Arkadaslar ben su anda bahsettigim helloox yontemiyle telefonumu haclemis bulunmaktayım. Su anda trial olmayan N-gage oyunları bulmaya calısıyorum. Oyunları bulana kadar hacklemek inanın o kadar da işe yaramıyormus. bişi degisti diyemem telfonum için.
5320xm miz
FP2 symbian 9.3 oldugundan, N73 gibi telefonları hacklerken kullanılarn yontemler işe yaramıyor. Ama bakarsanız
N79 gibi modeller de FP2 9.3 Ben de cok fazla 5320 ile ilgili yazı olmadıgından, benzer modeller için yazılan yazılardan yararlandım. Şimdi telefonumu hacklerken neler yaptıgımı acıklayacagım.
1)
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
sitesine girerek kaydınızı yapıyor, IMEI numaranızı veriyor ve telefonunuza özel, bir .cert ve bir . uzantılı sertifika basburusunda bulunuyorsunuz. (baska turlu hackleme yapabilmek için kullanılacak uygulamaları yukleyemezsiniz)(not: ben bu sitenin adresini bulana kadar akla karayı secmistim)
2)
bilgisayarınıza,
a) Signsis.exe
b)
Helloox.sis veya
Helloox2.sis
c) x-plore.sis
indiriyorsunuz.
3)Bu asamada yapmamız gereken, basvurusunu yapıp, almıs oldugumuz (ben bu dosyaların gelmes için siteyi 3 gun beklemistim)
.cert ve
. uzantılı dosyalarıyla (bunlar sertifika dosyalarınızdır) signsis.exe uygulamasını kullanarak, sırasıyla
önce x-plore.sis ve
sonrasında Helloox.sis programlarını imzalayarak, "
telefon hafızasına" yuklemek.
4) Dikkat edilmesi gereken husus, butun bu programları telefonda calıstırdıgımızda, herhangi bi sorun cıkmamasından emin olmak için telefonun bataryasının dolu oldugundan veya diilse sarja takılı olmasından emin olmak.
Helloox programı ozellikle cok onemli (hacki yapan bu programdır arkadaslar). Yuklerken size sorucak Modo yukleyeyim mi die, gereksiz,
hayır deyin. Kesinlikle işlemler yapılırken telefona
dokunmayın, bitirsin ne yapacaksa yapsın, Sonra oynarsınız

. Bitirince beni silebilirsiniz der program, ben kıyamadım silmeye
5) x-plore programını açıp, menü/araçlar/ayarlar bolmesini açıp, ordaki gizli dosyaları goster ve sistem dosyalarını goster bolgelerine tıklayıp
okey işaretlerini gordugumuzde c:/sys içini dahi gorebilmekteyiz.
buyuklerim burada hack bitmiştir diyorlar, ki baska işlem de yok yapacak. Artık 5320 miz biz ne yuklersek hayır demiyecek,
sertifika hatası vermeyecek. bu yuzden acemilere soyluyorum ozellikle, dikkat edin her programı kurmayın arkadaslar. Hatta butun bu hack işlemlerine baslamadan once hafıza kartına bir
yedek almanızı şiddetle oneririm. Nemelazım

. Kolay gele. Gereken Programları maxicepte aratırsanız kesin bulursunuz.
Telefonum için hack ararken İlk girdigim sayfa buydu, ki daha cok kişi gireceği için de buraya yazıyorum. Teşekkürü esirgemeyin arkadaslar