Oyun deyip geçme,çünkü gerçekte varlar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
esokmen

esokmen

Üye
    Konu Sahibi
Oyun deyip geçme,çünkü gerçekte varlar
The Spore oyununa aktarılmış bu sistemler,tamamen gerçeklerden alınmış bilgilerle yapılmıştır. Galaksileri,yıldızları,gezegenleri ve A sınıfından M sınıfına kadar Güneşleri bilen herkes ne kadar bilinçli yapıldığını bilir. Hayali olanlar sadece Kurgusu ve Yaratıklarıdır.
Hatta bu Black Hole Kurgusu da bir Hayal Ürünüdür. Çünkü gerçekte Black Hole’den geçen yok. Geçmek ise bugünkü teknolojide mümkün değildir. İmkansızdır.

Bu Black Hole Türkçe adıyla Kara deliklerdir. Bu delikler uzayın efendileri olarak ta söylenebilir. Çünkü çok fazla güçlülerdir. Zaman kavramı yoktur. Yerçekimi yoktur. Hiçlikle varolmayanın arasında bir kapıdır. Gelişmiş teknolojide 4.boyuta geçiş sanılan tüneldir. Başka boyuta, içerdiği galaksideki her hangi bir bölgeye ışınlanmak yada yolculuk etmek gibi bir tür Stargate olabileceği söylenmektedir. Ancak bu kara delik; Atomları ve Maddeleri ayrıştırma özelliğinden cisim olarak geçmek mümkün değildir. Ya cismi X ışınına dönüştüreceksin yada Ayrıştırma özelliğini atlayan bir sistem kullanacaksın. Başka türlü karşıya geçmenin imkanı yoktur. Geçtiğiniz yerde neler olduğu da bilinmemekle beraber geri gelme şansınızda yoktur.

Çünkü black hole bir bölgede başlar,diğer bölgede oluşmaz. Bu yüzden geri dönüş yolu yoktur. Tabii bu da bir teoridir. Yanılma ihtimali yüksektir. Çünkü tam olarak bilinmemektedir.

Kara delik, astrofizikte, çekim alanı her türlü derecede güçlü olan, kütlesi büyük bir kozmik cisimdir. Kara delik, uzayda belirli nicelikteki maddenin bir noktaya toplanması ile meydana gelen bir nesnedir. Bu tür nesneler ışık yaymadıklarından kara olarak nitelenirler.

Birçok kara delik türü mevcuttur. Bazıları güneş patlaması ile oluşan kara deliklerdir.
Bu kara delikler devasadır. Dev galaktik kara delik adını alırlar.

50-75-100 kilometre genişliğinde olmalarına rağmen 10 ve katı güneş kütlesine sahiptirler. Eğer bu, kara deliğin yanında durmak isteseydiniz 1 katrilyon çekim kuvvetiniz olması gerekirdi. Yani Çekime dayanan bir tür güç veya kalkan olmanız gerekiyor. 500 km uzaklıkta olsaydınız, kara delik tarafından yutulmamak ve aynı noktada durabilmek için, uzay geminizin Dünya'dan kalkış yaparken harcadığı enerjinin 1 milyar (1000 milyon) katı itme gücünüz olması gerekir. Dünyadan kalkış enerjisi için 3 tüp içinde 10 bin itme gücü gerekiyor. Bunun 1 milyar katı ise; 1 Trilyon itme gücü gerekiyor.500 km karşısında durabilmeniz için gerekiyor.

Kara deliklerin birleşmesi yerçekimsel dalgalar oluşturur ve uzay-zamanda titreşimler oluşur. Yerçekimsel dalgalar, belli bir yöne doğru çok güçlü bir radyasyon akımı yarattır ve aynı bir girdap gibi çok hızlı eksende dönerek kara deliği bugünkü haline getirir..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt