Panik Atak, Fobi, Travmatik Stress Bozukluğunu Nasıl Yenersiniz?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Panik Atak, Fobi, Travmatik Stress Bozukluğunu Nasıl Yenersiniz?
Panik atak, fobi, travmatik stress bozukluğu şeklinde ortaya çıkan anksiyeteden erkekler kadar kadınlar da muzdarip. Fakat anksiyete hayatınızı egemenliği altına almak zorunda değil. Profesyonel yardım gerektirmekle birlikte aşağıdaki önerileri uymanız anksiyeteyi yenmenize yardım edebilir.
<div align="center"></div>
Egzersiz, sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmezdir, huzur ve iyi beslenme de anksiyete ataklarının etkilerini azaltmak açısından büyük öneme sahiptir. 15 haftadan fazla süren ritmik egzersiz ve yoga programları anksiyeteyi azaltmak için yardım edebilir. Normal düzeydeki endişelerinizin ciddi boyutlar kazanmadan önüne geçebilmek için şunları uygulayın:

*Sizi ne gibi durumların endişelendirdiğini bulun ve onları yenmeye çalışın.

*Sigara, alkol, uyuşturucu ve anormal beslenme alışkanlıkları gibi anksiyete yaşama potansiyelinizi artıracak etmenlerden uzak durum.

*Güvendiğiniz ve rahatça konuşabileceğiniz birine bu duygularınızdan bahsedin, birilerine içini açmak rahatlamak açısından genellikle olumlu sonuçlar doğurur.

*Rahatlama tekniklerini deneyin ya da meditasyon yapın. Örneğin yoga faydalı olabilir.

*Yürüyüş yapın, yüzün ya da herhangi bir aorobik egzersizi yapın

*Günlük rutininiz içinde çok gerekli olmayan aktiviteleri hayatınızdan çıkararak gereksiz stresten uzak durum.

*Eğer anksiyeteniz kronik hale gelmeye başladıysa bir profesyonele görünün

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...