ÖSYS YerleştirmeI I ÖSYS Genel Yerleştirme I ÖSYS Yerleştirme Formu I

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
ÖSYS YerleştirmeI I ÖSYS Genel Yerleştirme I ÖSYS Yerleştirme Formu I
ÖSYS'de, genel yerleştirmede yükseköğretim programları arasından tercih yapma ile ilgili olarak adaylar beş gruba ayrılabilir. Bu gruplardaki adaylar ve genel yerleştirmede tercih yapabilecekleri yükseköğretim programları aşağıda özetlenmiştir.
1. ÖSS'ye girip 185,000 veya daha fazla ÖSS puanı alan ve aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına sahip olan adaylar. Bu adaylar koşullarını karşılayabildikleri takdirde tüm yükseköğretim programları arasından tercih yapabilirler.
2. ÖSS'ye girip 185,000 veya daha fazla ÖSS puanı alan, fakat sınavsız geçiş hakkı bulunmayan adaylar. Bu adaylar koşullarını karşılayabildikleri takdirde lisans programları, meslek yüksekokullarının bazı programları ve Açıköğretim programları arasından tercih yapabilirler.
3. ÖSS'ye girip 160,000-184,999 ÖSS puanı alan ve aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına sahip olan adaylar. Bu adaylar koşullarını karşılayabildikleri takdirde meslek yüksekokullarının kendi alanlarındaki programları, kendi alanları dışındaki bazı meslek yüksekokulu programları ve Açıköğretim programları arasından tercih yapabilirler.
4. ÖSS'ye girip 160,000-184,999 arasında ÖSS puanı alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayan adaylar. Bu adaylar koşullarını karşılayabildikleri takdirde meslek yüksekokullarının bazı programları ile Açıköğretim programları arasından tercih yapabilirler.
5. Sınavsız geçiş hakkına sahip olanlardan ÖSS'ye girerek 160,000'ın altında ÖSS puanı alan veya ÖSS'ye başvurduğu halde sınava girmeyenler ile sadece Sınavsız Geçiş için başvuran adaylar. Bu adaylar koşullarını karşılayabildikleri takdirde meslek yüksekokullarının kendi alanlarındaki programlar ile Açıköğretimin kendi alanlarındaki önlisans programları arasından tercih yapabilirler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt