Meizu, 'Ekran Altı Parmak İzi' Teknolojisi için Patent Aldı!

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Meizu, 'Ekran Altı Parmak İzi' Teknolojisi için Patent Aldı!


Samsung, ekrana entegre parmak izi tarayıcı teknolojisinin Galaxy S8'de kullanılmasının mümkün olmadığını söylemiş ve Apple da aynı şekilde mükemmel bir kullanıcı deneyimi için bu teknolojinin henüz olmadığını ve bu nedenle parmak izi tarayıcıyı iPhone X'ten tamamen kaldırmak zorunda kaldığını belirtmişti. Bu teknolojiyi ileriye taşımak için elimizde kalan tek üretici Çinli üreticiler olmuştu ve vivo, 2018 yılının başlarında ekrana entegre parmak izi tarayıcıya sahip ilk akıllı telefon olan xvivo X20 Plus UD modelini duyurmuştu.

Son olarak Meizu, ekran üzeri parmak izi tarayıcı teknolojisi için Çin Devlet Fikri Mülkiyet Ofisi SIPO'ya patent başvurusu veren bir sonraki en büyük şirketlerden biri oldu. Meizu'nun patent başvurusu ile ortaya çıkan belgelerin görüntülerine göre parmak izi tarayıcı, akıllı telefonun kilidini açmak ve mobil ödeme için kullanılacak.

Aslında, Meziu'nun söz konusu patent başvurusu Nisan 2017 tarihinde yapıldı ancak ilk olarak bu hafta yayınlandı. Belgelere göre ekrana entegre edilecek parmak izi tarayıcı sensörü, geçtiğimiz haftalarda Meizu M6S akıllı telefon ile tanınan Meizu Super mBack tuşunun altına yerleştirilecek.

Gelinen noktada Meizu'nun bu patent başvurusu onaylandıktan sonra 2018 yılının üçüncü çeyreğinde piyasaya çıkacak akıllı telefonlarda Meizu'nun ekran altı parmak izi tarayıcı teknolojisini görebiliriz. Arka tarafta ikinci bir ekran ve çoklu led flaş gibi enteresan özelliklere sahip akıllı telefonları ile gündeme gelen Çinli üreticinin yeni akıllı telefon modelleri şimdiden merak konusu olmaya başladı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2619136


Üst Alt