Paşa Böreği

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Paşa Böreği
Paşa Böreği Tarifi - Paşa Böreği Yapılışı - Paşa Böreği Nasıl Yapılır - Aydın Usulü Paşa Böreği

Malzemeler:

Hamuru için:
2 adet yumurta
1 adet soğan
2 fincan su
1 çay kaşığı tuz
Harcı için:
½ kg kıyma
½ demet maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Alabildiği kadar un
Karabiber
Kemikli et suyu için:
Kemik
Soğan
Havuç ve defne yaprağı

Üzeri için:
1 çay bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Maydanoz

Yapılışı:
2 fincan suyun içine 2 adet yumurta kırılır, 1 çay kaşığı tuz ve alabildiği kadar unla yoğrulur. Hamur, beklemeye alınır. Harcı için, 1 soğan incecik doğranır, 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur. Yarım kilo kıyma, soğanların üzerine eklenerek kavrulur, tuz ve karabiberi ilave edilir. Ocaktan almadan önce ince doğranmış yarım demet maydanozu da eklenir. Hamur, bezelere ayrılıp kızartılacağı tavanın boyutuna uygun olacak şekilde açılır. Yufkalar, bol sıvıyağda kızartılır. Kemik, soğan, havuç ve defne yaprağıyla hazırlanan et suyuna batırılarak yumuşatılır. Bir fırın tepsisine dizilen yufkaların aralarına iç harcı serpilir, üstüne de et suyundan gezdirilir. 10 dakika fırınlanır. Üzerine suyla kıvamı inceltilen süzme yoğurt ve 1 yemek kaşığı tereyağında eritilen 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber gezdirilir, maydanozla süslenir.
 
hikmet366

hikmet366

Üye
Paşa Göreği Immm IM :tşk:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
2
Görüntüleme
532
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
382
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
431
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
336
Gulu Gulu


Üst Alt