Meizu parmak izi okuyucu sensörü aldı

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Meizu parmak izi okuyucu sensörü aldı


Akıllı telefon üretiminin önemli isimleri arasında yer alan Çin merkezli Meizu firması, geçtiğimiz günlerde ekran altı parmak izi okuyucu sensörü adına bir patent almıştı. Şimdilerde ise yeni bir patent başvurusunda bulunan şirket, bu sefer ise çerçevelere entegre olarak gelen sensörlerle parmak izinizi okuyacak olan bir sensör teknolojisine başvurdu.


Bu patent başvurusundan olumlu bir geri dönüş alan Meizu firması, bu sistemde ekran çerçevesine yerleştirdiği ultrason sensörler ile parmak izinin ekrana dokunulduğunda algılanmasını sağlıyor. Bundan sonrası standart parmak izi okuyucusu ile hemen hemen aynı ilerlerken, parmak izinin doğrulanması ardından ise kilit ekranı açılıyor.

Henüz şirket tarafından prototip çalışmaları gerçekleştirilen bu teknolojinin önemli bir yol daha kat etmesi gerekirken, çünkü günümüzdeki parmak izi okuyucu teknolojilerine göre oldukça avantajlı olmadığını söyleyebiliriz. Çünkü günümüzde ekran çerçevelerinin inceltilmeye çalışıldığını düşündüğümüz de, bu sensörlerin ince çerçevelere nasıl konumlandıracağını da merak etmekteyiz.

Aslında bu teknolojinin patentini günümüzün ve gelişen teknolojinin durumuna göre alan şirket, bu durumu göz önünde bulundurmuş bile olabilir. Bakalım geliştirilen bu teknoloji ne kadar güvenli ve ne kadar hızlı çalışabilecek. Bekleyip, göreceğiz...
 


Üst Alt