Peçe yasağı 27 temmuz'da başlayacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Peçe yasağı 27 temmuz'da başlayacak
BRÜKSEL - Belçika, Avrupa'da Fransa'nın ardından peçeyi yasaklayan ikinci ülke oldu. Belçika basını, nisan ayındaki parlamento onayının ardından resmi gazetede yayımlanan yasağın 27 Temmuz'da yürürlüğe gireceğini duyurdu.
Yasayla kamuya açık alanlarda yüzü kısmen ya da tamamen kapatarak tanınmayı imkansız hale getiren kıyafetler giyenlere 137,5 avro para ve 7 güne kadar hapis cezası getiriliyor.
Belçika'da çoğunluğu Kuzey Afrika kökenli 270 kadının peçe taktığı sanılıyor.
Fransa, 11 Nisan'da Avrupa'da peçeyi yasaklayan ilk ülke olmuştu. Fransa ve Belçika örneklerini, benzer bir yasa tasarısını tartışan Hollanda'nın izlemesi bekleniyor.
Avrupa Konseyi, yasağın Müslüman kadınların özgür iradeleriyle yüzünü kapatma haklarını gözardı ettiği ve genel bir yasak uygulamasının bu şekilde giyinen kadınları eve kapanmaya zorlayacağı uyarısında bulunmuştu.

AA

• Beğen
Tepkiler: ebuş...

ebuş...

ebuş...

Üye
ağız bölgesi öhöm öhömm cinsel bölgeye benzetildiği için peçe takarlarmış öyle duymuştum ( ayy utandım haa :utandım: )

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
ağız bölgesi öhöm öhömm cinsel bölgeye benzetildiği için peçe takarlarmış öyle duymuştum ( ayy utandım haa :utandım: )

Normaldir yani, ayak parmağından tahrik olan adam ağız bölgesini nelere benzetmez. :ah

minoo

minoo

Üye
Çok iyi olmuş. Keşke bizde de olsa öyle bir şey.

• Beğen
Tepkiler: greenmile ve PureFood
PureFood

PureFood

Üye
Yerinde karar. Öyle insanları görünce bi tuhaf oluyorum yakında gözlerini de kapatacaklar diye korkuyorum :D İyi olmuş.

----------Eklendi @ 12:15:05 ---------- Yazıldı @ 12:14:46 ----------

Çok iyi olmuş. Keşke bizde de olsa öyle bir şey.

Tebrik ederim.

• Beğen
Tepkiler: minoo
minoo

minoo

Üye
Mantıklı olan bu çünkü. Ama sanmıyorum bizde de olacağını. Tam tersi, şeriat yeniden gelmesin de..

• Beğen
Tepkiler: PureFood, Tuba.Erva ve atmaca508
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
dıgerlerıne göre daha cok dıkkat cekıyolar aslında farkında deıller
saygı duymak lazım ne dym iyi olmus

• Beğen
Tepkiler: minoo
atmaca508

atmaca508

Üye
aşırıya kaçmamak lazım

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 166392
Silinen Üye 166392

Silinen Üye 166392

Kapalı Hesap
21. yüzyıldayız hala insanların kıyafetleri ile uğraşılıyor ne diyeyim
ne giyerse giysinler beğenmiyorsan muhattap olmazsın olur biter

• Beğen
Tepkiler: ebuş..., ErturkSahin, _SiyabeNd_ ve 1 kişi daha
greenmile

greenmile

Üye
kapanırsın da herşeyin bi adabı var kardeşim ya iyi olmuş ama bizde olmaz bu olay

----------Eklendi @ 19:18:41 ---------- Yazıldı @ 19:17:47 ----------

.... ağızlılarda var olabilir:ehe

_SiyabeNd_

_SiyabeNd_

Üye
Kim ne giyerse giysin ilgilendirmez herkez giyiminde özgürdür sonuçta herkez kendi hayatını yaşıyor isteyen kapanır peçe takar isteyen açık seçik giyinir ama zorlada güzellik olmaz.

• Beğen
Tepkiler: ebuş..., Silinen Üye 166392 ve Tuba.Erva
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt