papakudioflu
Emekli Yönetici
Nokia yıllarca piyasayı tek elinde tutmuş bir bence parası az bile kalmış
Nokia zaten kolay kolay batmaz ama çok zamanı yok eğer wp pazarda tutunamaz ve satış hedeflerinin altında kalırsa risk başlar
nokia pazarin %78 ine hakim donemler yaşadi. Fakat o donemler akilli telefon donemleri degildi. Yani bugun 10milyon akilli telefondan kazandigin parayi o zamanlar 50 milyon telefon satarak kazanabilirdi ki nokia son dort yikdir para kazanmiyor. Nokianin 10dan fazla fabrikada 60bin calişani vardi. Gecen donemde 10bin işci cikardi. Kisa donemde de uc fabrikasi kapatildi. Wpnin tutmasi diye bir sıkıntı yok. Zaten tuttu cunku. Wp7nin kisitli dil secenegi ve satiş lokasyonlarina ragmen nokia ilk uc ceyrekte 10milyon civarinda lumia satti. Belki bu yil son ceyrek haric nokia icin cok parlak gecmedi ama onumuzdeki yil bu yildan cok farkli olucagi kesin.
Ben katılırım ve olurKatılmakla olsa keşke tablo ortada rakamlar çok açık
Ben katılırım ve olur
Aslında s^3 ü de açık kaynaklı yapsaydı bu kadar kötü durumda olmazdı... En azından androide özgürlük diyen kişilere karşı bi koz olurdu
Sizin fikirlerinize de saygi duyuyorum. Ama su bir gercek wp'nin %3.8 pazar payi var ve bunu %3.5 u nokia'ya ait. Satisa cikarilan ulke sayisi 9. Amerika gibi bir ulkede ios ve android cilginligi yasanirken yepyeni bir deneyim olmasina ragmen 1.1milyon satti. Ben hala ayni fikirdeyim wp tutmustur ve onumuzdeki yillarda iki rakibiyle pazar paylari konusunda dengelenir. Onumuzdeki yillar derken yanlis anlasilmasin iki en cok uc yil icinde. Reuters'in 30 kisilik ekonomi analistine yaptirdigi bir arastirma var bulabilirsem paylasirim. Raporda nokianin 2012 4. Ceyreginde 10.5 milyon lumia satacagi ongoruluyor. Tabi bu rakamlar nokiayi kurtarmaz ama 2012 yili genelini dusununce 20milyondan fazla lumia toplamda 26milyon akilli telefon satisi demek. Nokia gecen yil 11milyon akilli telefon satmisti. Yani sonuc olarak nokia dogru yolda ve yukari trendli bir pazar payi olusturmus durumda. Wp8 cihazlar ciksin satis ve siparis rakamlari gelsin o zaman bazi seyler daha net ortaya cikicak.
Işte öyle olmuyor gerçekler var ama sen katıl zaten böyle durumlarda bende katılıyorum ama gülmekten
Bende sizin görüşlerinize saygılıyım zaten konu başında nokia batmaz dedim verdiğin oranlar rakamlar doğru ve pek iç açıcı değil.Tabi zamanla artış gösterecek diye bakıyoruz olaya.Ama pazarda söz sahibi olabilmesi için çok savaşması lazım ve buna dayanacak gücü var.
Aslında aynı şeyleri diyoruz sadece siz yapacak diyorsunuz ben yapması gerek diyorum.Dediğin gibi android ve ios çılgınlığı var insanlari o yöne kaydırmak biraz zor.Bu arada window amerikan patentli diğerleri gibi az bile satmış sonuçta microsoft var olayın içinde
Bu çok güzel ama somut veri de zamanla güzel abicim.Işte varsayim geliyor bana bunlar somut veri olması lazım ben garanticiyim,mesela olsun çok başarili olsun yaygın kullanılsın gider direkt alırım çünkü benim ne android ne ios ne maego ne wp fanatikligim var benim için önemli olan beni ihtiyaçlarıma verdiği cevap
Ben olmaz demiyorum garantisi yok onun olsun ondan sonra nokia babamızın şirketi değil hazır olmuşları var çünkü nokia çalışsın biraz çok yattı
Aşk budur der
bence bir lumia920'yi test et senin wp ve nokia konusundaki fikirlerini degiştiricektir.
bence bir lumia920'yi test et senin wp ve nokia konusundaki fikirlerini degiştiricektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?