Vivo, Ekrana Entegre Parmak İzi Okuyucuya Sahip İlk Telefonu Tanıttı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Vivo, Ekrana Entegre Parmak İzi Okuyucuya Sahip İlk Telefonu Tanıttı
Vivo, dünyanın ilk ekran üzeri parmak izi tarayıcıya sahip akıllı telefonunu CES 2018 Tüketici Elektroniği Fuarında resmi olarak duyurdu.


Beklendiği üzere, Çin merkezli üretici Vivo, Ekrana gömülü parmak izi sensörüne sahip ilk akıllı telefon hakkındaki ilk sunumunu dün gece geç saatlerde, CES 2018 Tüketici Elektroniği Fuarında yaptı. Yaklaşık bir ay önce, Synaptics, Clear ID FS9500 sensörünü duyurdu ve bu sensörün "İlk 5" akıllı üreticisinin telefonlarında yer alacağını açıkladı. Vivo'nun ana şirketi olan BBK Electronics, Oppo ve OnePlus markalarıyla da ilişkili olduğundan, bunlar birlikte Çin'de büyük miktarlarda telefon satarak ilk bel içine girdiler.



Vivo bugün bir basın açıklaması yayınladı ve temelde telefonu duyurdu ve telefonun üzerinde ekran parmak izi tarayıcısının varlığını teyit etti. Vivo, telefonun diğer detayları hakkında bilgi henüz bilgi vermedi, bunun yerine ekran üzeri parmak izi tarayıcının avantajlarından bahsetti. Bu avantajlar arasında ise parmak izi tarayıcının telefonun ön tarafında kalmaya devam etmesi ve çerçevesiz ekran tasarımına izin vermesi gösteriliyor.

Bu özelliğin arkasındaki teknolojiye gelince, Vivo, Synaptics Clear ID FS9500 sensör çalışmalarıyla paralel olarak, parmak taramaya ihtiyaç duyulduğunda ekran üzerinde aydınlatma özel bir arayüz yardımıyla yukarıdaki şemayı oluşturdu; ancak telefonunuzu düzenli bir şekilde kullandığınızda ekranda iz kalabilir. Telefonunuzun kilidini açmak, korumalı içeriğe erişmek veya biyometrik kimlik doğrulama gerektiren mobil ödemeler yapmak için ekran üzerinde bir parmak okutmanızı isteyen gösterge belirecek.

">

Artık, geriye kalan tek şey, Vivo'nun cihazın adını vermesi ve telefonun "2018'in başında" piyasaya çıkacağı açıklaması öncesinde teknik özellikleri ve fiyatlandırma hakkında daha fazla ayrıntı sunması. Bu özellik ekran koruyucusu aracılığıyla işe yarayacak mı? Bunu da çok yakında öğreneceğiz.
Vivo, Ekrana Entegre Parmak İzi Okuyucuya Sahip İlk Telefonu Tanıttı
 
  • Beğen
Tepkiler: bilisimler


Üst Alt