Oruç Tutarken Susuzluğu Gideren Gıdalar

Sponsorlu Bağlantılar

DPool

DPool

Üye
    Konu Sahibi
Oruç Tutarken Susuzluğu Gideren Gıdalar
Şeftali : Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır.Bağırsakları yumuşatır. Hazmı kolaylaştırır. Susuzluğu ve ağız kokusunu giderir.Cildi nemlendirir dudaklara sürüldüğünde nemlendirici özelliği ile oruç tutanların dudaklarının kurumasını önler.

Meyan Şerbeti : Bağışıklık sistemini güçlendiren ve sıcak havalarda gazlı içeceklerin yerine tercih edilmesi gereken ve susuzluğu gün boyu gideren ender içeceklerden bir tanesi.

Siyah Üzüm : Antioksidan özelliği çok kuvvetli olan ve yaz aylarında kolayca bulunabilen siyah üzüm de susuzluğu gideren gıdaların başında geliyor.

Karpuz ve Kavun : Yaz meyvelerinden olan kavun ve karpuz da sahurda soğuk olarak tüketildiğinde uzun süre su içme ihtiyacını gideriyor.

Ev Yapımı Yoğurt : Evde hazırlanacak olan mayalanmış tuzsuz yoğurt da susuzluğu gidererek yazın sıcak günlerinde oruç tutanlara kolaylık sağlıyor.

Domates : Yüzde 95 oranında su içeren domates, serinleten bir sebze.

Hurma : Bol miktarda potasyum, magnezyum ve demir içeren hurma adete bir mineral bombası.Spor yapanların harcadıkları enerjiyi hızlı bir şekilde yeniden veriyor.Çöl meyvesi hurma susuzluğuda gideriyor.

Maden Suyu : İçme suyuna kıyasla manden suyunda, sodyum, magnezyum, kalsiyum gibi değerli katyonlar içerir.Ayrıca klorür, sülfat, nikrat ve hidrojen karbonat gibi anyonlar bulunuyor.
Soda susuzluğu gidermekte oldukça etkili bir içecek.

Kaynak : Mynet

• Beğen
Tepkiler: ALPARS™ ve habbuj

farukozer4444

farukozer4444

Üye
Teşekkürler :)

BL@DE02

BL@DE02

Üye
abi bu hava mal gibi böyle sıcak olduğu sürece hiç birşey susuzluğu gideremez bıktım artık oturduğum yerde kan ter içinde kalıyorum nasıl iş ya :S:vur söylenmeyeyim diyorum ama biryere kadar herkes aynı şartta değil biri soğukta edirnede tutuyo biri sıcağın en yüksek olduğu yerde şartlar bir değil :angry: bulunduğunuz yer sıcak ve nemli değilse boşuna bana cevap yazmayın anlayamazsınız halimizi :megafon:

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Şartlar mühim değil kardeşim, bence önemli olan; itikâdi bir şekilde ibadetimizi sıhhatli yapabiliyor muyuz?

• Beğen
Tepkiler: ALPARS™
BL@DE02

BL@DE02

Üye
Şartlar mühim değil kardeşim, bence önemli olan; itikâdi bir şekilde ibadetimizi sıhhatli yapabiliyor muyuz?
abi valla ben hersene tutarım tastamam ama bu sıcaklarla anlaşamıyorum gerçekten çeken bilir vantilatör 1 tane var 1 tanede odama alıcaktım heryerde tükenmiş :S yuh dedim artık abi normalde bu ramazan tarihleri sabit olmalı kolaylaştırıcı olmalı çünkü islamiyet kolaylık dinidir ama kim ayarlıyo bu tarihleri onu bilmiyorum bizzat efendimiz mi demiş tarihleri felan bilmiyorum yoksa diyanet mi kendiliğinden yok bu takvime göre her yıl 10 gün geri alıyo anlamadım kış günü olsun 60 gün olsun söylenmem ama bu sıcak bayıyo günde 2 kere duş alıyorum artık baydı :S ben soğuk yerlerde okumalıyım heralde erzurum tıp yazıp gitmeliyim başka çaresi yok dayanamıyorum :(

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR

fat304h

Üye
Beyler Sahurda kefir için ben 3 yıldır böyle yapıyorum bu yılda böyle hiç susamıyorum ailecek memnunuz!:yuru

lolaman

lolaman

Üye
Teşekkürler.

mardok

mardok

Üye
teşekkürler

'Patron

'Patron

Üye
guzel bilgiler kardeş. açlığı gideren olsa daha iyi olur :D ben susamıyorum

Bluetoooth

Bluetoooth

Üye
guzel bilgiler kardeş. açlığı gideren olsa daha iyi olur :D ben susamıyorum

3 hurma ye 1 ayran iç ;)

----------Eklendi @ 20:48:25 ---------- Yazıldı @ 20:46:52 ----------

abi valla ben hersene tutarım tastamam ama bu sıcaklarla anlaşamıyorum gerçekten çeken bilir vantilatör 1 tane var 1 tanede odama alıcaktım heryerde tükenmiş :S yuh dedim artık abi normalde bu ramazan tarihleri sabit olmalı kolaylaştırıcı olmalı çünkü islamiyet kolaylık dinidir ama kim ayarlıyo bu tarihleri onu bilmiyorum bizzat efendimiz mi demiş tarihleri felan bilmiyorum yoksa diyanet mi kendiliğinden yok bu takvime göre her yıl 10 gün geri alıyo anlamadım kış günü olsun 60 gün olsun söylenmem ama bu sıcak bayıyo günde 2 kere duş alıyorum artık baydı :S ben soğuk yerlerde okumalıyım heralde erzurum tıp yazıp gitmeliyim başka çaresi yok dayanamıyorum :(

:evet:

Larismus

Larismus

Üye
sağolasın. bunları bu gece denicem :D

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
teşekkür ederim çok şükür su ihtiyacım olmuyor

kalkan3434

Üye
Teşekkürler güzel paylaşım :)

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
ben susamıyorum ki :)

kalkan3434

Üye
Oruç mu tutmuyorsun :d:

DPool

DPool

Üye
    Konu Sahibi
HaKaN™;3714832' Alıntı:
Teşekkürler güzel paylaşım :)
:rica:

----------Eklendi @ 04:30:32 ---------- Yazıldı @ 03:54:14 ----------

Bunlarda tok tutanlar :

1. Karnıbaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan sizi uzun süre tok tutar.
2. Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bol bol dereotu serpin. Bu sebzenin kalorisi yok denilecek kadar az ve oldukça tok tutucudur.
3. Tatlı olarak 250 gr. mor eriği biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve früktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır.
4. Albümin iştahı kapatır. Bir porsiyon yeşil fasulyeyi 20 dakika suda haşlayıp sirke, karabiber ve biraz da tuzla tatlandırın. İsterseniz yağsız krema da katabilirsiniz.
5. 200 gr. ananası incecik doğrayın ve süzgeçten geçirin. içine 100 gr. kefir ve taze nane ekleyin. Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur. Ayrıca selülit oluşumunu da engeller.

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
valla basindan belli ne acikiyorum ne susuyorum :D iftarda onume su koyuyolar yuzune bile bakmiyorum sahurda yediiigim ise 1 i patatesli digeri sucuklu 2 tane hamur ve 1 bardak su :D

DPool

DPool

Üye
    Konu Sahibi
İnsan gün içinde acıkıyo ama iftarda fazla yiyemiyor.

zaza

zaza

Üye
aslında sistem basit sahurda fazla tuzlulardan ve susatacak şeylerden yememek ve susamıyayım düşüncesiyle 2 litre su içmemek :D

3 bardak yeter abartmayın sonuçta sabah yine lavaboda kendi yoluna gidiyor o su :D

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
:tşk:

Üst Alt