamış değilim 8gb ram ve i5 işlemci ne işe yaradı :ehe

hilerious

Üye
    Konu Sahibi
[QUOTE=" Tehlike ";4346072]
En önemlisi ekran kartıdır.Tasarımı ve konfigürasyonu laptobun performansını etkilemez örnek verirsek isterse dünyanın en iyi tasarımlı laptobu olsun ekran kartı gt525m olsun bu kartın verdiği performans bellidir.Başka bir laptobun tasarımı kötü ama ekran kartı gt540m öbür laptoptan daha iyi performans verecektir.Oyun oynamak istiyorsanız ekran kartı + işlemciye bakmanız lazım laptopların hepsi aynı malzemeden yapılıyor zaten.Tasarım ve konfigürasyonu performansı etkilemez oyun delisi arkadaşlar yanlış bilgi vermiş :)

----------Eklendi @ 00:24:04 ---------- Yazıldı @ 00:22:02 ----------

size demedim abi arkadaşa dedim casper 8gb ram koyar i5 işlemci koyar ama ekran kartını 64bit kurar bu nasıl bir mantıksızlıktır anlamış değilim 8gb ram ve i5 işlemci ne işe yaradı :ehe
[/QUOTE]

yok dostum zaten bana dedin diye değil, merak ettim araya girdim:) bak o önemli bi detaymış.

Ayrıca konudada anlaşılacağı gibi tasarımı performans artırsın diye ihtiyaçlar arasında sunmadım, tamemen estetik açıdan bakıyoruz olaya. nitekim performansı iyi olsun aynı zamanda tasarımı da çok güçlü olsun derdindeyiz;)

futbol123

futbol123

Üye
yok dostum zaten bana dedin diye değil, merak ettim araya girdim:) bak o önemli bi detaymış.

Ayrıca konudada anlaşılacağı gibi tasarımı performans artırsın diye ihtiyaçlar arasında sunmadım, tamemen estetik açıdan bakıyoruz olaya. nitekim performansı iyi olsun aynı zamanda tasarımı da çok güçlü olsun derdindeyiz;)
ekran kartı güçlü olduktan sonra tasarımın bir önemi kalmıyor :ehe

legend5858

legend5858

Üye
[/QUOTE]İşte aradığım yorum buydu, detaylar çok önemli çok çok teşekkür ederim. Şİmdi bakıyorum 1gb lik ekran kartı 2 gb den pahalı, sebebini bilemediğim için telaşa düşüyorum. Mesela asusun bir modelinde hd 6370m ekran kartı var ama mesela ben araştırıken bit olayına hiç bakmamıştım. Şİmdi demekki buna da dikkat edeceğiz[/QUOTE]
Rica ederim bilgiler paylaştıkça çoğalır güzelleşir.Bazı bilgiler vereyim ben packard bell kullanıyorum o zaman bu bilgiler nerde :) Isınma sorunu var ama sadece ısnıyor pc yi kaptma gibi bir sorun yok.Şarjı çabuk bitiyor.Toshiba malzemesi kaliteli.Asus herşey güzel.Mesela bazı cihazlarında alimünyum kasa kullanıyor hiç mi ısınmaz cihaz :)

hilerious

Üye
    Konu Sahibi
İşte aradığım yorum buydu, detaylar çok önemli çok çok teşekkür ederim. Şİmdi bakıyorum 1gb lik ekran kartı 2 gb den pahalı, sebebini bilemediğim için telaşa düşüyorum. Mesela asusun bir modelinde hd 6370m ekran kartı var ama mesela ben araştırıken bit olayına hiç bakmamıştım. Şİmdi demekki buna da dikkat edeceğiz[/QUOTE]
Rica ederim bilgiler paylaştıkça çoğalır güzelleşir.Bazı bilgiler vereyim ben packard bell kullanıyorum o zaman bu bilgiler nerde :) Isınma sorunu var ama sadece ısnıyor pc yi kaptma gibi bir sorun yok.Şarjı çabuk bitiyor.Toshiba malzemesi kaliteli.Asus herşey güzel.Mesela bazı cihazlarında alimünyum kasa kullanıyor hiç mi ısınmaz cihaz :)[/QUOTE]

mesela şuan da arkadaşımın samsung pc sinden yazıyorum, ısınma sıfır, arkadaşım bi izolasyon sisteminin olduğundan bahsediyoru. asus dakide o sanırım.

----------Eklendi @ 15:07:27 ---------- Yazıldı @ 15:06:38 ----------

[QUOTE=" Tehlike ";4346181]
ekran kartı güçlü olduktan sonra tasarımın bir önemi kalmıyor :ehe
[/QUOTE]

Hayır önemi kalıyor. biz görsel sanatlarla ilgili işler yapıyoruz, ofisimizde felan misafirler ağırlıyoruz, hantal, kaba malzemeden yapılmış ve bütünü bozan bi cihazı masamızın üstüne koymak istemeyiz

NeoV

Üye
Tehlike 12 gb ram 4 gb pcde 64 bit koymamışlardır diye söyledim. Yani diğer pclerini kastetmedim. :)

hilerious

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar konu çok dağılmadan toparlayalım. Dediğim ve sorduğum gibi sizin markalarla ilgili fikrinizi merak ediyordum. Sağolsun herkes baya bir fikir verdi. Şİmdi ben bunlardan yola çıkarak bir kaç tane model belirleyeceğim. ve onları da farklı özelliklere göre size sunacağım yeni bir konu açarak. Şİmdiden yorumlarınızı beklediğimi belirtryim. Saygılar

hilerious

Üye
    Konu Sahibi
Bu arada süpriz bir modele çok yaklaştım arkadaşlar. Sanırım alıyorum cihazı. Herkesi haberdar edeceğim incelemelerimle.Saygılar

hilerious

Üye
    Konu Sahibi
[QUOTE=" Tehlike ";4380929]
hangi modeli alıyorsunuz?
[/QUOTE]Haftasonu son bir değerlendirmem var, cumartesi nasipse gidip alacağız

hilerious

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar cihazı aldım. Bahsettiğim gibi hem şık, hem güçlü bir cihaz. Fazlasıyla memnunun, mini bir inceleme bile hazırladım benim de foruma bir katkım olsun.

Samsung-Chronos'da karar kıldım. Herkese tüm fikirleri ve destekleri için çok teşekkür ederim.

Üst Alt