ÖSS Sonuçları I ÖSS Sonuç Öğrenme I ÖSS Sonuç Bakma I ÖSS Sonuç Sitesi I ÖSS Sonuç Sitesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
ÖSS Sonuçları I ÖSS Sonuç Öğrenme I ÖSS Sonuç Bakma I ÖSS Sonuç Sitesi I ÖSS Sonuç Sitesi
ÖSS Sonuçları, Öğrenci Seçme Sınav Sonuç Gazetesi, 900'lü telefon hatları ve İNTERNET aracılığıyla adaylara duyurulur. Ayrıca, ÖSS'ye giren ve sınavı geçerli sayılan tüm adaylara, Temmuz ayının son haftası içinde ÖSS Sınav Sonuç Belgesi gönderilecektir. Bu belgede adayların,

  • sınavın Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri alt alanlarındaki ve ayrıca girilmişse Yabancı Dil sınavındaki sorulara verdiği doğru ve yanlış cevapların sayıları,
  • ÖSS-SÖZ, ÖSS-SAY, ÖSS-EA ve girilmişse ÖSS-DİL puanları,
  • ÖSS'yi kazanıp kazanamadığı,
  • OBP ve AOBP-SÖZ, AOBP-SAY ve AOBP-EA puanları ve ayrıca kazanan adayların,
  • Y-ÖSS-SÖZ, Y-ÖSS-SAY, Y-ÖSS-EA ve girilmişse Y-ÖSS-DİL puanları,
  • Y-ÖSS-SÖZ, Y-ÖSS-SAY, Y-ÖSS-EA ve girilmişse Y-ÖSS-DİL puanları bakımından başarı sırası ve yüzdelik dilimleri yazılı olacaktır.
Sınav Sonuç Belgesinde bir adayın yerleştirmede kullanılmayan Y-ÖSS puanları yer almaz. Sadece Sınavsız Geçiş için başvuracak adaylara gönderilecek Sınav Sonuç Belgesinde, bu adayların ortaöğretim başarı puanları yer alır. Sınavın alt bölüm ham puanlarından en az ikisinde 0,5 veya daha yüksek ham puan alamayan adaylar için ÖSS puanları hesaplanmayacağından, bu durumdaki adaylara gönderilecek ÖSS Sınav Sonuç Belgesinde, sadece doğru ve yanlış cevaplarının sayıları yazılır.
ÖSS'ye girenlerden sınavdaki başarı durumları göz önünde bulundurulmaksızın Sınavsız Geçiş işlemlerine dahil edilecek adaylar ile ÖSS'ye girmeyerek Sınavsız Geçiş hakkından yararlanma durumunda olanların ortaöğretim başarı puanları (OBP), bu adaylara gönderilecek ÖSS Sınav Sonuç Belgesinde yer alır.
Postada meydana gelebilecek gecikmelerden ÖSYM sorumlu değildir. Belgeleri ellerine geçmeyen adaylar belgelerin postada gecikmiş veya ÖSYM'ye iade edilmiş olabileceğini düşünerek PTT'den araştırmalı, belgelerin kaybolduğu anlaşılırsa yenisini çıkartmalıdırlar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt