Oppo, Ekran içi Parmak İzi Tarayıcı Patenti Aldı

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Oppo, Ekran içi Parmak İzi Tarayıcı Patenti Aldı
Oppo, Ekran içi Parmak İzi Tarayıcı Patenti Aldı



Ekran içi parmak izi tarayıcıya sahip ilk akıllı telefon, Vivo'nun X20 Plus UD modeli olmuş ve hemen ardından bir diğer Çin merkezli üretici Huawei de Mate RS Porsche Design modeli ile ekran içi parmak izi tarayıcı sensöre sahip cihazlar arasına katılmıştı. Oppo’nun da Çin Devlet Fikri Mülkiyet Ofisi (SIPO) üzerinden aldığı yeni bir ekran içi parmak izi tarayıcı patenti ile bu alandaki üçüncü üretici olması bekleniyor.

Patent başvurusu belgeler, ekran içi parmak izi tarayıcının sadece telefonun kilidini açmak için değil mobil ödeme yetkilendirmesi de dahil farklı bir çok özellik için kullanılabileceğini gösteren görsellerle de destekleniyor.



Patent görüntüleri, parmak izi girme sıralamasını ve gerçek parmağın hangi bölümlerinin tanınacağını gösteriyor. Bu teknoloji, ekran açıkken de çalışıyor ve OLED panel üzerinden ışık dalgası göndererek parmak izini tanıtan Synaptics'in teknolojisinden de farklı bir sistemi var.

Oppo'nun Find 9 modeli ile ekran içi parmak izi tarayıcı sensörünü piyasaya sunacağı iddia ediliyordu ancak bu cihaz iptal edilmiş gibi görünüyor. Şirket, 2018'in ilk yarısı için amiral gemisi olarak Oppo R15 modellerini piyasaya süreceği için muhtemelen bu teni teknoloji, Ekim ayında piyasaya sunulması beklenen Oppo R15s modelinde kullanıma sunulmaya hazır olacak.
 


Üst Alt