PC- kullanıcı hesap değiştirdim... eskiyi geri alma imkanım varmı? Lütfen yardım...

Sponsorlu Bağlantılar

ihlass

ihlass

Üye
    Konu Sahibi
PC- kullanıcı hesap değiştirdim... eskiyi geri alma imkanım varmı? Lütfen yardım...
Merhaba ustadlar.

Ben şimdi baştan anlatim: geçenlerde bilgisayarıma kimse giremesin diye parolalı yapmıştım daha sonra o parolayı iptal etmek istedim ve bitürlü yapamadım,sonra dün denetim masasına girdim ve kullanıcı hesapları başlığını açdım ayny parolayı yaptığım yeri, ama orada parola iptal diye bişi görmediğim için baya uğraştım, sonra yeni kullanıcı hesap açtım ve öyle kalmıştı. Bu gün bilgisayarı açtığımda parola falan istemedi ve benim yeni kullanıcı hesap açtığım ismiyle açıldı:allalla: değişik ben anlamadım herşey değişmiş yeni hesap açıldığında böyle oluyo herhalde,önce hiç böyle şey denememiştim sonra ben eskiye geçirilirmi diye kullanıcı hesabını açtım baksam orada tek benim yeni ismimi verdiğim hesap var bide GUEST hesabı diye bişi var o zaten eskiden'de vardı. Yani eski hesap administrator olarak belirliydi.
Hem masa üstü falan herşey bambaşka.. şaşırdım simgeler falan çoğu yok.
Şimdi lütfen bilgisi olanın yardımına ihtiyacım var yani ben eski administrator hesabını nasıl geri alırım daha doğrusu geri alabilme imkanım varmı?
Bide bana şu parola koyduktan sonra nasıl onu iptal edeceğim hakında bilgi verirseniz sevinirim.
Saygılar.​

Utku

Utku

Üye
guest hesabı açıp ona mı girdin anlamadım parola için başlata tıkla kullanıcı resmine tıkla orada parola kaldır var parolanı yaz ve iptal olsun

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Kendi kullanıcı hesabını silmişsin.Guest yani misafir hesabını etkinleştirdiğin zaman ya da Administrator hesabını açtığında Windows'un ilk format ekranıyla açılış yaparsın.

Bilgisayarım'a sağ tıkla ve Yönet'e tıkla , orada Yerel kullanıcılar ve hesaplar veya buna benzer bir başlık altında kullanıcı hesapları vardır.Buna tıkla orada eski kullanıcı adının olup olmadığına bak.

Eğer yoksa işletim sistemini kurduğun diske gir , Kullanıcılar veya Users klasörü adı altında eski kullanıcının veri kayıtlarının olup olmadığına bakabilirsin.

ihlass

ihlass

Üye
    Konu Sahibi
Kendi kullanıcı hesabını silmişsin.Guest yani misafir hesabını etkinleştirdiğin zaman ya da Administrator hesabını açtığında Windows'un ilk format ekranıyla açılış yaparsın.

Bilgisayarım'a sağ tıkla ve Yönet'e tıkla , orada Yerel kullanıcılar ve hesaplar veya buna benzer bir başlık altında kullanıcı hesapları vardır.Buna tıkla orada eski kullanıcı adının olup olmadığına bak.

Eğer yoksa işletim sistemini kurduğun diske gir , Kullanıcılar veya Users klasörü adı altında eski kullanıcının veri kayıtlarının olup olmadığına bakabilirsin.

ilk önce teşekkür ederim bilgi için:

ben Bilgisayarım'a ve yönet'e aynı dediğin gibi girdim ve orda benim eski yani administrator hesabı varmış. ona nasıl değiştireceğimi bilemediğim için onun üstüne sağ tıkladım ve özelliklere girdim ordan da tamam tuşa basdım sonra bilgisayarı kapatıp yeniden başlatdım, yani sonrasını ben yardım'dan kullanıcı hesap değiştirme konusuna baktım orada işte aynı yere girip istediğin değişikliği yaptıktan sonra tamam' bas diyordu ama yeniden başla gibi bişi yoktu tabi, ve sonunda: bilgisayar açılmıyor şimdi... yalnış bişey yaptım galiba bu işte yine üstüne sorun.:ah
Şimdi ekran açılıyo orada siyah ekran yazılar var önemli olan satırlar diye düşündüğüm:

Channel 0. Master Disk HDD S.M.A.R.T capability..... Disabled

Devices Listenig...

ve böyle birkaç satır var en aşağıda'da

.. boot failure, insert system disk and press enter yazıyo:allalla:

artık herhalde format istiyo değilmi? ne dersiniz

orjinal XP yazılımı indirebileceğim bi yer varmı onu cd yapyp kurmaya çalışsam... yoksa bilgisayarcıya'mı götürmem lazım?:hmmm

--------------- Ekleme ---------------

guest hesabı açıp ona mı girdin anlamadım parola için başlata tıkla kullanıcı resmine tıkla orada parola kaldır var parolanı yaz ve iptal olsun

Hayır guest'e girmedim sadece yeni hesap oluştur diye bir isim yazdım ve öyle açmıştım sonra ertesi gün bilgisyarımı açtığımda her şey değişik'di. Nedved arkadaşın dediği gibi format sonrası açılan ekranla açıldı. geriside yukarıda yazdığım gibi.:vur

ihlass

ihlass

Üye
    Konu Sahibi
teşekkür ederim çözüldü. bilgiler işime yaradı.

firstknigth

Üye
ARKADAŞLAR BENİM ŞÖYLE BİR PROBLEMİM VAR ;

BİLGİSAYAR YÖNETİMİNDEN YEREL KULLANICILAR VE GRUPLARA GİRİYORUM. ADMINISTRATOR HESABINA SAĞ TIKLAYIP ÖZELLİKLERDEN ÜYELİĞE TIKLADIĞIMDA "administrator kullanıcısının özellikleri okunmaya çalışlırken şu oluştu. server hizmeti başlamadı." UYARISI VERİYOR.
SINIRLI HESAPTA DA AYNI UYARIYI VERİYOR.
AYRICA "IUSR" ve "IWAM" DİYE İKİ HESAP VAR BUNLARI SİLİYORUM PCYİ KAPATIP AÇTIĞIMDA TEKRAR GERİ GELİYORLAR.
SADECE HESABI KAPATMAYA İZİN VAR.KAPATIYORUM.
"IUSR" DE "Internet Konuk Hesabı" "Internet Information Services'a anonim erişim için yerleşik hesap"
"IWAM" DA " İşlem uygulamaları dışında Internet Information Services'a anonim erişim için kullanılan yerleşik hesap" DİYE AÇIKLAMA VAR.
YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

Üst Alt