Paça Çorbası

Sponsorlu Bağlantılar

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Paça Çorbası
Malzemeler
8 Keçi yada Koyun Paçası (temizlenmiş)
6 Su Bardağı Su
1 Orta Boy Soğan (kabuğu soyulup, bütün bırakılmış)
2 Diş Sarmısak (istenirse)
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber

Yapılışı
Önce paçaların üstündeki kılları hafif ateşte ütüleyiniz.
Paçaları bol suda yıkayınız.
Büyük boy bir tencereye paçaları, suyu, soğanı,
sarmısağı ve tuzu koyup orta ateşte bir taşım kaynatınız.
Bir delikli kepçeyle üstte biriken köpükleri alıp atınız.
Tencerenin kapağını kapatıp, çorbayı 4 saat pişiriniz.
(Paçaların yumuşayıp yumuşamadığını
bir çatalla kontrol edip, çorbayı, gerekirse biraz daha pişiriniz).
Tencereyi ateşten alıp, çorbayı, ısıtılmış bir servis kasesine boşaltınız.
Küçük bir tavada rafine yağı, orta ateşte kızdırınız.
Kırmızıbiberi ekleyip, bir iki kez karıştırdıktan sonra,
tavayı ateşten alınız. Biberli yağı çorbanın üstüne döküp,
çorbanızı servis ediniz.
 

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
311
PALA.
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
463
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
2
Görüntüleme
462
Gulu Gulu


Üst Alt