Pc ye format attım yine donuyor

Sponsorlu Bağlantılar

coybarli

Üye
    Konu Sahibi
Pc ye format attım yine donuyor
ARkadaşlar ben pc ye format attım fakat yne donuyor çok yavaş çalışıyor pc nin özellıkleri
ıntel çift çekırdek işlemci 512ram vıa ekran kartı

EfeTÜRK

EfeTÜRK

Üye
pc nin özelliklerini detaylı yazsaydın daha çok yardım edebilirdim. çift çekirdekli işlemciler tabiki iyidir ancak ram 1gb nin altında ise pc donmaya devam edecektir. ayrıyetten toplama bir pc ise donanımsal bir probleminde olabilir. detaylı yardım için pc nin özelliklerini tam yaz ona göre problemine çözüm bulalalım.

metin1976

Üye
pc ye format attim ama yinede hafizasi dolu gozukuyor yani kapasitesi 140 go 40 go bos gozukuyor normalmi acaba normal degilse nasil yapmam gerekki fabrika ayarlarina donmem icin yanitlariniz icin simdiden tesekurler

NO_END_OF

NO_END_OF

Üye
pc ye format attim ama yinede hafizasi dolu gozukuyor yani kapasitesi 140 go 40 go bos gozukuyor normalmi acaba normal degilse nasil yapmam gerekki fabrika ayarlarina donmem icin yanitlariniz icin simdiden tesekurler

1. WİNDOWS'u Silmeden tekrar üzrine kuruyo ola bilirsin.
2. MBR Lere Virüs Yemiş ola bilirsin buda formatla çözülecek bi sorun degıl
3. EGer fabrıka ayarlarına dönmek istiyorsan MAXTORUn Hdd fabrıka ayarlana çevirme yanı sıfırlama programı var bunu kulanarak hallede bılırsın

acd87

Üye
:aglabilgisyarım aldıgım günde beri çöküyor barçalarıda iyi remi 1gb ekran karıtı 512 lik bana bi yardımcı olursanız iyi olrya durmadan çöküyor haftadan haftaya çöküyor

Bora

Bora

Üye
Bendede aynı sorun vardı. Ram bozukmuş meğer ram'i servise yolladım garantiden yaptılar düzeldi.

! AhmeT !

! AhmeT !

Üye
Donup kalıyormu yani donduktan sonra yeniden başlatmak zorundamı kalıyorsun ?

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Xp mi yüklü vista mı onuda yazsaydın.....

mmeettıınn

Üye
cift cekirdek diyorsun hizini solemion
gene 512 ram diyon hızını solemion zaten cift cekirdek bi bilgisiyarda 1 gb ram olsa daha iyi performans saglar

djserkan37

djserkan37

Üye
Format Attıktan Sonra İnternetten Birşey İndirmişsen Virüs Bulaşmış Olabilir.Kaspersky Virüs Programını İndir Sorun Çözülmesse Tekrar Format At Bence.

maxi159

Üye
arkadaşlar 2 gb ram var 1 gb ekran kardı çift çekirdekli 2.81 ghz bilgisayarım var ama formattan sonra çok kasmaya başladı aslında masaüstünde kasma yok çok hızlı program yüklerkende çok hızlı ama oynlarda kasma yapıyor neden acaba

Necmati

Necmati

Üye
ekran kartı oyun oynarken ram yardımını kulanamıyor herhalde gamebooster diye bi program var onu bi dene oda olmassa bilgisayrcıya danış :D

maxi159

Üye
Onu denedim ama fayda yok formattan önce pes 2010'u rahat rhat oynuyordum şimdi pes 6 kasarak oynuyom

M.H.Orhan

M.H.Orhan

Üye
djserkan37 haklı, Tüm disklere format atmıyorsan almış olduğun virüsten kurtulamıyor olabilirsin, ama bu durum format sonrasında birsürü hata uyarısını getirir.
Öncelikle "Wise Disk Cleaner" ve "Wise Registry Cleaner" gibi programlarla sistem temizliği yapmayı dene, performans artırıcı önlemler olarak SafeXp adlı küçük programla genel ayarları yap.
Xp manager kullanarak da admin yetkisi gerektiren diğer ayarları tamamla

Halen yavaş ise, ve takılmalar, kasılmalar oluyorsa kasanın kapağını aç,
işlemcini soğutan fanın üflediği havayı kesecek kadar toz birikmiş mi kontrol et, eğer öyleyse yapacağın diğer tüm ayarlara gerek kalmadan sistemindeki hız ve kasılma problemi çözülecektir.

İşlemci ısısı soğuyana kadar sistemin düşmanıdır, toza karşı önlem alamazsın ama periyodik bakımı ihmal etmemek gerekiyor.

Tüm bu sözüne ettiğim işlemleri de geçmişsen ram kontrolü yap
Sistemin açılışında ram miktarını gör ve eğer Xp nin gösterdiği değerlerden uzaksa ram sorunu da olabilir.

electro77

electro77

Üye
arkadaşlar 2 gb ram var 1 gb ekran kardı çift çekirdekli 2.81 ghz bilgisayarım var ama formattan sonra çok kasmaya başladı aslında masaüstünde kasma yok çok hızlı program yüklerkende çok hızlı ama oyunlarda kasma yapıyor neden acaba

Eski işletim sisteminde ekran kartı sürücün hangisiyse onu yükle. Yani ekran kartıyla gelen cddeki sürücü mü yoksa internetten indirdiğin sürücü mü? Bazen yeni sürücüler ekran kartına daha çok performans kaybı veriyor en iyisi sırasıyla ikisinide dene.

maxi159

Üye
ekran kartının sürücüsü cd ile yükledim ekran kartı ile birlikteydi o cd onu yükledim

maxi159

Üye
TOzdan dolayımış gailba şimdi temizledim pes 2010 yüklüyom vakalım oynatacakmı merakla bekliyom

_enqin_

_enqin_

Üye
donanım uymazlıgı vardır bence

nexus.draco

nexus.draco

Üye
Anakart Markanı Söyleyebilirsen Daha Çok Yardım Edebilirim.Bendede Öle Bi Durum Vardı CPUID Max Value Limit Diye Bir Ayar Var Eğer Enabled İse Bilgisayar Acayip Kasıyor Ve Birsüre Sonra Takılıp Hiçbir İşlem Almıyor.

Freedom Fighter

Freedom Fighter

Üye
ekran kartı al format at win7 ye sonrada microsoft security essentials yükle daha donmazda bozulmazda emin ol.

Üst Alt