Özel windows simgeleri

Sponsorlu Bağlantılar

quitac

Üye
    Konu Sahibi
Özel windows simgeleri
Windows ikonları olarak da adlandırılan simgeler birçok kullanıcı için sadece programların çalıştırılmasında gereklidir. Ancak biraz el emeği ve internetten elde edilebilen yardımcı araçlar ile eğlenceli vakit geçirebilir ve çalışma ortamınızı özelleştirebilirsiniz. Bu, tüm Windows versiyonları için geçerlidir.

Simgelerin büyüklüğünü ve düzenini değiştirmek
İlk olarak ekrandaki simgeleri sıralayın: Farenin sağ düğmesini kullanarak masaüstüne tıklayın ve Simgeleri Yerleştir komutunu çalıştırın. Simgeleri isme,tür e, büyüklüğe ve tarihe göre sıralayabilirsiniz. Ancak Görüntü Özellikleri penceresinde daha çok seçenek bulunur. Bunun için masaüstü nesne menüsü üzerinde bulunan Özellikler komutunu çalıştırın ve Görünüm kartını aktif hale getirin. Burada bulunan Öğe listesini açın ve liste içerisindeki Simge bileşenini seçin. Öğe listesinin yanında bulunan Boyut kutusundaki değeri “16” olarak değiştirin ve Uygula düğmesine
tıklayın. Daha sonra Öğe listesindeki “Simge Aralığı (Yatay)” bileşenini seçin,Bo yut kutusundaki değeri “40” ile değiştirin ve Uygula düğmesine tıklayın.Aynı işlemi “Simge Aralığı (Dikey)” öğesi için de yerine getirin. Masaüstü’nde yaptığınız değişiklikleri görebilir ve istediğiniz görünümü elde edene kadar çeşitli değerler kullanabilirsiniz.

Yenilikler: Standart Windows simgelerini değiğtirmek
Görüntü Özellikleri penceresi aslında çok daha fazlasına imkan tanıyor. Şimdi Görünüm kartının hemen yanında bulunan Etkiler kartını aktif hale getirin. Burada simgeleri değiştirebilir veya kendi istediğiniz görünümü uygulayabilirsiniz. Bunun için Masaüstü Simgeleri alanında bulunan Bilgisayarım simgesini seçin ve Simge Değiştir düğmesine tıklayın. Bunun sonucunda ekrana gelen simgelerden çok daha fazlasını görebilmek için Gözat düğmesine tıklayın. Farklı simgelere ulaşabilmek için “C:\Windows” klasörünü aktif hale getirin ve normalde Simge Dosyaları olan Dosya Türü değerini Tüm Dosyalar olarak değiştirin. Burada bulunan “moricons.dll” dosyasını seçin ve içerisinde sakladığı simgeleri görebilmek için Aç düğmesine tıklayın. Söz konusu dosyanın içeriğinin görüntülendiği Simge Değiştir penceresinde ekrana gelen örneklerden birini seçin ve Tamam düğmesine tıklayın. Eğer Bilgisayarım için kullanılan standart simgeyi tekrar aktif hale getirmek isterseniz Varsayılan Simge düğmesine tıklamanız yeterli olacaktır. Görsel Etkiler başlığı altında bulunan seçeneklerdeki tüm işaretleri kaldırın. Yüksek renkli simgeler güzel görünmelerine rağmen sistem performansını olumsuz yönde etkileyebilirler. Tamam düğmesine tıklayarak Görüntü Özellikleri penceresini kapatın ve değişikliklerin uygulanabilmesi için Windows’u yeniden başlatın.

İnternetten Windows için yeni simgeler indirmek ve kurmak
Eğer Windows’un standart simgelerinden artık sıkılmaya başladıysanız kendinize yeni simgeler aramalısınız. Bunun için adresinde bulunan simgelerden faydalanabilirsiniz. İçerisinde 5000’den fazla simge bulunan The Best Icons simge koleksiyonunu CHIP web sayfasından ücretsiz olarak temin edebilirsiniz. Dosyayı kendi sabitdiskinize kaydettikten sonra browser penceresini kapatın ve “allicons.exe” dosyasına iki kere tıklayın. Dosyaların saklanacağı bir klasör seçin ve Extract düğmesine tıklayarak arşiv paketinin açılmasını sağlayın. Daha sonra Görüntü Özellikleri penceresindeki Etkiler kartını bir kez daha aktif hale getirin. Daha önce değinildiği gibi Bilgisayarım simgesini değiştirmek için Simge Değiştir ve Gözat düğmelerine tıklayın. Ancak bu sefer simge koleksiyonunun sakladığını klasörü açın. Burada bulunan ve konulara göre ayrılmış klasörlerden birini,ör neğin Art Icons seçin. Güzel bir simge seçin ve Aç düğmesine tıklayın. Bunun sonucunda ekrana gelen simgeyi gerçekten beğenecek olursanız Tamam düğmesine tıklayarak kullanabilirsiniz. Şayet The Best Icons’un sundukları size yeterli gelmezse veya aradığınız simgeyi bulamazsanız,ör neğin gibi bir arama motorunda “Icons” ifadesini aratın. Yahoo,bun un sonucunda bir çok simge koleksiyonunun yanında kendi simgelerinizi oluşturabileceğiniz özel araçlar da (bkz: Simge Editörleri) ekrana getirecektir.

Özel fotoğraf ve resimleri simgeye dönüştürmek
Bir fotoğrafı simge biçimine dönüştürmeden önce bunun çok küçük görüntüleneceğini göz önünde bulundurmalısınız. Bu nedenle ayrıntılı resimler kullanmaktan kaçınmalısınız. Bunun için en uygun fotoğraf biçimleri portrelerdir. Windows donatıları arasında yer alan Paint sadece "“bmp",“.gif” veya “.jpg” biçimindeki dosyalar ile çalışabildiğinden simge olarak kullanmak istediğiniz resim bu dosya uzantılarından birine sahip olmalıdır. Windows donatılarını kullanarak özel simgeler oluşturmak için ilk olarak Başlat/Programlar/Donatılar/Paint komutunu kullanarak Paint aracını çalıştırın. Paint penceresinde beyaz bir sayfa ekrana gelecektir. Simge büyüklüğünü belirlemek için Resim/Öznitelikler komutunu çalıştırın. Ekrana gelen pencere üzerinden Genişlik ve Yükseklik değerleri olarak “64” atayın. Daha sonra simge olarak kullanmak istediğiniz resmi eklemek için Düzen/Dosyadan Yapıştır komutunu çalıştırın ve ekrana gelen pencereden söz konusu fotoğrafı seçin. Bunun sonucunda ekrana gelen uyarı mesajına hayır cevabını verin. Fare imlecini dış çerçevenin köşe noktalarından birine taşıyın ve farenin düğmesini basılı tutun. Ancak fare imleci bu esnada iki taraflı ok biçiminde olmalıdır. Dış çerçeveyi,r esim küçük çerçevenin içerisine tam olarak oturana kadar küçültün. Böylece simgemiz büyüklük değerleri ile hazırlanmış oldu. Simge dosyasını kaydetmek için Dosya menüsündeki Farklı Kaydet komutunu çalıştırın.Hazırladığınız bu yeni resmi 256 renkten oluşan BMP dosyası olarak kaydedin ve Paint programını kapatın. Oluşturduğunuz bu dosyayı daha sonra Windows Gezgini ile görüntüleyin ve ismini değiştirmek için nesne menüsü üzerindeki Yeniden Adlandır komutunu çalıştırın. Hazırladığınız bu dosyayı simge olarak kullanabilmek için dosya uzantısını “.ico” olarak değiştirmelisiniz. Yani resminiz örneğin “isim.ico” biçiminde adlandırılmalıdır. Dosya uzantısının değiştirildiğine dair ekrana gelen uyarıyı Evet düğmesine tıklayarak kapatın. Hazırladığınız yeni simge ile bir dosya türünü görüntülemek için ilk olarak Başlat/Ayarlar/Klasör Seçenekleri/Dosya Türleri kartını aktif hale getirin. Buradaki listeden simgesini değiştirmek
istediğiniz dosya türünü seçin ve Düzenle düğmesine tıklayın. Bunun sonucunda ekrana gelen penceredeki Simge Değiştir düğmesi yardımıyla söz konusu dosya türünün istediğiniz simge ile görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: akreptalip


AmbaSSad0R

AmbaSSad0R

Üye
saolasın sen ve sitenin diğer değerli arkadşları olmasa biz ne yapıcaz yaw
 
XMEN_43

XMEN_43

Üye
teşekkür ederimmm
 
mKcReat!Ve

mKcReat!Ve

Üye
saol kardeş
 
TTUUNNCCAAYY

TTUUNNCCAAYY

Üye
:box
 

asabitk

Üye
teşekkürler sayende gözümüzün önünde ama göremediğimiz bir çok şeyi görmeye başladık
 
orhaan48

orhaan48

Üye
saol
 

freesteen

Üye
nerde lann
 

humantores

Üye
kardeş sitede nerde oldugunun linkini koysaydın ? o lazım bulamıom ?
 

asertelli

Üye
teşekkür
 
exil58

exil58

Üye
???
 

burajk

Üye
eyw
 

Benzer Konular

ömer talat katı
Cevap
0
Görüntüleme
254
ömer talat katı
ömer talat katı
Diğer Windows İşletim Sistemleri Windows XP İçin Dock Programları
Cevap
0
Görüntüleme
335
ömer talat katı


Üst Alt