teşekkürler indirdim otofokusu kurdum fakat nasıl çalışıcak o direk bir foto çektim yine odaklamadı (:
teşekkürler indirdim otofokusu kurdum fakat nasıl çalışıcak o direk bir foto çektim yine odaklamadı (:
Otofokus odaklama değil netleme dir arkadaşım telefonda zaten tam odak var
Kardeşim zaten o auto-focus özelliği video içindir. Ayrıca forumlarda araştırıyorum bunu kullanan birçok C6-01 ve C7 kullanıcısı uygulamadan gayet memnun yani.

Ben konumda bahsedilen auto-focus özelliğinden bahsediyordum zaten dostum. Ve araştırdım auto-focus özelliği yazılım ile de kazandırılamıyormuş malesef :/
otofokus donanımsal bir özelliktir. Kameranı aç tuşa yarım basarak netle, kameradaki objektifin ileri veya geri hareket ettiğini göreceksin. En net olarak da, kamerayı ilk açtığında direk kameraya bak, içerdeki ufak kapak açılır ve objektif çıkar ortaya, o sırada biraz fazla hareket ediyor objektif çok rahat bir şekilde farkedebilirsin. İşte otofokusun donanımsal kısmı bu harekettir. C7 ve C6-01 gibi telefonlarda objektif, bu hareket yeteneğine sahip olmadığı için otofokus özelliğine de sahip değildir ve yazılım ile giderilemez çünkü hareket gereklidir. Umarım açıklayıcı olmuştur.Ben onlarda auto-focus olmadığını bilmiyordum ki . Onun için continuous auto-focus u araştırdım arkadaş için . Sonradan öğrendim normal focus a sahip olmadıklarını![]()

otofokus video için midir? saçmalama arkadaşım otofokusu arkadaş fotoğraf çekmek için istiyor. senin söylediğin video esnasında devamlı otofokus, bu da telefonlarda çoğunlukla olmayan, bizim telefonlara da yama ile gelen bir özellik.
Konuyu açan arkadaşım nokianın saçmalığı bu da işte 8mp kameraya otofokus koymamak. Neyse çok takma derim kafana telefonun birçok özelliği var iyi günlerde kullan![]()
zaten ilk yorumu atmistim olmaz die![]()

C7 de autofocus yok ama focus var... Yani 100 cm ve ötesini net çekiyor. 0-100 cm arası net degil bulanık cekmeye başlar... örnegin 10 cm yakındaki obje netleşmez...
ayrıca fokus olmasa da makro her telde olmuo mu yakından da makroyla çekim yapılır hallolur o sorun (: