ÖSS Nasıl Kazanılır? I ÖSS Kazanmak İçin Haklarınız I ÖSS Kazanmak İçin Kaç Puan Gerekir

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
ÖSS Nasıl Kazanılır? I ÖSS Kazanmak İçin Haklarınız I ÖSS Kazanmak İçin Kaç Puan Gerekir
ÖSS'Yİ KAZANMAK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR?
ÖSS'yi kazanabilmek için, ÖSS-SÖZ, ÖSS-SAY, ÖSS-EA ve ÖSS-DİL puanlarından en az birinin 160,000 veya daha yüksek olması gerekir.
ÖSS'Yİ KAZANMIŞ OLMAK HANGİ HAKLARI SAĞLAR?
ÖSS'yi kazanan adaylar, ilgili puan türünde 160,000 -184,999 ÖSS puanı aldıkları takdirde, bazı önlisans programları ile koşulları bulunan bazı Açıköğretim programları hariç açıköğretim programları ile ilgili yerleştirme işlemlerine girebilirler.
Adayların lisans programlarına yerleşebilmeleri için ilgili puan türünde 185,000 veya daha yüksek ÖSS puanı almaları gerekir. ÖSS puanı ile yapılacak yerleştirmede, adayların ÖSS puanlarına ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının belli bir ağırlıkta katılmasıyla elde edilen Y-ÖSS puanları ve varsa ek puanları kullanılır. ÖSS'de, 160,000'ın altındaki ÖSS puanları için Y-ÖSS puanı hesaplanmamaktadır. Ek puanlar, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanının belli bir katsayı ile çarpılmasıyla elde edilir. ÖSS'yi kazanmış olan adaylar, tercih ettikleri yükseköğretim programlarının kontenjanları, Y-ÖSS puanları ve varsa ek puan toplamı daha yüksek olan adaylar tarafından doldurulduğu takdirde yerleştirilemeyeceklerdir.
Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için ÖSS'de 160,000 veya daha fazla ÖSS puanı, bazı programlar için ise 185,000 veya daha fazla ÖSS puanı almış olmak gerekmektedir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt