ODAKLAMA(Otofocus) !!!

Sponsorlu Bağlantılar

roach117

roach117

Üye
    Konu Sahibi
ODAKLAMA(Otofocus) !!!

Bildiğiniz gibi c6-01 de otofokus özelliği yok. 8mb kamerayla adam gibi foto çekmek için anamız ağlıyor. acaba bi program gibi bir şey var mı otofokus özelliği olan odaklanmayı sağlayan

?

• Beğen
Tepkiler: fine gold ve yyoruge

apobaba1234

apobaba1234

Üye
yok.olmaz

webplayer

webplayer

Üye
teşekkürler indirdim otofokusu kurdum fakat nasıl çalışıcak o direk bir foto çektim yine odaklamadı (:

Oto Fokus, yazılımsal bir özellik değil, donanımsal bir özelliktir. Yani sonradan programla falan kazanılabilecek bir özellik değil, kameranın donanımı desteklemiyor.

Starsley

Otofokus odaklama değil netleme dir arkadaşım telefonda zaten tam odak var

roach117

roach117

Üye
    Konu Sahibi
Otofokus odaklama değil netleme dir arkadaşım telefonda zaten tam odak var

otofokus odaklamadır güzel kardeşim. bir noktaya odaklayıp fotografı sabit şekilde çekmeye yarar.

neyse arkadaşlar sağolun 8mp kamera pek bir işe yaramayacak anlaşılan (:

zallas

Üye
Kardeşim zaten o auto-focus özelliği video içindir. Ayrıca forumlarda araştırıyorum bunu kullanan birçok C6-01 ve C7 kullanıcısı uygulamadan gayet memnun yani.

webplayer

webplayer

Üye
Kardeşim zaten o auto-focus özelliği video içindir. Ayrıca forumlarda araştırıyorum bunu kullanan birçok C6-01 ve C7 kullanıcısı uygulamadan gayet memnun yani.

otofokus video için midir? saçmalama arkadaşım otofokusu arkadaş fotoğraf çekmek için istiyor. senin söylediğin video esnasında devamlı otofokus, bu da telefonlarda çoğunlukla olmayan, bizim telefonlara da yama ile gelen bir özellik.
Konuyu açan arkadaşım nokianın saçmalığı bu da işte 8mp kameraya otofokus koymamak. Neyse çok takma derim kafana telefonun birçok özelliği var iyi günlerde kullan :)

zallas

Üye
Ben konumda bahsedilen auto-focus özelliğinden bahsediyordum zaten dostum. Ve araştırdım auto-focus özelliği yazılım ile de kazandırılamıyormuş malesef :/

webplayer

webplayer

Üye
Ben konumda bahsedilen auto-focus özelliğinden bahsediyordum zaten dostum. Ve araştırdım auto-focus özelliği yazılım ile de kazandırılamıyormuş malesef :/

Ben de ilk mesajımda onu dedim ya, araştırmana gerek yoktu :) otofokus donanımsal bir özelliktir. Kameranı aç tuşa yarım basarak netle, kameradaki objektifin ileri veya geri hareket ettiğini göreceksin. En net olarak da, kamerayı ilk açtığında direk kameraya bak, içerdeki ufak kapak açılır ve objektif çıkar ortaya, o sırada biraz fazla hareket ediyor objektif çok rahat bir şekilde farkedebilirsin. İşte otofokusun donanımsal kısmı bu harekettir. C7 ve C6-01 gibi telefonlarda objektif, bu hareket yeteneğine sahip olmadığı için otofokus özelliğine de sahip değildir ve yazılım ile giderilemez çünkü hareket gereklidir. Umarım açıklayıcı olmuştur.

• Beğen
Tepkiler: can_20 ve MURAT1425

zallas

Üye
Ben onlarda auto-focus olmadığını bilmiyordum ki . Onun için continuous auto-focus u araştırdım arkadaş için . Sonradan öğrendim normal focus a sahip olmadıklarını :)

webplayer

webplayer

Üye
Ben onlarda auto-focus olmadığını bilmiyordum ki . Onun için continuous auto-focus u araştırdım arkadaş için . Sonradan öğrendim normal focus a sahip olmadıklarını :)

Hahaha yanlış anlaşılma olmuş o zaman arkadaşım neyse boşver :)

Starsley

Arkadaşım telefonda zaten tam odak var yani fixedfokus adamlar koymamış ama ben fazla abartıldığını düşünüyorum metin fotoğrafları hariç 8mp hakkını veriyor ki netlemeye yarayan bir sürü program var bir kere 8mp kalitesinde çekmese adamlar neden 8mp demiş buna olay keskin foto çıkaramıyor o kadar fotoğraflar işe yaramıyor diyen arkadaşlar neye dayanarak diyor anlamıyorum.

roach117

roach117

Üye
    Konu Sahibi
otofokus video için midir? saçmalama arkadaşım otofokusu arkadaş fotoğraf çekmek için istiyor. senin söylediğin video esnasında devamlı otofokus, bu da telefonlarda çoğunlukla olmayan, bizim telefonlara da yama ile gelen bir özellik.
Konuyu açan arkadaşım nokianın saçmalığı bu da işte 8mp kameraya otofokus koymamak. Neyse çok takma derim kafana telefonun birçok özelliği var iyi günlerde kullan :)

eyvallah kardeşim (: sana sonuna kadar da katılıyorum 8mb kamerada otofokus olmaması saçmalık. k750i vardı bende 2mp ama otofokusu var aynı şekilde foto çeksem c6-01 ile (yani fazla elimle sabitlemeye çalışma değilde anı yakalamaya çalışsam) neredeyse aynı görüntüyü verirler sadece resim boyutu daha yayvan olur (: onun dışında videoda pek gerek olmadığı için 720p videosu filan gayet iyi ama diğer arkadaşların dediği gibi otofokus optiğiyle alakalı olduğu için ben de hiç sanmıyordum böyle bi program olduğunu ama belki bi ihtimal az da olsa odaklayan bi program vardır diye umut ettim sordum herkese teşekkürler (:

apobaba1234

apobaba1234

Üye
zaten ilk yorumu atmistim olmaz die :D

hotboy_ist

Üye
C7 de autofocus yok ama focus var... Yani 100 cm ve ötesini net çekiyor. 0-100 cm arası net degil bulanık cekmeye başlar... örnegin 10 cm yakındaki obje netleşmez...

roach117

roach117

Üye
    Konu Sahibi
C7 de autofocus yok ama focus var... Yani 100 cm ve ötesini net çekiyor. 0-100 cm arası net degil bulanık cekmeye başlar... örnegin 10 cm yakındaki obje netleşmez...

olsun o bile yeterdi ama işte bizim telde hiçbiri yok :D ayrıca fokus olmasa da makro her telde olmuo mu yakından da makroyla çekim yapılır hallolur o sorun (:

Üst Alt